fbpx

Tip! Originele manieren om jouw ceremoniemeester of getuige te vragen

By 4 juni 2018mei 4th, 2020Bruiloft
Ballonkaart verrassing zwanger trouwen aankondiging

Hoera, je gaat trouwen! Als bruidspaar kun je natuurlijk niet trouwen zonder getuigen en een ceremoniemeester (of meerdere). Wij geven je inspiratie hoe je op een originele en persoonlijke manier je getuigen of ceremoniemeester kunt vragen voor deze bijzondere taak. 

1. Vraag het met een kraskaart

kraskaart vragen ceremoniemeester bruiloft ideefabriek

Beeld: Ideefabriek

Op een originele manier je ceremoniemeester of getuige vragen? Onze Ideefabriek-kraskaarten zijn het antwoord. Door het open krassen van de krassticker zal of de vraag: wil je mijn getuige zijn? of wil je onze ceremoniemeester zijn? tevoorschijn komen. Naast dat het een unieke manier is, is het ook nog eens een voordelig idee. In onze webshop hebben we een kraskaart om je getuige te vragen en om je ceremoniemeester te vragen:

2. Gepersonaliseerd pakketje

Een leuke manier en vooral persoonlijke manier om je getuigen of ceremoniemeester te vragen, is door een gepersonaliseerd pakketje maken. Op deze manier kun je laten zien hoe bijzonder diegene voor jou is. Leuk weetje: dit is een idee wat wij zelf ook hebben gebruikt! Je kunt de inhoud van het doosje natuurlijk helemaal zelf bepalen aan de hand van waar diegene van houdt. Wij geven je een voorbeeld van een doosje die ik (Suzanne) heb gemaakt om mijn ceremoniemeesters en getuigen te vragen.

getuige of ceremonie meester vragen cadeau origineel

Waar bestond mijn pakketje uit?

  • Mooi cadeaudoosje (Deze is van Xenos)
  • Opvulling (Dit heb ik uit mijn kerstpakket gehaald)
  • Confetti
  • Flesje Cava (Van de Hema)

De persoonlijke touch

Tot nu toe kan de doos nog voor iedereen zijn, maar wij hebben hem persoon gemaakt door foto’s van ons samen in een schattig envelopje te stoppen (Tip: HEMA heeft altijd cadeau envelopjes met een leuk design). Daarnaast heb ik er een notitieboekje ingedaan met de tekstopdruk ‘Don’t stress, do your best’. In het notitieboekje heb ik de eerste details van onze bruiloft geschreven zoals datum, locatie en telefoonnummers. Ook heb ik er een stukje ingeschreven met de redenen waarom wij hen als ceremoniemeesters gevraagd hebben, waarom wij hen zo leuk vinden en wat wij aan hen waarderen. Achterin het boekje heb ik foto’s geplakt van ons samen in ‘happy times’ voor het geval ik halverwege in een bridezilla verander.

Bovenop het pakketje heb ik een kaart gelegd. Op deze kaart zit een krasgedeelte en daaronder heb ik de vraag geschreven of zij onze ceremoniemeester wilde zijn. Deze kaarten zijn overigens te koop bij Hema en het werkt super makkelijk, je schrijft je tekst en vervolgens plak je een sticker erop. Hieronder op de foto kun je een voorbeeld zien, de gouden sticker is het krasgedeelte.

.

3. Geef een Ideefabriek ballonkaart

Ballonkaart verrassing zwanger trouwen aankondiging

Beeld: Ideefabriek

Blaas op, prik door en ontdekt wat de verrassing is! In de doorzichtige ballon zit niet alleen confetti, maar ook een briefje waarop staat: wil je mijn getuige zijn? Of: wil je onze ceremoniemeester zijn? Die stoppen wij voor jou in de ballon. Wanneer jij de ballonkaart geeft, moet diegene de ballon opblazen en doorprikken met de veiligheidsspeld die op de kaart is geplakt. Wil je een andere tekst in de ballon? Dat is geen probleem. Bekijk hier alle beelden, informatie en shop de ballonkaart hier:

4. Ceremoniemeester starterspakket

ceremoniemeester

Beeld: Ideefabriek

Een idee wat hier op lijkt is het starterspakket voor een ceremoniemeester. In deze goodiebag stop je allemaal kleinigheidjes die een ceremoniemeester nodig gaat hebben. Na het geven van de tas kun je gelijk de vraag stellen: wil je onze ceremoniemeester zijn?

Wat heb je hier voor nodig?

Dit is wat wij in het tasje hebben gestopt:

  • Gezichtsmasker
  • Stressbal
  • KitKat
  • Notitieboekje met pen

Om het extra persoonlijk te maken hebben wij kleine labeltjes gemaakt met korte uitleg. Wil je je getuige vragen? Dan kan je ook heel makkelijk een starterspakketje maken door bijvoorbeeld een mooie pen in te doen voor tijdens het tekenen, een notitieblokje om de handtekening in te oefenen en handcrème zodat die mooi en verzorgd is voor tijdens het tekenen.

5. Fotoalbum

getuige bruiloft fotoalbum

Beeld: Ideefabriek

Waarschijnlijk gaan jij en je ceremoniemeester of getuige way back. Wat een mooi moment om hier bij stil te staan. Wij hebben dit fotoalbum gemaakt voor één van onze getuigen. In het boekje staan foto’s van ons samen, door de jaren heen. Ben jij niet zo van het knippen en plakken? Dan kun je ook een digitaal fotoalbum maken, bijvoorbeeld bij Albelli.

6. Poppin’ the question

ceremoniemeester popping the question bruiloft ceremoniemeesters popcorn

Beeld: Ideefabriek

Het draait natuurlijk om die ene vraag: wil je onze ceremoniemeester zijn? Of: wil jij onze getuige zijn? Hier kun je een leuke twist aan geven door een zakje popcorn te geven aan je ceremoniemeesters/getuigen en met een kaartje erbij met de tekst: poppin’ the question. Lees hier hoe wij dit hebben aangepakt.

Nog meer inspiratie:

Bekijk onze producten in de categorie ‘bruiloft’ in de Ideeshop: