Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Babyshower tips! Zo kunnen je gasten voorspellingen doen over de baby

baby babyshower voorspellingen jongen meisje

It’s babyshower time! Eén van de musthaves op een babyshower is voorspellingen doen over de baby. Het is een leuk gespreksonderwerp voor jou en je gasten en een leuke herinnering voor later natuurlijk. Doen dus! Wij geven je inspiratie hoe je dit kunt aanpakken.

Teken de baby

Gaat de baby heel erg op mama lijken of lijkt hij of zij straks sprekend op papa? Wordt het kindje met veel haar geboren of juist helemaal niet? Iedereen is natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar hoe het kleine wondertje eruit komt te zien. Hoe leuk om dit tijdens de babyshower samen te voorspellen. Met deze Ideefabriek-printable kunnen de gasten een voorspelling doen door de baby te tekenen.

Stop voorspelling in potjes

baby babyshower voorspellingen jongen meisje
Beeld: ideefabriek

Dit idee kun je op verschillende manieren uitvoeren. Optie 1 is om een aantal lege glazen potten op een rij te zetten. Elke potje staat voor een categorie. Je hebt bijvoorbeeld een potje met ‘geslacht’ (als dit nog niet bekend is) erop, gewicht, datum, naam etc. Elke gast kan vervolgens op een briefje hun voorspelling schrijven en in het juiste potje stoppen. Je maakt het helemaal af door blauwe en roze papiertjes uit te delen.

Optie 2 is om de gasten een keuze te geven. Je kunt bijvoorbeeld een potje jongen en een potje meisje maken. Gasten kunnen dan kiezen voor welk potje ze gaan. Het is de bedoeling dat ze iets in het potje stoppen. Dit kan een briefje zijn, maar in dit geval is het ook leuk om bijvoorbeeld een roze of blauwe steen, veer, parel of snoepje te gebruiken. Bij de voorspelling voor de datum zou je een potje kunnen maken die staat voor ‘voor de uitgerekende datum’ en een potje die staat voor ‘na de uitgerekende datum’. Wil je het iets nauwkeuriger? Je kunt beide opties natuurlijk ook combineren.

Invulkaarten

Dan is er natuurlijk ook nog de klassieke invulkaart. Een leuke bezigheid tijdens de babyshower en uniek aandenken voor de toekomstige ouders. Deze printable van Ideefabriek is hier perfect voor! Wij personaliseren de babyvoorspelling invulkaart door de achternaam van de baby toe te voegen aan het ontwerp. Vervolgens is het aan jou om de digitale babyvoorspellingen te printen.

Magneetbord

Koop een groot magneetbord met bijbehorende magneetjes. Verdeel je bord op in categorieën zoals geslacht, datum, gewicht etc. Plak op de magneetjes een briefje zodat de gasten hier op kunnen schrijven. Vervolgens schrijven de gasten hun voorspelling op en plakken ze de magneet in de juiste categorie. Zo heeft de aanstaande mama een leuk aandenken om op te hangen.

Wensen voor de baby

Geef de gasten op de babyshower deze invulkaart. Op de kaart schrijven ze wensen op voor de baby door de zinnen af te maken. Het is niet alleen een originele bezigheid tijdens het event, het is een uniek aandenken voor de toekomstige ouders én de baby. Zij kunnen dit bewaren en alle lieve woorden later nog eens teruglezen.

Lees ook:

Search