Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

5 x originele alternatieven voor een felicitatie rij op een bruiloft

bruiloft wedding trouw trouwen trouwlocatie

Bruiloftsgasten moeten vaak in een rij staan om de bruid en bruidegom te kunnen feliciteren. Dit duurt altijd vrij lang en daarnaast heeft het bruidspaar ook niet de gelegenheid om echt even met iemand te kletsen. Wil jij dit voorkomen op je bruiloft, maar weet je niet zo goed hoe? Wij geven je vijf alternatieven voor een felicitatie rij.

Feliciteren op anderhalve meter afstand

We hebben speciaal voor bruidsparen die trouwen in coronatijd, alternatieven op een rij gezet voor feliciteren op anderhalve meter afstand.

Ballonnen

Voor deze manier van feliciteren geeft de ceremoniemeester alle gasten een ballon, die zij bij zich moeten houden. Het liefst een heliumballon. De regel voor alle gasten: het bruidspaar komt naar jou toe. Wanneer het bruidspaar de ruimte binnenloopt, lopen zij zelf langs alle gasten die ondertussen gezellig aan het borrelen zijn. Uitgepraat? Dan mogen de gasten de ballonnen loslaten. Als het een heliumballon is, dan heb je aan het einde van de rit een plafond vol ballonnen.

Heb je receptie- en avondgasten? Dan kan het handig zijn om twee verschillende kleuren ballonnen te regelen. Spreek met het bruidspaar af dat zij eerst de receptiegasten begroeten en daarna de avondgasten. Door twee kleuren ballonnen te hebben is het voor de bruid en bruidegom makkelijk de twee type gasten te spotten.

Tweedeling

Maak een zichtbare lijn in het midden van de zaal. Dit kan bijvoorbeeld met tape. Alle gasten beginnen aan één kant van de zaal, ook het bruidspaar. Heeft een gast de bruid en bruidegom gefeliciteerd? Dan mag hij/zij overstappen naar de andere kant van de ruimte. Als het bruidspaar iedereen heeft gegroet, kan de ruimte weer volledig gebruikt worden en mag iedereen gaan en staan waar ze willen.

Nummertje trekken

Het is net alsof je bij de slager bent: alle gasten mogen een nummertje trekken. Geef elke gast of koppel een blaadje met een nummertje erop. De ceremoniemeester zal vervolgens om de aantal minuten (afhankelijk van de planning en aantal gasten) een nummer omroepen. Ben jij dat? Dan doe je je hand omhoog en zal het bruidspaar naar jou toekomen. Herhaal dit tot alle bruiloftsgasten aan bod zijn gekomen.

Spontaan

Wil je het allemaal spontaan laten gebeuren? Dan is het een goed idee om de felicitaties te plannen op de feestavond en te starten met een openingsdans. Zodra alle gasten in de zaal staan, komt het bruidspaar aan en start direct met de openingsdans. Het is dan verstandig om de dj of band te instrueren om daarna een dansnummer in te starten. Zo komt de avond gelijk los. Alle gasten kunnen dan zelf bepalen hoe en wanneer zij het bruidspaar willen feliciteren.

Groepjes

Verspreid door de zaal een aantal statafels. Alle gasten mogen dan een tafel kiezen waar ze aan willen staan. Het is wel handig om af te spreken dat zij bij deze tafel blijven staan totdat iedereen the newlyweds heeft gefeliciteerd. De bruid en bruidegom gaan vervolgens alle tafels/gasten af.

Neem een kijkje in onze shop:

Lees ook:

Search