Gratis verzending vanaf €75,- 📦 | Bestelling verzonden binnen 1 tot 3 werkdagen

Ideefabriek

voor bijzondere momenten

0

Your Cart

Bruiloft inspiratie: entertainment ideeën voor op je bruiloft

rtl boulevard

Ga je binnenkort trouwen en ben je nog op zoek naar unieke extraatjes voor op jouw bruiloft? Wij hebben originele entertainment ideetjes voor je, die je gasten zeker gaan waarderen. 

Roddelblad

rtl boulevard
Beeld: ideefabriek

Op jouw bruiloft gebeuren er genoeg dingen die je zelf niet door hebt. En natuurlijk wil je wel van alles op de hoogte worden gehouden. Maak daarom kleine ‘roddelblaadjes’. Je kunt er vragen op zetten als:

  • Wie heb je met wie zien flirten?
  • Heb je een traantje gelaten tijdens de ceremonie?
  • Wie heb je al vijf keer naar het buffet zien lopen?

Stop de briefjes in een glazenpot en hang er een label aan met de tekst ‘doofpot’. Wanneer de gasten hun roddelblaadje hebben ingevuld kunnen ze hem opvouwen en in de doofpot stoppen. Leuk om na je bruiloft te lezen!

Spellen

Is je bruiloft buiten of heb je een hoekje over op je trouwlocatie? Regel dan wat spellen. Dit kan een grote Jenga zijn, Twister of een schaakspel. Op deze manier hebben de gasten leuke entertainment en misschien leren ze elkaar een beetje beter kennen.

Goochelaar

Huur een goochelaar in! Hij of zij kan tijdens de receptie/diner/feestavond je gasten vermaken met leuke trucjes. Vooral tijdens de receptie en diner is dit zeer geschikt. Dit is namelijk een goede ijsbreker voor het geval je gasten elkaar nog niet zo goed kennen.

Rad van Fortuin the wedding edition

bruiloft spelletje entertainment vermaak rad van fortuin
Beeld: Ideefabriek

Het werkt heel simpel: gasten kunnen tijdens de bruiloft aan een rad draaien. Op dit rad staan allemaal opdrachten. Eén van de gasten draait aan het rad. De opdracht waar het pijltje op komt te staan moet uitgevoerd worden door de gast in kwestie.

Of je dit spel nu tijdens het bruiloftsdiner doet of op de feestavond, het zorgt direct voor sfeer. Gasten worden gedwongen om uit hun comfortzone te stappen en letterlijk iets uit te voeren op jullie trouwfeestje. Dit zorgt voor reuring en hierdoor komen bruiloftsgasten makkelijk met elkaar in contact. Lees hier meer over hoe je zo’n rad heel makkelijk zelf kunt maken.

Entertainment voor kids: gepersonaliseerde kleurplaat

Tijdens de ceremonie is het heel fijn als de kinderen lekker bezig zijn, zodat ze de plechtigheid niet verstoren. Leg daarom op de stoel van de kleintjes een leuke kleurplaat – kun je bijvoorbeeld op een klembord bevestigen – met een doosje kleurpotloden erbij. Zodra de kinderen bij hun stoel komen zijn ze helemaal verrast met dit kleine cadeautje en zullen gelijk aan de slag willen. Helemaal leuk als het een gepersonaliseerde kleurplaat is van het bruidspaar. Aan de hand van jouw foto’s kunnen wij dit voor je regelen:

Quiz

quiz bruidspaar
Beeld: ideefabriek

Ook een leuk idee: bedenk een quiz! Dit kan een ‘hoe goed ken je het bruidspaar’ quiz zijn, een gepersonaliseerde woordenzoeker of een gepersonaliseerd invulverhaaltje. Je kunt dit heel makkelijk zelf maken en uitprinten. Stop de papiertjes (plus pennen) in een leuk bakje en plaats ze op de tafels. Wanneer de gasten aan tafel zitten kunnen zij een quiz spelen, dan hebben zij gelijk een leuk gespreksonderwerp en is het ijs gebroken!

Photobooth

Een bruiloft is niet compleet zonder photobooth. Het is leuk vermaak voor je gasten en een leuke herinnering om te hebben voor later. Regel een photobooth en wat leuke attributen, opblaas spulletjes (unicorn, flamingo, watermeloen) en klaar is Kees! Op zoek naar een goedkope achtergrond voor je photobooth? Die kun je hier bekijken.

Lees ook:

Shop hier onze kraskaarten 🎁 Shop hier