fbpx

Ik ben zwanger! Zo vertel je in een groot gezelschap dat je in verwachting bent

By 1 februari 2019juli 10th, 2020Baby, Zwangerschapsaankondiging
kraskaart zwanger zwangerschapsaankoniging

Ben je in een groot gezelschap? Dan kan het nog wel eens een uitdaging zijn om iedereen zijn aandacht te trekken om het nieuws bekend te maken dat je zwanger bent. Hier wat suggesties.

Zwangerschapsaankondigingen in een groot gezelschap

  • Maak een groepsfoto en zorg dat jij de leiding neemt. Wanneer je op de zelfontspanner klikt en je terug rent om in positie te gaan staan, kun je zeggen in plaats van ‘say cheese’ ‘say ik ben zwanger’.
  • Geef iedereen een Ideefabriek-kraskaart. Tijdens het krassen komen ze erachter dat je zwanger bent, want onder de krassticker staat de tekst: Ik ben zwanger. Hoe leuk! Extra pluspunt: dit is een originele maar ook zeker voordelige manier. Bekijk in onze webshop onze kraskaarten:
  • Verwerk het nieuws in een spelletje. Wanneer je bijvoorbeeld 30 Seconds speelt kun je een woord op het kaartje vervangen met het woord ‘zwanger’. Speel je monopoly en moet je een kaartje pakken? Dan moet je de tekst altijd hardop voorlezen. Dan kun je bijvoorbeeld net doen alsof er op het kaartje staat: ‘vertel iedereen dat je zwanger bent.’
  • Koop een fotoboek en plak op de eerste pagina de echo-foto. Vertel het gezelschap dat je een fotoboek hebt gemaakt van bijvoorbeeld een reis. Laat het boek vervolgens rondgaan.
  • Geef een Ideefabriek ballonkaart. Hoe werkt het? Simpel! Blaas op, prik door en ontdekt wat de verrassing is! In de doorzichtige ballon zit niet alleen confetti, maar ook een briefje waarop staat dat jij zwanger bent. Die stoppen wij voor jou in de ballon. Wanneer jij de ballonkaart geeft, moet diegene de ballon opblazen en doorprikken met de veiligheidsspeld die op de kaart is geplakt. Wil je een andere tekst in de ballon? Dat is geen probleem. Bekijk hier alle beelden, informatie en shop de ballonkaart hier:
  • Je kunt dit ook doen door middel van een presentatie. Plak wat vakantiefoto’s in een Powerpoint en stop halverwege de slideshow de echo-foto. Dan heb je direct iedereen zijn aandacht.
  • Neem iemand van het gezelschap in vertrouwen en vertel het blije nieuws. Vraag aan hem/haar of hij/zij een speech wilt houden voor de groep. De speech eindigt met: ‘ik wil graag proosten op iemand hier in de ruimte. Want zij is namelijk zwanger.’ Vervolgens ontstaat er een soort Wie is de Mol-effect en kijkt iedereen verbaasd om zich heen. Uiteraard onthul je daarna dat jij dit bent.

Bekijk onze producten in de categorie ‘baby’ in de Ideeshop:

Maar er zijn nog veel meer leuke manieren om je zwangerschap bekend te maken. Wij hebben nog 25 andere leuke ideetjes voor je. Je bekijkt ze hier.