Skip to main content

Gezamenlijk cadeau namens de bruiloftsgasten: wij geven je originele suggesties

By 14 augustus 2018maart 4th, 2021Bruiloft, Cadeau, Cadeau, Tips voor ceremoniemeesters
kaartenrek

Ceremoniemeesters opgelet! Ben je op zoek naar een origineel gezamenlijk cadeau om te geven namens de (dag)gasten op een bruiloft? Zoek niet verder! Wij hebben leuke ideeën voor je die je kunt geven aan het bruidspaar op hun trouwdag.

1. Glazen memory boxen

Vraag aan de bruiloftsgasten of zij een foto willen meenemen waar zij samen met de bruid of bruidegom op staan (of beide natuurlijk). Bij binnenkomst kunnen de gasten de foto’s in de Ideefabriek memory boxen doen. Wanneer alle gasten binnen zijn kun je het cadeau presenteren. Om de box extra persoonlijk te maken, kun je de box laten bedrukken. Bekijk hier meer foto’s en details:

2. Persoonlijk bier- of wijnetiket

Geef het bruidspaar persoonlijke biertjes of wijntjes cadeau! Vraag alle gasten om het Ideefabriek-etiket op een bier of wijntje te plakken en een gelegenheid op het label te schrijven wanneer het bruidspaar het drankje mag openen. Denk aan: jullie huwelijksreis of op jullie eerste jubileum. De fles nemen de gasten vervolgens als cadeau mee naar de bruiloft om te geven als cadeau aan de bruid en bruidegom. Shop het originele etiket hier:

3. Datenight

Verstuur samen met de uitnodiging en ceremoniemeesterbrief een klein (gekleurd) briefje. Op dit briefje kunnen gasten een leuke datenight suggestie schrijven. Denk aan een ijsje halen, naar de film, een stadswandeling… Benadruk dat kleine (goedkope) uitjes wenselijk zijn. Op de bruiloft verzamel je al deze briefjes en stop je ze in een mooie glazen pot. Het bruidspaar mag vervolgens elke week/maand een date uit de pot vissen en die vervolgens uitvoeren. Daarom is het goed om de datesuggestie simpel te houden, anders jaag je het bruidspaar behoorlijk op de kosten. Leuke suggesties lees je hier.

4. Vriendenboekje

Iedereen had vroeger wel een vriendenboekje. Hoe leuk is het dan om er eentje te krijgen als je getrouwd bent? Maak een vragenformulier die de gasten van te voren makkelijk kunnen invullen. Je kunt de standaard vriendenboekje-vragen stellen, maar een beetje ‘smeuïge’ vragen zijn ook leuk (wat is jouw gekste herinnering met de bruid/bruidegom bijvoorbeeld). Wanneer de gasten hun formulier inleveren op trouwdag zelf, kun jij ze bundelen en presenteren. Je kunt er ook voor kiezen om eerst een boek te maken en ze het op de trouwdag zelf in te laten vullen.

5. Kaartenrek

kaartenrek

Beeld: ideefabriek

Koop een kaartenrek (hoe groot je zelf wilt) en laat iedereen een wenskaartje invullen. Helemaal leuk als je de wenskaarten zelf maakt natuurlijk, meer hierover lees je hier. Op de wenskaart kunnen mensen een mooi gedicht schrijven, herinnering, tip of iets anders. Geef ze vooral creatieve vrijheid. Vervolgens kunnen de gasten hun wenskaart in het rek stoppen en kun je dit bruiloftscadeau presenteren.

6. En de uitslag is…

Je wilt natuurlijk niet dat een stel dat net getrouwd is al staat te kibbelen over wie de afwas moet doen. Als goede ceremoniemeesters heb je daar natuurlijk iets op bedacht! Stuur de gasten van te voren een enquête mee, met vragen als: wie moet als eerste de afwas doen? Wie vind je dat als eerste het huis moet stofzuigen? Wie moet de cadeautjes opruimen? De gasten kunnen dan de bruid of bruidegom omcirkelen en de meeste stemmen gelden. De uitslag kun je vervolgens delen op de dag zelf.

7. Kalender

Geef als gezamenlijk cadeau een kalender. Dit kan een verjaardagskalender of scheurkalender zijn. Net wat je zelf leuker vindt. Bij een verjaardagskalender kun je leuke foto’s van het bruidspaar plaatsen en alle verjaardagen van de bruiloftsgasten opschrijven (handig!). Bij de scheurkalender kun je aan de gasten vragen of ze een inspirerende quote of gedichtje willen plaatsen op één van de dagen.

8. Tijdschrift

Heb je ervaring in het ontwerpen met bijvoorbeeld Adobe Photoshop en InDesign? Dan zou je als gezamenlijk cadeau een tijdschrift kunnen ontwerpen. Je bedenkt een aantal rubrieken voor het blad, bijvoorbeeld:

  • Persoonlijke interview met ouders
  • 5 x mooie herinneringen met bruidspaar
  • 3 x overheerlijke recepten om uit te proberen
  • 7 x hotspots die het bruidspaar moet ontdekken

Vervolgens verdeel je deze rubrieken onder de gasten. Let wel op; dit idee vergt wel veel tijd, want je moet de gasten individueel en duidelijk instrueren. De gasten kunnen per mail de opdracht uitvoeren en met bijbehorende foto’s inleveren. Zorg ervoor dat je een strakke deadline afspreekt, zodat je tijd genoeg hebt om het tijdschrift te ontwerpen.

Bekijk onze producten in de categorie ‘bruiloft’ in de Ideeshop:

Lees ook:

Ideefabriek heeft vakantie van 2 t/m 22 augustus 🌴 Bestel dus op tijd! Alle bestellingen geplaatst t/m vrijdag 30 juli 16:00 worden nog voor onze vakantie verzonden. Alle bestellingen die geplaatst worden na vrijdag 30 juli 16:00 worden vanaf 23 augustus verzonden op volgorde van binnenkomst. Shop hier