Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Kinderakte tijdens trouwceremonie: mooie manier om je kinderen te betrekken

Kinderakte Ideefabriek fullsize bruiloft trouwen trouwceremonie kinderen

Als je kinderen hebt, wil je ze natuurlijk zoveel mogelijk betrekken bij alle activiteiten tijdens de trouwdag. Het is immers een grote dag voor het hele gezin. Zo kun je je zoon(s) en/of dochter(s) vragen als bruidsmeisje- of jonker, bloemenmeisje of ringdrager. Ook mooi: laat ze tijdens de trouwceremonie een kinderakte ondertekenen. 

Een van de belangrijkste momenten op jullie trouwdag is toch wel de ceremonie. Hier worden jullie door de wet aan elkaar verbonden. Het draait vooral om jullie als liefdeskoppel, maar natuurlijk wil je je kinderen hier ook een rol in geven. Dit kan je mooi doen met een kinderakte.

Trouwakte ondertekenen

Nadat jullie elkaar het ja-woord hebben gegeven, is het onder andere tijd om de handtekeningen te zetten onder de trouwakte. Dit wordt gedaan door jullie als bruidspaar, de trouwambtenaar en jullie getuigen. In Nederland moet je minimaal twee getuigen hebben die allebei 18 jaar of ouder zijn. Zijn jullie zoon(s) en/of dochter(s) jonger? Betrek je kinderen dan bij dit belangrijke moment doormiddel van het tekenen van een kinderakte. Natuurlijk is dit niet the real deal, maar hierdoor kan je ze wel heel mooi betrekken bij dit officiële moment. Zij geven met dit document ‘goedkeuring’ voor jullie huwelijk.

Kinderakte tijdens trouwceremonie

Vind je dit een leuk idee? Neem dan eens een kijkje in onze webshop, daar kun je een mooie kinderakte kopen. Op deze kinderakte kan jouw kind zijn of haar naam opschrijven, jullie namen, datum, locatie en natuurlijk een handtekening. Net echt! Wanneer het tekengedeelte start kan het hele gezin naar voren komen om te tekenen. Jullie en de getuigen op het officiële document en de kleine (of kleintjes) op de kinderakte. Een mooi moment voor jullie als gezin.

Bekijk hier de kinderakte:

Neem een kijkje in onze shop:

Lees ook:

Zoek