Binnen 1-3 werkdagen verzonden | Gratis verzending vanaf €75,- 📦

Ideefabriek

voor bijzondere momenten

0
Your Cart

Moet je proberen: 3 x hilarische babyshower spelletjes

baby babyonthulling zwanger jongen meisje blauw roze

Op een babyshower wordt er veel gekletst over baby’s, worden er cadeautjes opengemaakt en natuurlijk babyshower spelletjes gespeeld. Wij hebben drie leuke en originele spelletjes die ervoor zorgen dat de babyshower een doorslaand succes wordt.

Speel dé muziekquiz

Wat een leuk spel is tijdens een babyshower, is een muziekquiz. Maar wel een speciale, namelijk een muziekquiz in het thema baby. Je kiest één quizmaster uit en die stelt allerlei vragen in de categorie baby. Je mag de quiz zelf invullen, maar wij hebben deze drie onderdelen voor je uitgewerkt zodat je die als voorbeeld kunt nemen of zelfs gebruiken natuurlijk. Diegene met de meeste punten aan het einde van de quiz, wint een prijs. Hieronder een kleine toelichting.

Onderdeel 1: Algemene vragen
De algemene vragenronde spreekt voor zich. In deze vragenronde kun je vragen stellen als: in welk jaar kwam het nummer ‘Baby’ van Justin Bieber uit? Van welke artiest is de hit ‘Hit Me Baby One More Time’? Welk internationaal artiest maakte doormiddel van een optreden van de VMA’s bekend dat zij zwanger was? Hoe vaak zingt Justin Bieber baby in het gelijknamige nummer?

Onderdeel 2: Introquiz
Selecteer een aantal nummer waarvan de artiest of titel het woord baby bevatten. Vervolgens laat je tijdens de quiz alleen het intro horen van het nummer. De deelnemers moeten dan raden van wie dit nummer is en hoe dit nummer heet.

Onderdeel 3: Wie is deze baby?
Een fotoronde. Bedenk tien artiesten die iedereen wel kent. Bijvoorbeeld Beyoncé, Jan Smit, Pink, Anouk etc. Je kunt online vast en zeker babyfoto’s van deze sterren vinden. Verzamel er dus tien en voeg ze samen op een of meerdere A4’s. Aan de deelnemers de taak om te raden wie dit zijn. Mocht dit te moeilijk zijn kun je onder elke foto een hint plaatsen.

30 Seconds baby editie

30 seconds babyversie spelletjes babyshower

Waarschijnlijk kennen de meeste mensen het spel 30 Seconds wel, maar voor de mensen die er nog nooit van hebben gehoord een korte uitleg. Tijdens het spel nemen teams het tegen elkaar op. Diegene die aan de beurt is krijgt een kaartje met vijf woorden. Aan hem of haar de taak om deze vijf woorden te omschrijven zonder het woord of een deel daarvan te noemen. Je krijgt hiervoor 30 seconden per beurt. De woorden die op de kaartjes staan zijn algemene woorden. Maar voor een babyshower kun je ook je eigen kaartjes maken. Hier een kleine stappenplan:

  • Je hebt het 30 Seconds spel nodig. Misschien heb je het zelf en anders iemand in je vrienden of familiekring. Je zou het bordspel ook zelf kunnen maken. Koop één stuk papier van A2 formaat en teken het bord na, het enige wat je dan nog nodig hebt is een dobbelsteen, zandloper en pionnetjes. 
  • Probeer zoveel mogelijk woorden te bedenken met die met een baby te maken hebben. Denk aan: babyboom, speen, gender reveal party, slabbetje, kwijl etc.
  • Heb je alle woorden? Koop dan blauwe en roze papier en knip er kleine kaartjes van. Het liefst hetzelfde formaat als de echte kaartjes van het spel.
  • Op elk kaartje schrijf je vervolgens vijf woorden van je woordenlijstje. Vind je dit teveel werk? Je kunt het natuurlijk ook via de computer maken en uitprinten.

Als alle kaartjes af zijn ben je klaar om de 30 Seconds babyversie te spelen. Succes!

Tijd voor bingo

Bingo is voor elke gelegenheid een goed idee, maar op een babyshower al helemaal.Suggesties voor baby bingo spelletjes:

  • Gasten moeten in de bingovakjes schrijven wat ze denken dat de mama cadeau krijgt tijdens de babyshower. Diegene die als eerste een volle kaart heeft, wint.
  • Teken baby gerelateerde items (speen, babywagen, luier) op de bingokaarten. De spelleider roept vervolgens in plaats van nummers baby gerelateerde items op. De eerste met volle kaart wint.
  • Alle genodigden hebben waarschijnlijk een cadeautje meegenomen voor de mama to be. De volgorde van het cadeautjes geven kun je bepalen door een gezellig potje bingo. Het is heel simpel, je koopt (of leent) een bingo set. Degene die bingo heeft mag vervolgens zijn of haar cadeau geven aan de aanstaande mama. Je speelt net zo lang door tot alle cadeautjes zijn uitgepakt. Je kunt er voor kiezen om eerst te spelen voor de postzegel of één rij, anders kan het wat lang duren voordat er een bingo is gevallen. Heb je een beperkt budget? Je hebt ook bingo apps die je kunt downloaden op je smartphone.

Shop hier een perfecte aandenken aan een mooie dag:

Ben je nog aan het twijfelen of je een kraamfeest moet organiseren? Twijfel niet langer. Wij geven je hier genoeg voordelen om wel een kraamfeest te organiseren.