Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Deze informatie moet je niet vergeten op een trouwkaart te zetten

trouwkaart trouwaankondiging

Trouwdatum, locatie en programma bekend? Dan ben je al een heel eind met de trouwvoorbereidingen. Het volgende belangrijke item op de to-dolijst: de trouwkaart. Wij vertellen je welke informatie je absoluut niet moet vergeten op je trouwuitnodiging.

Dit moet er op je trouwkaart staan

Of je nu je trouwkaart helemaal zelf gaat ontwerpen of je er eentje gaat bestellen: het is aan jou om de juiste informatie toe te voegen. Natuurlijk wil je dat de trouwkaart er perfect uitziet, maar alles moet ook kloppen. Niemand zit immers te wachten op belletjes van gasten die nog wat vragen hebben over je uitnodiging. Dit moet er sowieso op een trouwkaart staan:

Namen

Het kan handig zijn om voor- en achternaam op de kaart te vermelden. Zo is het gelijk duidelijk van wie de trouwkaart is. Vind je dat niet mooi staan? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om alleen jullie voornamen op de kaart te plaatsen.

Trouwdatum

Tja, de trouwdatum vergeten zou een beetje onhandig zijn. Het kan geen kwaad om deze ook nog eens te vermelden op de ceremoniemeesterbrief.

Het programma: locatie en tijden

Waar zijn de gasten voor uitgenodigd? Vermeld het programma van jullie trouwdag op je trouwkaart. Vaak delen bruidsparen de dag op.  Dit betekent dat je ook meerdere uitnodigingen maakt met verschillende delen van het programma erop. Let hier op bij het maken van je trouwkaart, dat je de juiste tijden en locaties vermeldt. Vertel ook gelijk hoe laat de programmaonderdelen starten en waar ze moeten zijn. In de ceremoniemeesterbrief kun meer info kwijt over verdere details.

Contactgegevens 

Wie kunnen gasten benaderen als ze nog vragen of opmerkingen hebben over jullie trouwdag? Hiervoor plaats je de contactgegevens van het bruidspaar of de ceremoniemeesters.

Ook een optie: gaan jullie naast trouwen ook verhuizen naar een nieuw adres? Dan kun je ervoor kiezen om gelijk jullie toekomstige adres te delen.

R.S.V.P 

Het liefst wil je dat alle genodigden op jullie grote dag aanwezig zijn, maar de kans is groot dat er mensen niet kunnen. En waar moeten mensen zich dan afmelden? Vermeld dit op je kaart.

Optionele informatie 

Verder zijn er nog wat onderwerpen die je op je trouwkaart kunt plaatsen, maar dat hoeft niet. Je kunt er ook voor kiezen om aan de ceremoniemeesters te vragen dit op te nemen in hun begeleidende brief.

Cadeautip

Wat zouden jullie willen als cadeau? Je kunt dit helemaal openlaten, maar een suggestie bieden is ook een mogelijkheid. Veel bruidsparen vragen een financiële bijdrage, maar er zijn nog genoeg andere opties om te vragen.

Dresscode

Voor de bruidsparen die een specifiek thema hebben, is het handig om een dresscode op te stellen.

Dieetwensen

Een diner op het programma? Dan is het handig om te weten of er gasten zijn met speciale dieetwensen. Vraag of je gasten dit van tevoren bij jullie of de ceremoniemeesters aangeven zodat je dinerlocatie hier rekening mee kan houden.

Neem een kijkje in onze shop:

Lees ook:

Search