Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

DIY! Zo maak je in vijf stappen zelf een houten babygym

houten babygym vilt figuren

Zie je op online ook zoveel superschattige houten babygym’s? Wist je dat het helemaal niet zo moeilijk is om er eentje zelf te maken? Wij laten je in vijf stappen zien hoe je zelf een houten babygym kunt maken.

Wat heb je nodig?

Laten we beginnen bij het begin: wat moet je allemaal inslaan? Dit zijn de producten die wij hebben gebruikt:

 • Vilt
 • Vulling of watjes (voor in de vilt)
 • Lint
 • Houten kralen
 • Veertjes
 • Touw/leren koortjes
 • 4 ronde houten stokken van 1 meter
 • 1 houten stok van 50 centimeter
 • 4 anti-slip dopjes voor om de houten stokken
 • Verf (plus verfmateriaal)
 • Twee lange schroeven
 • Boormachine

Stap 1: figuren van vilt maken

Het eerste wat je doet is de vilt figuren maken. Zoek inspiratie op internet, op Pinterest kun je bijvoorbeeld patronen vinden. Heb je leuke figuren gevonden? Print deze dan uit, maar je kunt de figuren ook zelf tekenen. Pak twee vilt vellen en leg ze op elkaar. Knip de patronen uit en leg deze op de twee vilt vellen. Vervolgens ga je knippen. Door twee vellen op elkaar te leggen krijg je precies dezelfde grootte.

Klaar? Dan ga je de twee vellen aan elkaar naaien. Dit kun je met een naaimachine of met de hand doen. Laat een stukje open voor de vulling/watjes. Tip: hou de bovenkant van het vilt figuur open. Dan kun je namelijk ook het lint ertussen stoppen en mee naaien. Wij hebben in totaal vier verschillende vilt figuren gemaakt, maar uiteraard mag je zelf bepalen hoeveel je er maakt.

Stap 2: stokken verven 

Wij hebben deze ronde stokken gekocht bij de bouwmarkt. Daar kun je 1 lange stok kopen en vragen aan een medewerker of ze het in kleinere stukken kunnen zagen, dit is meestal gratis. Let op: je moet dan wel de afmetingen weten.

Goed, tijd om te verven! De stok van 50 centimeter hoef je niet te verven, het gaat alleen maar om de vier stokken van een meter. Wij hebben ervoor gekozen om 1/3 van de stok te verven. Met wat tape hebben wij de rest van de stok afgeplakt. Heb je dat gedaan? Dan kun je gaan verven. Laat het vervolgens drogen en plaats daarna de anti-slip dopjes om de vier stokken heen.

Stap 3: houten babygym in elkaar bouwen

Nu is het tijd om de babygym in elkaar te zetten. Hier heb je een boormachine voor nodig. In elke stok maak je drie gaatjes. Het eerste gaatje komt op 2/3 van de stok, draai de stok een kwart en boor op dezelfde hoogte nog een gaatje. Het derde gat maak je op de helft van de stok.

In de stok van 50 centimeter maak je ook twee gaatjes. Op de boven- en onderkant om precies te zijn. Vervolgens kruis je twee stokken van een meter en schroef je die vast aan de 50 centimeter houten stok. Daarna kruis je aan de andere kant de andere twee stokken.

Stap 4: koortje aan de zijkant

kralen veren
Beeld: ideefabriek

Tijd om de babygym op te pimpen. Als het goed is heb je aan beide kanten twee gaatjes over. Hier gaat het versierde koortje doorheen. Versier het koort of touw eerst! Bijvoorbeeld met kralen of veertjes. Wees creatief! Daarna steek je de buiteneinden door de gaten heen en maak je een knoopje om ze te bevestigen.

Stap 5: viltjes ophangen

houten babygym vilt figuren
Beeld: ideefabriek

En dan de kers op de taart: de figuren viltjes ophangen. Rijg één of twee kralen aan de lintjes van de viltjes en knoop vervolgens de lintjes aan de dwarsliggende stok.

Neem een kijkje in onze shop:

In deze blog maken wij gebruik van affiliatelinks naar bol.com. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangen wij een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor).

Zoek