fbpx

Jongen of meisje? 9 x schattige ideeën voor een gender reveal party

By 30 juli 2018juli 10th, 2020Baby, Gender reveal, Verrassing
gender reveal

Je ziet het steeds meer: gender reveal party’s. Een feest waarbij je bekend maakt of je een jongetje of een meisje krijgt. Ben jij nog op zoek naar dat ene leuke idee voor de bekendmaking van het geslacht van jullie kindje? Wij hebben er negen voor je op een rij gezet.

Kraskaarten

Op een originele manier bekend maken of je een jongen of meisje krijgt? Bestel onze kraskaarten. De hartjessticker – beschikbaar in goud, roségoud en zilver – kun je open krassen met een muntje. Onder de sticker staat de tekst: ‘Hoera, een jongen’ of ‘Hoera, een meisje’. De achterkant is blanco zodat je genoeg ruimte hebt om iets op te schrijven. Shop onze kraskaarten hier:

Doos met ballonnen

Koop één of meerdere verhuisdozen. Kleed de doos leuk aan met bijvoorbeeld inpakpapier en stop in de doos blauwe of roze helium ballonnen. Afhankelijk van het geslacht uiteraard. Zitten de ballonnen in de doos? Plak hem dan weer dicht. Wanneer het onthullingsmoment daar is maak je de doos weer open en schieten de ballonnen de lucht in. Zo maak je op een feestelijke wijze het geslacht bekend. Weet je het geslacht zelf ook nog niet? Dan kun je zo’n doos ook online bestellen.

Verras iedereen bij binnenkomst

Je nodigt iedereen uit voor je gender reveal party. Zij verwachten dat het grote moment pas is zodra iedereen aanwezig is. Maar wat als je dit niet doet? Versier de hele kamer roze of blauw. Hang slingers op, ballonnen… alle toeters en bellen. Wanneer je gasten één voor één binnen druppelen zullen zij natuurlijk verrast zijn. Helemaal leuk als je een camera gericht hebt op de voordeur, zodat je alle reacties kunt vastleggen.

Ballonkaart

Geef een Ideefabriek ballonkaart. Hoe werkt het? Simpel! Blaas op, prik door en ontdekt of het een jongen of meisje is! In de doorzichtige ballon zit niet alleen confetti, maar ook een briefje waarop staat wat het geslacht is. Die stoppen wij voor jou in de ballon. Wanneer jij de ballonkaart geeft of zelf open prikt, moet je de ballon opblazen en doorprikken met de veiligheidsspeld die op de kaart is geplakt. Wil je een andere tekst in de ballon? Dat is geen probleem. Bekijk hier alle beelden, informatie en shop de ballonkaart hier:

Poppers

Vind je bovenstaand idee teveel werk? Dan is dit misschien een betere optie voor jou. Je kunt heel gemakkelijk roze of blauwe poppers gebruiken als gender reveal. Wanneer al je vrienden en familie bij elkaar zijn deel je een aantal van die poppers uit en vervolgens tel je met zijn allen af. 3, 2, 1… vervolgens komt uit de poppers roze of blauwe confetti. Shop de kanonnen hier:

Taart

Inmiddels is dit een klassieker. Je gaat naar de bakker en geeft het geslacht door. Zij maken de vulling vervolgens roze of blauw. Je ziet pas wat het geslacht is wanneer je de taart aansnijd. Natuurlijk kun je de taart ook zelf maken.

Het is aan de gasten

Je geeft al je gasten een ingepakt cadeautje. In alle cadeautjes zit een witte speen, maar in één cadeautje zit een roze of blauwe speen. Zorg dus dat jouw gasten het spelletje goed begrijpen en het cadeau allemaal tegelijk openmaken. Dit zorgt vast voor hysterische taferelen, maar wel heel leuk!

Piñata

via GIPHY

Wat dacht je ervan om een piñata te gebruiken voor de bekendmaking van het geslacht? Je kunt online een leuke piñata bestellen in de vorm van een roze/blauwe vraagteken. Vervolgens sla je de piñata kapot en zie je aan de kleur confetti die eruit komt wat het geslacht van de baby is.

Bedenk een quiz

Zodra al je gasten aanwezig zijn introduceer je de babyquiz. Iedereen krijgt een blaadje waar zij de antwoorden op kunnen schrijven. Je begint met algemene kennisvragen over baby’s. Bijvoorbeeld: na hoeveel weken weet je het geslacht? Welke term komt er na baby? Ga zo maar door. Wissel meerkeuzevragen af met benaderingsvragen en zorg dat je twee finalisten overhoudt. Vraag of zij naast elkaar willen gaan staan, om de spanning een beetje op te bouwen. En dan komt de finale vraag: krijgen wij een jongen of een meisje? Zij schrijven het antwoord op en vervolgens geef je aan wie het juiste antwoord heeft. En zo weet iedereen of jullie een jongen of een meisje krijgen.

Spandoek

Hebben jullie een beetje een goede band met jullie overburen? Dan is dit een leuk idee. Laat een spandoek bedrukken met de tekst: het is een jongen of het is een meisje. Je nodigt je gasten thuis uit en vervolgens vraag je of iedereen bij het raam wil gaan staan. Wanneer zij naar buiten kijken zien zij bij de overburen het spandoek hangen. Zorg ervoor dat je buren het spandoek ophangen tijdens het feest of een gordijn ervoor hangen zodat de verrassing nog niet verklapt wordt.

Bekijk onze producten in de categorie ‘baby’ in de Ideeshop:

Vanwege drukte bij PostNL kan je bestelling een langere levertijd hebben 📦 Volg je pakket via de track & trace-code Shop hier