Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Vrijgezellenfeest: met dit zelfgemaakte spel kom je helemaal in de sfeer en is budgetproof

Rad van fortuin spel vrijgezellenfeest ideefabriek

Organiseer jij het vrijgezellenfeest van je vriend(in)? Wij hebben een superleuk spel bedacht wat je kunt spelen om het ijs te breken en de sfeer erin te brengen. Je kunt het gemakkelijk zelf en heel persoonlijk maken. Hieronder leggen we uit hoe het werkt en wat je ervoor nodig hebt.

Start van het vrijgezellenfeest spel

Je start met de groep opdelen in twee teams. Als nog niet iedereen elkaar kent, probeer dan de groepjes zo in te delen dat de mensen die elkaar wel al kennen niet bij elkaar zitten. Het ene team is TEAM BRUID en het andere team is TEAM BRUIDEGOM. Verder heb nog quizmasters nodig. Als jij het spel gemaakt hebt, is het handig dat jij dit bent. Het is fijn om nog een quizmaster te hebben omdat je anders teveel moet multitasken. Het spel kun je zo lang maken als je zelf wilt, maar wij adviseren om het tussen een uur en anderhalf uur te houden.

Wat heb je nodig?

 • Rad (wij hebben dit gekocht bij Ikea) en vervolgens de spelcategorieën op blaadjes geschreven en op elk vakje geplakt
 • Gênante outfit voor het verliezende team
 • Drank voor shotjes + bekertjes
 • Lege bingo kaarten + pennen

Doel van spel

Het doel voor ieder team is om zoveel mogelijk punten te verzamelen. De verliezers krijgen namelijk een gênante outfit die ze de rest van het vrijgezellenfeest moeten dragen. Je kunt bijvoorbeeld hoedjes kopen, boa’s, schmink of een gekke hoofdaccessoire. Tip van ons: het is leuk om de gênante outfit nog even geheim te houden. Dan doet iedereen nog nét even meer zijn best.

Ieder team kan punten verdienen door opdrachten goed uit te voeren en vragen juist te beantwoorden. Je kunt het aantal punten zelf verzinnen per onderdeel.

Start met het spel

De quizmaster draait aan het rad. Op het rad heb jij de verschillende categorieën opdrachten aangegeven. Het rad geeft vervolgens aan welke opdracht/vraag de teams moeten beantwoorden. De volgende onderdelen zijn leuk om toe te voegen:

 • Bride/groom to be bingo

Alle deelnemers krijgen een lege bingo kaart. Je vraag iedereen om deze kaart zelf in te vullen met de cijfers t/m 20. Jij zorgt voor 20 bingoballen (als je dit niet hebt kun je ook gewoon 20 briefjes in een kom doen). Geef aan wanneer iemand bingo heeft. Bijvoorbeeld bovenste rij of volle kaart. Elke keer als het rad op ‘Bride/groom to be Bingo’ komt, pak jij een bingobal en zeg je hardop het nummer. Iedereen checkt of dat nummer op hun bingokaart staat en streept af indien dit het geval is. Je trekt steeds één nummer als het rad op de bingo komt. Het kan dus best even duren voordat iemand bingo heeft, dat is helemaal afhankelijk van hoe vaak het rad op Bride/groom to be Bingo komt.

 • Wedding facts

Test de kennis van de deelnemers over bruiloften. Je moet hiervoor zelf wat weetjes opzoeken over bruiloften. Maak ongeveer 20 vragen. Denk aan vragen als: in welke maand vinden de meeste bruiloften plaats? Welk nummer van Celine Dion is een van de meest gedraaide nummers op een bruiloft?

Elke keer als het rad op dit onderdeel komt, stel je één vraag aan beiden teams. Geef ze één minuut om te overleggen.

 • Shot at love 

Als het rad op deze optie komt is het tijd om shotjes in te schenken. Om te bepalen wie er gaan shotten maak je verschillende kaartjes die je in een kom doet. De quizmaster trekt een kaartje uit de kom. Op de kaartjes staat wie er moet shotten. Bijvoorbeeld: Iedereen moet shotten, het team met de meeste punten moet shotten, iedereen met zwarte sokken moet shotten, iedereen met letters van [naam bruid] moet shotten, iedereen die vandaag een paardenstaart draagt moet shotten etc.

 • [Naam bruid/bruidegom]’s life

Wat weten de deelnemers over de onderwerpen die centraal staan in de levensloop van de bruid of bruidegom? Maak deze opdracht grappig door te starten met een stukje uit het leven van de bruid of bruidegom en dan vervolgens een hele andere richting in te slaan met je vraag.

Voorbeeld:

De bruid was al vroeg een echte wijnkenner, voor haar tijdens het stappen geen mixdrankjes of bier, maar  ze ging op stand voor (liters) wijn. Haar favoriet was een zoete en frisse, licht sprankelende wijn. Een wijn niet als de zware romantiek van de nazomer of de dramatische winter, maar als een bubbelende wolk, bloemig en vrolijk als een beginnende verliefdheid. Iedereen begrijp natuurlijk over welke wijn we het hebben: Canei. Deze firma heeft in de nineties topjaren beleefd. Wat kost een fles Canei tegenwoordig bij de Gall en Gall?

Vergeet vooral niet om wat gênante verhalen op te rakelen en leuke anekdotes aan te halen. Als het rad op dit onderdeel komt, stel je één vraag. Geef beiden teams even de tijd om te overleggen. Sommige vragen zullen inschattingsvragen zijn, geef de punten aan het team wat er het dichtst bij zit.

 • [Naam bruidegom/bride]’s life – the charades edition

Stuur de partner van de bruid/bruidegom een lijstje met vragen over zijn jeugd, puberjaren etc. Maak aan de hand van de antwoorden kaartjes en stop deze in een grote kom. Elke keer als het rad op dit onderdeel komt, mag één persoon uit elk team één minuut proberen zoveel mogelijk kaartjes uit te beelden aan zijn/haar team.

Andere onderdelen die je kunt toevoegen aan dit vrijgezellenfeest spel:

 • 30 seconds rondom het bruiloft thema
 • Fail (punt aftrek voor beiden teams)
 • Lucky (punt erbij voor beiden teams)
 • Beerpong – punten voor het winnende team
 • Raad het nummer (maak een playlist en verzamel liedjes die iets met de bruid/bruidegom of bruiloft te maken hebben)
 • Tipje van de sluier (als de bruid(egom) nog niet weet hoe de rest van de dag gaat verlopen, kun je met een tipje van de sluier een hint hierover over geven)

Na een uur, anderhalve uur zijn door al deze leuke opdrachten het ijs helemaal gebroken en zijn jullie helemaal in de sfeer voor de rest van het vrijgezellenfeest.

Goe om te weten: dit is hoe wij het spel hebben gedaan, maar voel je natuurlijk vooral vrij om dingen te schrappen of toe te voegen. Het is vooral een superleuk spel wat je ook nog eens zelf en voor een klein budget kunt uitvoeren.

Neem een kijkje in onze shop:

Lees ook:

Zoek