Gratis verzending vanaf €75,- | Vandaag besteld? Verzending binnen 1 - 4 werkdagen 🚚
Search
Winkelwagen

Jongen of meisje? 9 x schattige ideeën voor een gender reveal party

gender reveal

Je ziet het steeds meer: gender reveal party’s. Een feest waarbij je bekend maakt of je een jongetje of een meisje krijgt. Ben jij nog op zoek naar dat ene leuke idee voor de bekendmaking van het geslacht van jullie kindje? Wij hebben er negen voor je op een rij gezet.

Kraskaarten

Op een originele manier bekend maken of je een jongen of meisje krijgt? Bestel onze kraskaarten:

Gender reveal ballon

Gebruik deze leuke ballon om het geslacht van je baby bekend te maken. In één klap weten jullie en/of jullie gasten wat het wordt! Deze gender reveal ballon is zwart en gevuld met blauwe of roze confetti.  Je kunt kiezen om de gender reveal ballon te vullen met helium of zelf op te blazen. Wanneer het moment eindelijk daar is, prik je de gender reveal ballon kapot. Terwijl de confetti in de lucht dwarrelt zal iedereen weten of het een jongen of een meisje is geworden.

Verras iedereen bij binnenkomst

Je nodigt iedereen uit voor je gender reveal party. Zij verwachten dat het grote moment pas is zodra iedereen aanwezig is. Maar wat als je dit niet doet? Versier de hele kamer roze of blauw. Hang slingers op, ballonnen… alle toeters en bellen. Wanneer je gasten één voor één binnen druppelen zullen zij natuurlijk verrast zijn. Helemaal leuk als je een camera gericht hebt op de voordeur, zodat je alle reacties kunt vastleggen.

Ballonkaart

Geef een Ideefabriek-ballonkaart. Hoe werkt het? Simpel! Blaas op, prik door en ontdekt of het een jongen of meisje is! In de ballon zit een briefje waar op staat: Het is een jongen of Het is een meisje.

Confetti poppers

Vind je bovenstaand idee teveel werk? Dan is dit misschien een betere optie voor jou. Je kunt heel gemakkelijk roze of blauwe poppers gebruiken als gender reveal. Wanneer al je vrienden en familie bij elkaar zijn deel je een aantal van die poppers uit en vervolgens tel je met zijn allen af. 3, 2, 1… vervolgens komt uit de poppers roze of blauwe confetti. Shop de kanonnen hier:

Taart

Inmiddels is dit een klassieker. Je gaat naar de bakker en geeft het geslacht door. Zij maken de vulling vervolgens roze of blauw. Je ziet pas wat het geslacht is wanneer je de taart aansnijd. Natuurlijk kun je de taart ook zelf maken.

Het is aan de gasten

Je geeft al je gasten een ingepakt cadeautje. In alle cadeautjes zit een witte speen, maar in één cadeautje zit een roze of blauwe speen. Zorg dus dat jouw gasten het spelletje goed begrijpen en het cadeau allemaal tegelijk openmaken. Dit zorgt vast voor hysterische taferelen, maar wel heel leuk!

Piñata

Wat dacht je ervan om een piñata te gebruiken voor de bekendmaking van het geslacht? Je kunt online een leuke piñata bestellen in de vorm van een roze/blauwe vraagteken. Vervolgens sla je de piñata kapot en zie je aan de kleur confetti die eruit komt wat het geslacht van de baby is.

Bedenk een quiz

Zodra al je gasten aanwezig zijn introduceer je de babyquiz. Iedereen krijgt een blaadje waar zij de antwoorden op kunnen schrijven. Je begint met algemene kennisvragen over baby’s. Bijvoorbeeld: na hoeveel weken weet je het geslacht? Welke term komt er na baby? Ga zo maar door. Wissel meerkeuzevragen af met benaderingsvragen en zorg dat je twee finalisten overhoudt. Vraag of zij naast elkaar willen gaan staan, om de spanning een beetje op te bouwen. En dan komt de finale vraag: krijgen wij een jongen of een meisje? Zij schrijven het antwoord op en vervolgens geef je aan wie het juiste antwoord heeft. En zo weet iedereen of jullie een jongen of een meisje krijgen.

Spandoek

Hebben jullie een beetje een goede band met jullie overburen? Dan is dit een leuk idee. Laat een spandoek bedrukken met de tekst: het is een jongen of het is een meisje. Je nodigt je gasten thuis uit en vervolgens vraag je of iedereen bij het raam wil gaan staan. Wanneer zij naar buiten kijken zien zij bij de overburen het spandoek hangen. Zorg ervoor dat je buren het spandoek ophangen tijdens het feest of een gordijn ervoor hangen zodat de verrassing nog niet verklapt wordt.

Search