Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Dezelfde babynamen: met deze handige truc voorkom jullie babynaam wordt ‘gestolen’

Babynamen ideefabriek voorkomen dezelfde babynaam

Het zal je maar overkomen: jullie hebben eindelijk dé perfecte naam gevonden voor jullie ongeboren zoon of dochter. Maar dan hoor je de naam van het pasgeboren kindje van je vriendin… Je raadt het al: jullie naam. Wij delen een handige truc om er tijdig achter te komen of jullie dezelfde babynaam hebben gekozen, zonder dat je de naam hoeft te verklappen. 

Natuurlijk kun je de eerste letter of aantal letters van de naam uitwisselen, maar dan geef je al zoveel weg. Als je het echt een verrassing wil houden, gebruik dan het puntensysteem.

Puntensysteem om zelfde babynaam te voorkomen

Hoe werkt het? Alle letters van het alfabet koppel je aan een cijfer.

A = 1 punt
B = 2 punten
C = 3 punten
D = 4 punten
E = 5 punten

Ga zo maar door. Vervolgens bereken je hoeveel punten jullie babynaam is. Stel, jullie willen voor de naam Eva gaan. Dan is dat 5 (E) + 22 (V) + 1 (A) = 30 punten. Je vraagt aan vrienden of familieleden die ook in verwachting zijn of ze willen tellen hoeveel punten hun babynaam heeft. Je wisselt dan het aantal punten met elkaar uit. Op die manier geef je eigenlijk nog helemaal niets weg en weet je toch of jullie voor dezelfde naam hebben gekozen.

Want komt het getal overeen? Dan bestaat er een kans dat jullie dezelfde naam hebben gekozen en moeten jullie misschien iets meer weggeven over de naam. Komen de punten niet overeen? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Scheelt een hoop stressen!

Neem een kijkje in onze shop:

Lees ook:

Search