Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Tips! Dit moet je weten voordat je een trouwjurk gaat kopen

Say yes to the dress - bruidsjurk kopen tips

YAY! Je gaat trouwen. Nu kun je eindelijk gaan shoppen voor die sprookjesjurk waar je misschien altijd al van hebt gedroomd. Het is wel handig om het kopen van je trouwjurk goed voor te bereiden. Wij geven je een aantal tips voor het kopen van jouw trouwjurk zodat jij een echt ‘say yes to the dress’ momentje kunt beleven. 

Tip 1: Wees voorbereid

Een lekkere shopsessie start natuurlijk met een goede voorbereiding. Ga alvast op zoek naar jurken en stijlen die jij mooi vindt. Hierdoor krijg je voor jezelf een goed beeld van wat je wel en niet mooi vindt. Selecteer een aantal afbeeldingen van trouwjurken en neem deze mee naar de bruidswinkel.

Het is wel belangrijk om ondanks je research een ‘open mind’ te houden. Het kan namelijk zomaar zijn dat je wordt verrast! Dat de jurk waar je van hebt gedroomd helemaal niet goed bij je figuur past of het ‘wow’ effect ontbreekt. Laat je vooral ook adviseren door de medewerkers van de bruidswinkel. Als er een goede klik is snappen zij goed wat jij mooi vindt en zoeken ze iets uit wat bij jouw figuur en persoonlijkheid past. Het kan dus zomaar zijn dat je met een totaal andere jurk naar huis gaat dan je vooraf had gedacht. Spannend!

Tip 2: Selecteer de jury zorgvuldig

Het is goed om van te voren na te denken over wie jij mee wilt nemen naar de bruidswinkel. Check vooraf bij de bruidszaak hoeveel personen je mee mag nemen en of je een afspraak moet maken. Houd er rekening mee dat hoe meer mensen je meeneemt, hoe meer meningen er zijn. Het is fijn als je een ‘jury’ bij je hebt die een eerlijke mening durft te geven en die jou en jouw stijl goed kennen.

Tip 3: Foto’s maken van de trouwjurk

Bedenk van te voren of je wilt dat je gezelschap foto’s maakt van jou en de jurken. Als je gezelschap wel foto’s mag maken met een mobiel, dan bestaat er een kans dat deze foto’s worden verspreid. En dat is natuurlijk niet leuk! Wil je dit voorkomen? Een goede oplossing hiervoor is om af te spreken dat niemand foto’s maakt met zijn of haar mobiel. Natuurlijk is het wel leuk om zelf wat foto’s te hebben. Vraag daarom aan één iemand of hij of zij foto’s wil maken met een fotocamera. Deze foto’s kun jij dan op jouw eigen computer of harde schijf zetten.

Wat ook een aanrader is, is om naast foto’s van elke jurk, ook bewegend beeld te hebben. Dan kun je zelf genieten van wat voorpret of na de bruiloft alle jurken aan je hubby laten zien.

Tip 4: Budget voor je trouwjurk

Voordat je gaat shoppen voor jouw trouwjurk is het goed om alvast na te denken over je budget. In de bruidszaken zullen ze je namelijk vragen naar dit budget en aan de hand daarvan je verschillende jurken laten zien. Houd bij het vaststellen van je budget er ook rekening mee dat je naast je jurk ook nog schoenen, lingerie en accessoires moet kopen. Vaak komen er ook nog vermaakkosten bij.

Tip 5: Low-budget trouwjurk

Wil jij niet teveel geld uitgeven aan je trouwjurk? Er zijn genoeg goedkopere alternatieven. Zo zou je bijvoorbeeld op Marktplaats kunnen kijken. Het is dan beter om een grotere maat te kopen zodat je de jurk naar jouw maat kunt laten vermaken.

Een andere mogelijkheid is om naar een bruidswinkel outlet te gaan. Sommige outlets verkopen bruidsjurken die het vorige seizoen niet zijn verkocht. Andere outlets kopen eenmalige bruidsjaponnen rechtstreeks bij de leveranciers op, dit zijn bijvoorbeeld samples die de collectie niet gehaald hebben.

Wij hopen dat deze tips jou helpen om een onvergetelijke ervaring te maken van het kopen van jouw trouwjurk. Ben jij nog op zoek naar een leuk idee om je getuigen of ceremoniemeester te vragen? Wij hebben daar nog wel een leuk idee voor! Je leest het hier.

Neem een kijkje in onze shop:

Zoek