fbpx

Put a ring on it! Alternatieven voor een ringkussen

By 30 december 2017juli 10th, 2020Bruiloft, Trouwdag
glazen doosje met lint en trouwring erin

Zoek je een alternatief voor een ringkussen? Stop maar met zoeken. Wij hebben genoeg leuke alternatieven voor je gevonden. En je kunt het allemaal heel makkelijk zelf maken. Bonus.

Glazen doosje

Een leuk alternatief is een glazen doosje. Je kunt om dit doosje een lint doen en wat dennentakjes als opvulling. Vervolgens leg je de ringen in het doosje. Je kunt ook een beetje mos of madeliefjes gebruiken als opvulling.

glazen doosje voor trouwring met lintje

In het glazen doosje kun je ook een lintje of stukje stof plakken wat helemaal past bij jouw trouwstyling. Nog een leuk idee: je kunt het doosje opvullen met een kussentje wat je maakt van een stukje stof.

glazen doosje lintje erin voor trouwring alternatief kussen

Houten schijf

Een ander leuk idee is een houten schijf. Je kunt er een lint omheen spannen en een stukje groen onder steken. Gebruik voor het vastmaken van de ringen een lint met een ander patroon, dit zorgt voor wat contrast zodat de ringen er mooi uitspringen.

houten schijf trouwring als alternatief voor ringkussen

Kopje met de ringen

Als je thema romantisch of bohemian is, vind je dit vast leuk! Je kunt een mooi (antiek) theekopje gebruiken als alternatief voor het ringkussen. Misschien hebben je opa en oma nog een prachtig kopje staan wat je kunt gebruiken. Je kunt ook de plaatselijke kringloopwinkel afstruinen, daar hebben ze vaak prachtige exemplaren staan voor een prikkie. Het kopje kun je opvullen met een stukje stof en wat watjes, of wat groen (zoals mos).

kopje trouwring als alternatief ringkussen

Bekijk onze producten in de categorie ‘bruiloft’ in de Ideeshop: