Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

DIY! Ontwerp je eigen kinderkoffertje met vilt

kinderkoffertje vilt beer kinderkoffer kraamcadeau

Een kinderkoffertje is een superleuk (kraam)cadeau om te geven, maar je kunt natuurlijk ook zo’n koffertje voor je eigen zoon of dochter maken. Wij laten je zien hoe je een persoonlijk kinderkoffertje kunt maken met vilt.

Allereerst hebben we natuurlijk een koffertje nodig. Wij hebben online een wit kinderkoffertje besteld en zijn daarna zelf aan de slag gegaan om het persoonlijk te maken.

Wat heb je nodig?

Voorkant van kinderkoffertje

Laten we beginnen met de voorkant. Wij maken van vilt een beertje die we vervolgens op het koffertje lijmen. Ben je goed in tekenen? Dan zou je op een A4’tje de omtrek van een beer kunnen tekenen. Mocht je hier niet goed in zijn kun je makkelijk voorbeelden vinden op Google onder het kopje Afbeeldingen. Print deze vervolgens uit.

Met het voorbeeld van de beer kun je vervolgens het vilt gaan knippen. Zorg dat je alle onderdelen eerst knipt voordat je het aan elkaar gaat knutselen. Vervolgens ga je de rand van het hoofd en de oren steken met naald en draad. Dit kan ook met de naaimachine.

kinderkoffertje vilt beer kinderkoffer kraamcadeau
Beeld: Ideefabriek

Daarna lijm je het hoofdje, de oortjes en het snuitje aan elkaar vast. Het enige wat je dan nog mist zijn de mond en de ogen. Dit hebben wij met naald en draad – door middel van steken – gemaakt.

kinderkoffertje vilt beer kinderkoffer kraamcadeau
Beeld: Ideefabriek

Klaar? Dan kun je het beertje op de koffer plakken, hier hebben wij lijm voor gebruikt. Optioneel zou je naast het beertje nog de naam van het jongetje of meisje kunnen schrijven met een brushpen.

Binnenkant van kinderkoffertje

kinderkoffertje vilt beer kinderkoffer kraamcadeau
Beeld: Ideefabriek

Vaak is de binnenkant van het kinderkoffertje ook nog niet heel bijzonder. Om dit op te fleuren hebben wij rondjes gemaakt van bruin papier. Hier kun je een perforator voor gebruiken. De rondjes kun je vervolgens in het koffertje lijmen.

Zijkant van het koffertje

kinderkoffertje vilt beer kinderkoffer kraamcadeau
Beeld: Ideefabriek

Om het geheel helemaal af te maken hebben wij de zijkant van het koffertje ook aangepakt. De hendel hebben wij gepimpt door touw er omheen te wikkelen. Daarna hebben wij met een naald gaatjes in de zijkant van het kinderkoffertje gemaakt en opgevuld met splitpennen. Tada! Nu is het kinderkoffertje klaar voor gebruik.

Neem een kijkje in onze shop:

In deze blog maken wij gebruik van affiliatelinks naar bol.com. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangen wij een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor).

Search