Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Bruiloft inspiratie: entertainment ideeën voor op je bruiloft

renke meinema fotografie bruiloft spelletjes spelletje spel entertainment bruiloft ideefabriek

Ga je binnenkort trouwen en ben je nog op zoek naar unieke extraatjes voor op jouw bruiloft? Wij hebben originele entertainment ideetjes voor je, die je gasten zeker gaan waarderen. 

Bruiloft bingo

Laat jullie bruiloftsgasten op een originele manier met elkaar kennis maken door gebruik te maken van een leuk bruiloft spel: een speciale editie van bingo. Een gegarandeerde hit op jullie trouwdag. Het zorgt er namelijk voor dat je bruiloftsgasten met elkaar in gesprek gaan. Hiermee voorkom je dat je gasten groepjes vormen met mensen die zij al kennen en stimuleer je ze om de andere genodigden aan te spreken.

Hoe werkt het? Iedere bruiloftsgast krijgt een bingokaart. Op de kaart staan negen vakjes met in elk een omschrijving van een persoonskenmerk. Zoals:

  • Heeft een tattoo
  • Is in de meeste landen geweest
  • Is in dezelfde maand jarig als jij

Het doel: schrijf in elk vakje de naam van de gast op die het beste bij de omschrijving past. Om hier achter te komen moeten de gasten met elkaar in gesprek gaan.

Wil je andere omschrijvingen in de bingovakjes? Geen probleem! Wij kunnen de bingokaarten voor je personaliseren. Ben je enthousiast? Neem dan snel een kijkje in onze shop:

Leuke entertainment: spellen

Is je bruiloft buiten of heb je een lege hoek op de trouwlocatie? Regel dan wat spellen. Dit kan een grote Jenga zijn, Twister of een schaakspel. Neem hiervoor eens een kijkje op Bol.com, daar scoor je leuke spellen die perfect zijn voor op een bruiloft. Op deze manier hebben de gasten leuke entertainment en misschien leren ze elkaar een beetje beter kennen.

Guess the dress

Laat gasten op de bruiloft de trouwjurk van de bruid raden. Bij binnenkomst geef je de Ideefabriek-printable aan de gasten, zij kunnen vervolgens hun voorspelling tekenen. Verzamel later alle tekeningen om die aan het bruidspaar te geven. Eens kijken wie er het dichtstbij zat… Niet alleen een originele bezigheid, ook nog eens een uniek aandenken voor het bruidspaar. Check hier deze printable:

Rad van Fortuin the wedding edition

bruiloft spelletje entertainment vermaak rad van fortuin
Beeld: Ideefabriek

Het werkt heel simpel: gasten kunnen tijdens de bruiloft aan een rad draaien. Op dit rad staan allemaal opdrachten. Eén van de gasten draait aan het rad. De opdracht waar het pijltje op eindigt moet uitgevoerd worden door de gast in kwestie.

Of je dit spel nu tijdens het bruiloftsdiner doet of op de feestavond: het zorgt direct voor sfeer. Gasten worden gedwongen om uit hun comfortzone te stappen en letterlijk iets uit te voeren op jullie trouwfeest. Dit zorgt voor reuring en hierdoor komen bruiloftsgasten makkelijk met elkaar in contact. Lees hier meer over hoe je zo’n rad heel makkelijk zelf kunt maken.

Quiz

quiz bruidspaar
Beeld: ideefabriek

Ook een leuk idee: bedenk een quiz! Dit kan een ‘hoe goed ken je het bruidspaar’ quiz zijn, een gepersonaliseerde woordenzoeker of een gepersonaliseerd invulverhaaltje. Je kunt dit heel makkelijk zelf maken en uitprinten. Stop de papiertjes (plus pennen) in een leuk bakje en plaats ze op de tafels. Wanneer de gasten aan tafel zitten kunnen zij een quiz spelen, dan hebben zij gelijk een leuk gespreksonderwerp en is het ijs gebroken!

Selfiestation en tattoobar

tattoobar tattoostation bruiloft selfiestation ideefabriek renske meinema.
Beeld: Renske Meinema

Het is superleuk als entertainment én een mooi aandenken voor later: een tattoobar en selfiestation. Dit alternatief op de photobooth is een hit op iedere bruiloft. Wij vertellen je hier meer over deze leuke tip.

Roddelblad

rtl boulevard
Beeld: ideefabriek

Op jullie bruiloft gebeuren er genoeg dingen die je zelf niet door hebt. En natuurlijk wil je wel van alles op de hoogte zijn. Maak daarom kleine ‘roddelblaadjes’. Je kunt er vragen op zetten als:

  • Wie heb je met wie zien flirten?
  • Heb je een traantje gelaten tijdens de ceremonie?
  • Wie heb je al vijf keer naar het buffet zien lopen?

Stop de briefjes in een glazen pot en hang er een label aan met de tekst ‘doofpot’. Wanneer de gasten hun roddelblaadje hebben ingevuld kunnen ze hem opvouwen en in de doofpot stoppen. Leuk om na je bruiloft te lezen!

Neem een kijkje in onze shop:

Lees ook:

In deze blog maken wij gebruik van affiliatelinks naar Bol.com. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangen wij een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor).

Search