fbpx

8 x originele alternatieven voor een gastenboek op je bruiloft

By 13 maart 2018juli 10th, 2020Bruiloft, Gastenboek
Wereldbol bruiloft alternatief origineel gastenboek ideefabriek

Op zoek naar een leuk en origineel idee voor een gastenboek voor jullie bruiloft? Zoek niet verder! Wij zetten unieke alternatieven voor je op een rij. 

Geen photobooth, maar een videobooth

Niets is leuker dan bewegende beelden terug zien van jouw bruiloft. Creëer daarom een videobooth op jouw trouwdag. Zoek een rustige hoek uit op jouw trouwlocatie en decoreer de achtergrond feestelijk. Hier kun je leuke achtergrond suggesties vinden. Je kunt natuurlijk ook je ceremoniemeester hiervoor vragen. Zorg dat je een camera en statief hebt en iemand die alles kan filmen. Wanneer je gasten binnenkomen kunnen zij de videobooth in om een lieve boodschap voor het bruidspaar op te nemen. Vervolgens monteer je dit aan elkaar en heb je een bijzonder en uniek gastenboek.

Verzamel date nights

Superleuk als gastenboek of als extraatje voor op je bruiloft: date invulkaarten. Nadat je getrouwd bent is het belangrijk om te blijven investeren in je relatie. Hoe handig is het dan als je gasten tips en inspiratie geven. In dit houten doosje zitten 50 invulkaartjes waar je vrienden en familie hun ‘Date Night Ideas’ op kunnen schrijven. Je ceremoniemeester kan alle kaartjes vervolgens verzamelen en in het doosje stoppen. Shop dit unieke gastenboek hier:

Say cheese!

Je kunt je gasten in een album laten schrijven, maar je kunt ook een fotoalbum maken van je gasten. Koop een leuk krijtbord, bijvoorbeeld in de vorm van een hart. Zorg dat iemand tijdens de receptie foto’s kan maken van de gasten. De fotograaf geeft dit krijtbord aan elke gast. Zij kunnen een lieve boodschap op het krijtbord schrijven en vervolgens maakt de fotograaf een foto van de gast en het krijtbord. Zorg dat hij of zij een wisser bij zich heeft, zodat de volgende gast weer een andere boodschap op het krijtbord kan schrijven. Vind je dit te ingewikkeld? Dan kun je de fotograaf op één vaste plek laten staan en er een bordje bijzetten dat mensen hier op de foto kunnen. Dan komen de gasten vanzelf!

Ik denk dat jullie…

Laat je gasten voorspellingen doen! Leg deze invulkaarten plus pennen op een tafel op de feestlocatie. Het is ook leuk om een glazen vissenkom te kopen, waar mensen na het invullen de voorspellingen in kunnen stoppen. Deze vissenkom stelt dan ‘de glazen bol’ voor. Deze bruiloftsvoorspellingen kun je hier kopen:

Mag ik je vingerafdruk?

Dit is een idee voor creatievelingen! Koop een grote witte canvas en schilder daar een boom op. Het is de bedoeling dat de boom kale takken heeft. Plaats dit schilderij op een tafel op de feestlocatie. Op de tafel plaats je ook inkt-kussentjes in verschillende kleuren. Het is dan de bedoeling dat gasten hun vingerafdruk gaan gebruiken als blaadje. Vervolgens heb je een kleurrijk schilderij als aandenken aan jouw bruiloft.

Wereldbol

Origineel alternatief voor een gastenboek: een wereldbol. Vraag je gasten om een boodschap voor jullie op de wereldbol te schrijven. Dit kun je het beste doen met een watervaste fineliner in een koperkleur of roségoud. Je shopt zo’n bijzondere gastenboek hier:

Kaartenrek

Wist je dat je op internet makkelijk kaartenrekken kunt kopen? Van die grote op wielen die je ook bij boekenhandels ziet staan. Je kunt er bijvoorbeeld eentje scoren op Marktplaats. Hoe leuk is het als je daar allerlei leuke kaartjes instopt en gebruikt als gastenboek! Gasten kunnen dan een kaartje van het rek pakken, het invullen en terug stoppen in het rek. Dit rek kun je vervolgens thuis neerzetten als aandenken. Of alleen de kaarten meenemen en het rek weer verkopen.

Gastenboek met envelopjes

Een gastenboek met een twist! Vraag je gasten om een wens, tip of boodschap op een kaartje te schrijven en het in het gastenboek te stoppen. Wat een leuke aandenken aan jullie mooie dag! Shop ‘m hier:

Bekijk onze producten in de categorie ‘bruiloft’ in de Ideeshop:

Benieuwd naar nog meer bruiloftsideeën? Klik dan hier.