fbpx

DIY! Zo maak je je eigen eucalyptus krans

By 12 juni 2018juli 10th, 2020Bruiloft, Tips, Versiering, Vrije tijd
eucalyptus krans

Een eucalyptus krans vinden wij supercute! Daarom hebben wij voor jou uitgevogeld hoe je zo’n krans kunt maken en nemen je stapje voor stapje mee in het proces. En je hoeft daar niet per se groene vingers voor te hebben (pfieuw). Is dat niet plantastisch? 

Waar kun je een eucalyptus krans voor gebruiken?

eucalyptus krans

Kijk hoe leuk! Een eucalyptus krans als bruiloftsdecoratie

Je kunt beter vragen: waar kun je het niet voor gebruiken? Een zelfgemaakte eucalyptus krans kun je natuurlijk in je eigen huis ophangen. Maar je kunt het ook gebruiken als versiering voor op een bruiloft, verjaardag of babyshower. En wat dacht je ervan om er eentje cadeau te geven? Wij zouden wel blij zijn met zo’n cadeau!

Wat heb je nodig?

eucalyptus krans

Beeld: ideefabriek

Oké, laten we beginnen met het boodschappenlijstje. Wat heb je allemaal nodig voor een eucalyptus krans?

  • Eucalyptus (duuuh). Wij hebben ongeveer 4 (lange) takken gebruikt voor één krans
  • Om een beetje af te wisselen is het leuk om andere planten of bloementakken te gebruiken. Bij voorkeur groen of neutrale kleuren
  • IJzeren cirkel (deze hebben wij gekocht bij Søstrene Grene)
  • Touw of ijzerdraad (liefst donkergroen, zwart of bruin) 
  • Schaar

Wat moet je doen?

Het is een kwestie van opbouwen. In onderstaande video zie je hoe wij een begin maken aan de ‘basislaag’. Deze hoeft niet super netjes te zijn. Vervolgens maak je de ‘sierlaag’. Bij de sierlaag wil je zo min mogelijk touw zien. Natuurlijk kun je nog veel meer lagen maken, maar wij hebben gekozen voor twee. In de video kun je zien hoe wij het eerste deel van de krans maken. Maar je herhaalt net zolang het proces totdat jij tevreden bent. Let op: bepaal van te voren wat de voorkant wordt en zorg ervoor dat je aan deze kant de zilveren cirkel goed bedekt. Wanneer de eucalyptus krans klaar is, knip je de uitstekende takken netjes af. Veel succes!

Wil je ook je eigen slingers maken? Wij laten je hier zien hoe je dit kunt doen!

Bekijk onze producten in de categorie ‘bruiloft’ in de Ideeshop: