Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Bewaren bruidsboeket: dit zijn mooie opties

Bruidsboeket pexels

Je trouwdag is een onvergetelijke dag. Iets wat symbolisch staat voor die dag is je trouwboeket. Hoe gaaf zou het zijn als je dit als blijvende herinnering kan bewaren in huis? Hier zijn enkele opties hoe je je bruidsboeket kunt behouden.

Het drogen van je boeket

Een van de meest populaire methoden om je trouwboeket te bewaren, is door het te drogen. Je kunt ze vervolgens als droogboeket een mooie plek in huis geven. In een vaas, plaats ze in een glazen stolp of in een glazen frame. Hoe droog je je bruidsboeket? Wij geven je twee opties:

  • Hang je boeket ondersteboven op in een goed geventileerde ruimte. Kies een donkere, droge plaats om kleurverlies zoveel mogelijk te voorkomen. Dit proces kan soms enkele dagen, weken of maanden duren, dit is afhankelijk van de bloemsoort.
  • Droog je boeket door de bloemen individueel te persen tussen de pagina’s van een boek of een bloemenpers te gebruiken. Wees je er wel van bewust dat de bloemen hierdoor plat worden. Als ze droog zijn kun je bijvoorbeeld een mooi bloemenarrangement maken in een fotolijst.

Bruidsboeket bewaren in epoxy

Als je je trouwboeket of een deel daarvan in zijn oorspronkelijke vorm wilt behouden, kun je overwegen om het professioneel te laten gieten in expoxy giethars. Je stuurt dan onder bepaalde voorwaarden je boeket op naar het bedrijf en krijg je boeket als het ware in glas gegoten terug. Een bijzonder effect! Je kunt het bruidsboeket in zijn geheel laten gieten of ervoor kiezen om het op te delen en er bijvoorbeeld onderzetters van te maken.

Maak er een sieraad van

Je leest het goed: je kunt een sieraard laten maken van je trouwboeket. Er zijn bedrijven in Nederland die dit unieke aandenken voor je kunnen maken. Dit doen zij van één of meerdere bloemen uit je bruidsboeket. Een origineel en schitterend aandenken aan jullie trouwdag.

Extra tips voor het bewaren van je boeket

Zorg ervoor dat je boeket uit verse bloemen bestaat. Vraag ook aan de bloemist welke bloemen het beste geschikt zijn om te bewaren. En niet geheel onbelangrijk: vergeet het boeket niet goed te verzorgen tijdens de trouwdag. Zet het boeket regelmatig in het water, houd je boeket zoveel mogelijk uit direct zonlicht en probeer ervoor te zorgen dat zo min mogelijk mensen eraan zitten. Dit om beschadiging zoveel mogelijk te voorkomen. Hiermee kan jij na de grote dag het trouwboeket omtoveren tot speciale herinnering.

Neem een kijkje in onze shop:

Lees ook:

Zoek