Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Budget bruiloft: tips hoe je kosten kunt besparen op je trouwen

budget bruiloft tips trouwen ideefabriek trouwdag

Trouwen: daar hangt een prijskaartje aan. Hoe hoog de rekening is aan het einde van je trouwdag, dat heb je geheel zelf in de hand. Heb je een beperkt budget? Wij geven je uit eigen ervaring een aantal tips hoe je kosten kunt besparen voor jullie bruiloft.

Maak een budget

Klinkt logisch, niet waar? Breng in kaart hoeveel een bruiloft ongeveer kost. Vraag eens aan vrienden of familieleden die onlangs zijn getrouwd hoeveel geld zij kwijt waren. Of lees in onze blog welke vaste lasten er bij een bruiloft horen en hoe je hierop kunt besparen.

Besluit aan de hand van deze informatie hoeveel je aan welke post wilt uitgeven. Het is handig om dit ergens op de schrijven, wij hebben alles bijgehouden in een simpel Excel bestand. Het is het beste om je budget ruim om te stellen. Dan houd je nog wat ruimte over voor eventuele extra’s waar je nog niet aan had gedacht of kun je de kosten opvangen voor dingen die net wat duurder uitvallen dan gedacht. Want ja, die zijn er altijd.

Documenteer kosten

Nu je een budget hebt vastgesteld is het ook erg belangrijk dat je je hier aanhoudt. Check daarom voordat je een uitgave voor de bruiloft doet of het binnen het budget valt. Gekocht? Schrijf dit dan ook op. Zo verlies je nooit het kostenplaatje uit hett oog. Doe je dat niet? Dan bestaat de kans dat je meer uit gaat geven dan je wilde.

DIY

Je kunt veel kosten besparen door dingen als bruiloftsdecoratie zelf te maken! Als je met een strak budget werkt, hoeft niet te betekenen dat jullie bruiloft er niet tip top in orde uit hoeft te zien. Sterker nog: er zijn zoveel leuke bruiloft DIY’s dat je vast niet anders wilt! Struin daarom Pinterest, Instagram, YouTube, Google en natuurlijk Ideefabriek af op zoek naar originele en voordelige inspiratie. Check bijvoorbeeld eens deze DIY’s:

Vraag hulp

Een gastenboek, versieringen, fotobooth en andere bruiloft benodigdheden zelf maken kost wel wat tijd. Plan ver vooruit zodat je niet alles op het laatste moment nog moet maken. Vraag vrienden en familie om een dagje te helpen met knutselen, maar vergeet ook niet je ceremoniemeesters te betrekken. Vraag of zij wat projecten willen oppakken of geef het helemaal uit handen!

Bruiloftsdecoratie voor een prikkie

Online worden er veel bruiloftsspulletjes verkocht door bruidsparen die hun bruiloft al achter de rug hebben. Zij vinden het zonde om mooie bruiloftsdecoratie weg te gooien en bieden het aan voor een prikkie. Handig voor jou! Op Facebook bestaan er groepen waar je bruiloftsdecoratie voor een lage prijs of misschien wel gratis kunt overnemen. Maar ook op Marktplaats kun je zeker pareltjes vinden. Tip: stel een zoekopdracht in op Marktplaats met zoekterm: ‘bruiloft gratis’ of ‘bruiloft’ en binnen straal van zoveel kilometer. Dan krijg je nog wel eens hele leuke items aangeboden.

Budget bruiloft essential: vergeet niet te onderhandelen

Nee heb je, ja kun je krijgen. Vergeet niet met leveranciers te onderhandelen. Er zijn veel meer bedrijven bereid wat van de prijs af te doen, dan je denkt. Dus wie weet praat jij er nog een leuk bedrag vanaf.

Het is ook verstandig om altijd met meerdere leveranciers te praten voor hetzelfde product. Zo kun je bijvoorbeeld fotografen of taartenbakkers met elkaar vergelijken in prijs, maar ook kwaliteit.

Neem een kijkje in onze shop:

Zoek