fbpx

Van uitnodiging tot entertainment! 6 x tips voor een geweldig kraamfeest

By 31 december 2017juli 10th, 2020Baby, Kraambezoek
tafel met hapjes babyshower kraamfeest

Organiseer je een kraamfeest of babyborrel en ben je op zoek naar tips? Wij geven jou ideeën en inspiratie om een geweldig kraamfeest te organiseren.  

Kaartje

Je hoeft geen knutsel wonder te zijn om een leuke uitnodiging te versturen. Je kunt via diverse websites een eigen kaart ontwerpen. Als cadeautip kun je een websitelink op de kaart plaatsen. Als jouw gasten de link opzoeken komen zij op een website waar jouw cadeaulijst op staat. Zij zien dan wat voor cadeaus jij graag zou willen hebben. Als je het ECHT spannend wilt maken zou je na de geboorte een uitnodiging kunnen versturen voor het kraamfeest en tijdens het kraamfeest pas de naam bekendmaken.

Locatie

tafel met hapjes babyshower kraamfeest

Afhankelijk van het aantal gasten wat je hebt en hoe groot je huis is, kun je het kraamfeest natuurlijk ook thuis organiseren. Mocht dit niet het geval zijn kun je een externe locatie afhuren. Zorg ervoor dat er op de feestlocatie genoeg versiering hangt zodat het er gezellig uitziet. Tip: Je kunt bij de winkel ‘SoLow ‘ veel versiering kopen. Mocht je veel kinderen verwachten op het kraamfeest is het handig als er voor hen speelgoed en een ruimte is waar ze kunnen spelen – en jij niet tussen de gillende kinderen zit ;-).

Service

Tijdens het feest is het wel fijn als jij kunt socializen. Dus zorg ervoor dat je hulp hebt wat betreft de verzorging van je gasten. Je kunt er ook voor zorgen dat iedereen zichzelf voorziet van eten en drinken. Je kunt dit doen door een tafel neer te zetten met glazen, drankjes en eten. Bij binnenkomst kun je aangeven dat het zelfservice is en iedereen zoveel mag pakken als hij/zij wilt. Dit maakt de sfeer ook wat losser en informeler.

Entertainment

baby bingo roze ideefabriek

Beeld: Ideefabriek

Als je wat entertainment wilt hebben tijdens je kraamfeest zou je een babybingo kunnen organiseren. Dit is ook een leuke manier om het cadeautjes-uitpak-moment wat minder ongemakkelijk te maken voor jezelf. Geef iedereen een bingokaart en laat ze de vakjes invullen met cadeautjes die zij denken dat jij zult krijgen. Bijvoorbeeld een speen, pyjama, beer, flesje, luiers etc. Laat je gasten weten wanneer er bingo is. Bijvoorbeeld een rijtje van links naar rechts of van boven naar beneden. Start daarna met cadeautjes uitpakken totdat alle cadeautjes op zijn. Er kunnen meerdere winnaars zijn dus zorg dat je genoeg cadeautjes hebt.

Tijdens je kraamfeest (en de bingo) kun je achtergrond muziek aanzetten of een muzikant uitnodigen. Op Spotify heb je zelfs een heuse kraamfeest playlist met rustige achtergrondmuziek.

Herinnering

  • Een fotobooth is altijd een goed idee! Maar je zou ook een fotograaf in kunnen huren of simpelweg iemand vragen foto’s te maken tijdens het kraamfeest. Doel is natuurlijk om iedereen die aanwezig is op de foto te zetten samen met jullie of de baby.
  • Tijdens het kraamfeest kun je de gasten ook vragen om wat in een boekje te schrijven voor je kindje.  Dit boekje zul je pas overhandigen als je zoon/dochter 18 jaar is. Dan moet je natuurlijk wel beloven het niet te lezen in de tussentijd.
  • Je zou de gasten ook kunnen vragen om een mopje/grapje/raadsel op een briefje te schrijven en deze in een grote pot te doen. Elke keer als je dan even een ‘lach-momentje’ nodig hebt na een slapeloze nacht of de 100e poepluier, kun je een briefje uit de pot pakken.

Thanks

Het is leuk om je gasten een bedankje mee kunnen geven aan het eind van het feest. Zoals;

  • Een kaart met een foto en wat lekkers.
  • Je kunt ook tijdens het feest iemand foto’s laten maken met een polaroidcamera. Aan het eind van het feest kun je deze dan klaarleggen bij de uitgang, met een handgeschreven bedank tekstje erop. Zo kunnen je gasten een persoonlijke herinnering mee naar huis nemen.
  • Een ander leuk idee is om een grote schaal met smurfen snoepjes neer te zetten. Je kunt er dan een kaart bijzetten met de tekst ‘Bedankt voor het komen kijken naar onze kleine smurf’.

Bekijk onze producten in de categorie ‘baby’ in de Ideeshop:

Twijfel je nog over een kraamfeest? Lees dan dit artikel over de voordelen van een kraamfeest.