Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Van uitnodiging tot entertainment: tips voor een geweldig kraamfeest

tafel met hapjes babyshower kraamfeest

Organiseer je een kraamfeest of babyborrel? Wij geven jou ideeën en inspiratie om een geweldig kraamfeest te organiseren.  

Uitnodiging

Je hoeft geen grafisch designer te zijn om een leuke uitnodiging te maken. Je kunt via diverse websites een eigen kaart ontwerpen. Cadeautip? Je kunt natuurlijk een financiële bijdrage vragen, een online verlanglijstje delen of vragen om een themacadeau. Bijvoorbeeld: alle gasten vragen een voorleesboekje te kopen waar ze zelf een mooie herinnering aan hebben.

Locatie

Het kraamfeest kun je natuurlijk thuis organiseren, dit is wel afhankelijk van het aantal gasten en de grootte van je woning. Mocht dit niet passen, dan is een externe locatie afhuren een betere optie. Zorg voor leuke versiering op de locatie. Tip: je kunt bij de winkel SoLow veel versiering kopen. Mocht je kinderen verwachten op het kraamfeest, is het handig als er voor hen speelgoed en een ruimte is waar ze kunnen spelen.

Service

Tijdens het feest is het wel fijn als jij kunt socializen. Dus zorg ervoor dat je hulp hebt wat betreft de catering van de gasten. Je kunt er ook voor zorgen dat iedereen zichzelf voorziet van eten en drinken. Je kunt dit doen door een tafel neer te zetten met glazen, drankjes en eten. Bij binnenkomst kun je aangeven dat het zelfservice is en iedereen zoveel mag pakken als hij/zij wilt. Dit maakt de sfeer ook wat losser en informeler.

Entertainment

Als je wat entertainment wilt hebben tijdens je kraamfeest, kun je dit op verschillende manieren doen. Met alle gasten een pubquiz, babybingo of ander gezamenlijke activiteit doen. Of je kunt op verschillende locaties in de ruimte kleine spelletjes neerzetten, zodat gasten hier zelf mee aan de slag kunnen.

Verzamel herinneringen

Een kraamfeest is een mooi moment, dat wil je natuurlijk wel vastleggen. Gebruik hiervoor een memorybox. Je kunt hier allerlei verschillende herinneringen in verzamelen. Tijdens het feest kun je foto’s schieten met een polaroidcamera en die in de box plaatsen. Of aan de gasten vragen om een wens of tip voor de ouders en baby op te schrijven. Of een mopje/grapje/raadsel op een briefje te schrijven. Elke keer als ze dan even een ‘lach-momentje’ nodig hebben na een slapeloze nacht of de 100e poepluier, kunnen de ouders een briefje pakken. Shop zo’n box hier:

Thanks

Het is leuk om je gasten een bedankje mee kunnen geven aan het eind van het feest. Zoals:

  • Een kaart met een foto en wat lekkers.
  • Je kunt ook tijdens het feest iemand foto’s laten maken met een polaroidcamera. Aan het eind van het feest kun je deze dan klaarleggen bij de uitgang, met een handgeschreven tekstje erop. Zo kunnen je gasten een persoonlijke herinnering mee naar huis nemen.
  • Een gepersonaliseerd drankje met je eigen etiket:

Lees ook:

Search