Skip to main content

Zwangerschapsaankondiging: Zo maak je tijdens een etentje bekend dat je zwanger bent

By 17 december 2018maart 26th, 2021Baby, Zwangerschapsaankondiging
baby babyonthulling zwanger jongen meisje blauw roze

De eerste 12 weken van je zwangerschap zitten erop en je wil nu natuurlijk van de daken schreeuwen dat je zwanger bent. Maar hoe? Wij geven je leuke manieren om dit te doen tijdens een etentje.

Message on de bottle

Zet op tafel een lekkere fles wijn of voor iedereen een biertje. Alleen dan vervang je het originele label met een Ideefabriek-etiket. Op het etiket kun je dan schrijven dat je in verwachting bent. 

Ballonkaart

Geef op de borden een Ideefabriek ballonkaart. Hoe werkt het? Simpel! Blaas op, prik door en ontdekt wat de verrassing is! In de doorzichtige ballon zit niet alleen confetti, maar ook een briefje waarop staat dat jij zwanger bent. Die stoppen wij voor jou in de ballon. Wanneer jij de ballonkaart geeft, moet diegene de ballon opblazen en doorprikken met de veiligheidsspeld die op de kaart is geplakt. Wil je een andere tekst in de ballon? Dat is geen probleem. Bekijk hier alle beelden, informatie en shop de ballonkaart hier:

Andere ideetjes:

  • Leg een briefje, foto van de echo of een babyitem op de borden en plaats cloches (glazen of metalen stolp) eromheen. Serveer de borden uit en zorg ervoor dat iedereen tegelijk de cloches omhoog haalt.
  • Laat servetten bedrukken! Op de servet kun je een tekst schrijven als ‘ik ben zwanger’ of ‘je wordt oma/opa’. Als de gasten aan tafel gaan is dit het eerste wat ze zien. Verrassing!
  • Beeld het gezegde ‘bun in the oven’ letterlijk uit. Stop een broodje in de oven en lok je gasten ernaartoe. Vraag vervolgens wat ze zien en laat ze zelf raden.
  • Serveer bij de koffie en thee chocolaatjes met roze en blauwe muisjes.
  • Er is vast wel iemand die in het gezelschap bekend staat als een ‘morser’. Koop een slabbetje met de tekst ‘ik ben zwanger’ of iets in die trant en geef het net voor het eten cadeau.
  • Daag iemand uit voor een blindproeverij. Eén van deze delicatessen is vervolgens babyvoeding. Heb je direct een makkelijk bruggetje om het mooie nieuws aan te kondigen.

Lees ook:

Van verjaardag tot babyshower: shop bij Ideefabriek voor bijzondere momenten Shop hier