Jongen of meisje? 9 x schattige ideeën voor een gender reveal party

By 30 juli 2018 april 7th, 2019 Baby, Verrassing
gender reveal

Je ziet het steeds meer: gender reveal party’s. Een feest waarbij je bekend maakt of je een jongetje of een meisje krijgt. Ben jij nog op zoek naar dat ene leuke idee voor de bekendmaking van het geslacht van jullie kindje? Wij hebben er negen voor je op een rij gezet.

1. Doos met ballonnen

Koop één of meerdere verhuisdozen. Kleed de doos leuk aan met bijvoorbeeld inpakpapier en stop in de doos blauwe of roze helium ballonnen. Afhankelijk van het geslacht uiteraard. Zitten de ballonnen in de doos? Plak hem dan weer dicht. Wanneer het onthullingsmoment daar is maak je de doos weer open en schieten de ballonnen de lucht in. Zo maak je op een feestelijke wijze het geslacht bekend. Weet je het geslacht zelf ook nog niet? Dan kun je zo’n doos ook online bestellen.

2. Verras iedereen bij binnenkomst

Je nodigt iedereen uit voor je gender reveal party. Zij verwachten dat het grote moment pas is zodra iedereen aanwezig is. Maar wat als je dit niet doet? Versier de hele kamer roze of blauw. Hang slingers op, ballonnen… alle toeters en bellen. Wanneer je gasten één voor één binnen druppelen zullen zij natuurlijk verrast zijn. Helemaal leuk als je een camera gericht hebt op de voordeur, zodat je alle reacties kunt vastleggen.

3. Poppers

Vind je bovenstaand idee teveel werk? Dan is dit misschien een betere optie voor jou. Je kunt heel gemakkelijk roze of blauwe poppers online kopen. Wanneer al je vrienden en familie bij elkaar zijn deel je een aantal van die poppers uit en vervolgens tel je met zijn allen af. 3, 2, 1… vervolgens komt uit de poppers roze of blauwe confetti.

4. Taart

jongen of meisje baby taart

Inmiddels is dit een klassieker. Je gaat naar de bakker en geeft het geslacht door. Zij maken de vulling vervolgens roze of blauw. Je ziet pas wat het geslacht is wanneer je de taart aansnijd. Natuurlijk kun je de taart ook zelf maken.

5. Kraskaart

Hou je van knutselen? Dan is dit idee iets voor jou. Maak je eigen kraskaart in plaats van kraslot. Koop een leeg ansichtkaartje en schrijf daar op: het is een jongen of het is een meisje. Zorg dat het woord jongen of meisje los staat van de rest van de zin. Want dit woord ga je bedekken op je kraskaart. We zetten het stappenplan even voor je op een rijtje:

  • Plak over het woord jongen of meisje doorzichtig plakplastic
  • Meng vervolgens verf en afwasmiddel door elkaar
  • Verf over het doorzichtig plakplastic en laat het goed drogen
  • Is het niet dik genoeg? Doe er dan nog een laag overheen
  • Krassen maar!

Vervolgens kun je deze kaartjes geven aan je gasten en mogen ze het zelf het woord jongen of meisje open krassen.

6. Het is aan de gasten

Je geeft al je gasten een ingepakt cadeautje. In alle cadeautjes zit een witte speen, maar in één cadeautje zit een roze of blauwe speen. Zorg dus dat jouw gasten het spelletje goed begrijpen en het cadeau allemaal tegelijk openmaken. Dit zorgt vast voor hysterische taferelen, maar wel heel leuk!

7. Piñata

via GIPHY

Wat dacht je ervan om een piñata te gebruiken voor de bekendmaking van het geslacht? Je kunt online een leuke piñata bestellen in de vorm van een roze/blauwe vraagteken. Vervolgens sla je de piñata kapot en zie je aan de kleur confetti die eruit komt wat het geslacht van de baby is.

8. Bedenk een quiz

Zodra al je gasten aanwezig zijn introduceer je de babyquiz. Iedereen krijgt een blaadje waar zij de antwoorden op kunnen schrijven. Je begint met algemene kennisvragen over baby’s. Bijvoorbeeld: na hoeveel weken weet je het geslacht? Welke term komt er na baby? Ga zo maar door. Wissel meerkeuzevragen af met benaderingsvragen en zorg dat je twee finalisten overhoudt. Vraag of zij naast elkaar willen gaan staan, om de spanning een beetje op te bouwen. En dan komt de finale vraag: krijgen wij een jongen of een meisje? Zij schrijven het antwoord op en vervolgens geef je aan wie het juiste antwoord heeft. En zo weet iedereen of jullie een jongen of een meisje krijgen.

9. Spandoek

Hebben jullie een beetje een goede band met jullie overburen? Dan is dit een leuk idee. Laat een spandoek bedrukken met de tekst: het is een jongen of het is een meisje. Je nodigt je gasten thuis uit en vervolgens vraag je of iedereen bij het raam wil gaan staan. Wanneer zij naar buiten kijken zien zij bij de overburen het spandoek hangen. Zorg ervoor dat je buren het spandoek ophangen tijdens het feest of een gordijn ervoor hangen zodat de verrassing nog niet verklapt wordt.

Bekijk onze producten in de categorie ‘baby’ in de Ideeshop: