fbpx

DIY: maak je eigen save the date kraskaart

By 17 december 2019juli 10th, 2020Bruiloft, Save the date
save the date kraskaart bruiloft trouwaankondiging trouwkaart diy

Hoera, jullie gaan trouwen! Een datum geprikt voor jullie trouwdag? Dan kunnen de save the date kaartjes de deur uit. Wij hebben een origineel idee voor een trouwaankondiging: een save the date kraskaart.

Wat heb je nodig?

  • Een ontwerp
  • Papier (mooiste is 300 gr. papier)
  • Papiersnijder
  • Krasstickers
  • Enveloppen

Maak je eigen save the date kraskaart

Om een eigen save the date te maken, moet je wel enig designervaring hebben. Je hebt namelijk een ‘save the date ontwerp’ nodig om mee te werken. Wij hebben de trouwaankondiging ontworpen met InDesign. Tevreden met het resultaat? Sla dan het bestand op en print het uit op mooi papier. Wij hebben ervoor gekozen om de kaartjes op A6-formaat te versturen. Wat betekent dat wij vier ontwerpen op één A4’tje (300 gram) hebben geprint. Vervolgens snij je met een papiersnijder de kaartjes door vieren.

Nu is het tijd om de krasstickers op de uitnodiging te plakken. Het is handig om wat extra krasstickers te bestellen, zodat je eerst met een oefenexemplaar kunt oefenen. Alle stickers geplakt? Dan kan de trouwaankondiging in de envelop en versturen maar.

save the date kraskaart bruiloft trouwaankondiging trouwkaart diy

Beeld: Ideefabriek

Krasstickers

Je kunt bij ons leuke krasstickers bestellen.

Ook een originele save the date: de Ideefabriek-ballonkaart:

Blaas op, prik door en ontdekt wat de trouwdatum is! In de doorzichtige ballon zit niet alleen confetti, maar ook een briefje met jullie namen en trouwdatum. Bekijk hier meer details:

Nog meer DIY-projecten