fbpx

Mama’s opgelet! Dit zijn de voordelen van een kraamfeest

By 30 december 2017juli 10th, 2020Baby, Kraambezoek
eten kraamfeest babyshower

Moet ik nu wel of geen kraamfeest geven… Ben je nog aan het twijfelen? Niet doen! Wij geven je genoeg redenen om wel een kraamfeest te geven. Want zeg nu zelf, de geboorte van de allermooiste baby op de wereld moet toch gevierd worden?  

Wat is een kraamfeest?

Een kraamfeest of een babyborrel is de perfecte oplossing als je geen ongemakkelijke en verplichte kraambezoeken meer wilt. In plaats van allemaal individuele kraambezoeken, kun je een kraamfeest of een kraamborrel organiseren waarbij je familie, vrienden, collega’s en bekenden uitnodigt om naar je kersverse kindje te komen kijken en cadeautjes te geven.

De voordelen van een kraamfeest: 

Wij hebben de voordelen van het organiseren van een kraamfeest voor je op een rij gezet:

  • Je blijft niet met ongemakkelijk bezoek zitten wat te lang blijft plakken.
  • Je kunt je kraamtijd gebruiken om te genieten van je gezinnetje en goed uit te rusten zonder steeds gestoord te worden door kraambezoek.
  • Mensen komen niet onverwachts op bezoek en zien jou niet in je slobbertrui en pyjamabroek. Nee, je kunt jezelf presenteren als hot mama in plaats van hot mess (lees: spuugvrij maken en misschien wel een nieuwe outfit scoren?).
  • Meestal organiseer je een kraamfeest 4 tot 6 weken na de bevalling, dan voelt je je waarschijnlijk al heel wat fitter!
  • Tijdens het kraamfeest kunnen je gasten ook met elkaar kletsen en jij kunt zelf steeds wisselen van groepje. Je kunt je verhaal dan gelijk aan een meerdere mensen tegenlijk vertellen.
  • Je mag zelf ook een wijntje drinken!*Tip voor als je borstvoeding geeft, met deze strips kun je testen of er nog alcohol in de borstvoeding zit

Bekijk onze producten in de categorie ‘baby’ in de Ideeshop:

Hebben wij je overtuigd en wil je graag inspiratie opdoen voor het organiseren van een kraamfeest? In dit artikel geven wij je tips en ideeën voor het organiseren van een kraamfeest.