Binnen 1-3 werkdagen verzonden | Gratis verzending vanaf €75,- 📦

Ideefabriek

voor bijzondere momenten

0
Your Cart

Babyshower tips! 5 x zo kunnen je gasten voorspellingen doen over de baby

baby babyshower voorspellingen jongen meisje

It’s babyshower time! Eén van de musthaves op een babyshower is voorspellingen doen over de baby. Het is een leuk gespreksonderwerp voor jou en je gasten en een leuke herinnering voor later natuurlijk. Doen dus! Wij geven je vijf ideetjes hoe je dit kunt aanpakken.

Stop voorspelling in potjes

baby babyshower voorspellingen jongen meisje
Beeld: ideefabriek

Dit idee kun je op verschillende manieren uitvoeren. Optie 1 is om een aantal lege glazen potten op een rij te zetten. Elke potje staat voor een categorie. Je hebt bijvoorbeeld een potje met ‘geslacht’ (als dit nog niet bekend is) erop, gewicht, datum, naam etc. Elke gast kan vervolgens op een briefje hun voorspelling schrijven en in het juiste potje stoppen. Je maakt het helemaal af door blauwe en roze papiertjes uit te delen.

Optie 2 is om de gasten een keuze te geven. Je kunt bijvoorbeeld een potje jongen en een potje meisje maken. Gasten kunnen dan kiezen voor welk potje ze gaan. Het is de bedoeling dat ze iets in het potje stoppen. Dit kan een briefje zijn, maar in dit geval is het ook leuk om bijvoorbeeld een roze of blauwe steen, veer, parel of snoepje te gebruiken. Bij de voorspelling voor de datum zou je een potje kunnen maken die staat voor ‘voor de uitgerekende datum’ en een potje die staat voor ‘na de uitgerekende datum’. Wil je het iets nauwkeuriger? Je kunt beide opties natuurlijk ook combineren.

Bingokaart

Voor de fanatiekelingen onder ons kun je er ook een wedstrijdje van maken. Maak op een briefje een bingokaart zonder de cijfers. Dus eigenlijk blanco ruitjes. In de ruitjes mogen gasten hun voorspellingen schrijven. Dus een ruitje voor het geslacht, datum, gewicht, haar of geen haar etc. Iedereen mag de bingokaart mee naar huis nemen. Wanneer de baby geboren is, kunnen gasten (tijdens de kraamvisite) hun bingokaart doorkrassen. Heeft er iemand volle kaart? Regel dan een kleinigheidje. Ook leuk: laat de gasten twee keer dezelfde bingokaart invullen en geef er eentje aan de mama to be. Leuk om te bewaren!

Invulkaarten

Dan is er natuurlijk ook nog de invulkaart. Het is leuk om de gasten een voorspelling te laten maken over de baby. Wil je net even iets unieks hieraan toevoegen? Maak dan ook voorspellingen voor de mama en/of papa.

Laat een dier voorspellen

Ken je octopus Paul nog? Deze octopus voorspelde de uitslag van het WK voetbal. Je kunt dit natuurlijk ook tijdens je babyshower doen. Oké een octopus is misschien een beetje overdreven. Maar je kunt de voorspellingen ook door een kat of hond laten doen. Zo kun je twee bakken voer klaarleggen voor je huisdier. De ene bak staat voor bijvoorbeeld een jongen en de ander voor een meisje. En zo kun je alle categorieën langs net zo lang tot alle voorspellingen zijn geweest.

Magneetbord

Koop een groot magneetbord met bijbehorende magneetjes. Verdeel je bord op in categorieën zoals geslacht, datum, gewicht etc. Plak op de magneetjes een briefje zodat de gasten hier op kunnen schrijven. Vervolgens schrijven de gasten hun voorspelling op en plakken ze de magneet in de juiste categorie. Zo heeft de aanstaande mama een leuk aandenken om op te hangen.

Lees ook: