Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Weddingplanner of niet: is een weddingplanner nodig?

Christel Photography - beautiful memories events weddingplanner

Je hebt ‘ja’ gezegd! Nu begint de spannende reis naar een van de belangrijkste dagen van jullie leven: de bruiloft. Daarom is het begrijpelijk dat je wilt dat alles perfect verloopt. De grote vraag is dan ook: is een weddingplanner nodig? In deze blog duiken we in de voor- en nadelen van het inhuren van een weddingplanner.

Wat doet een weddingplanner?

Een weddingplanner is een professional die gespecialiseerd is in het organiseren en coördineren van bruiloften. Hun diensten kunnen variëren van het plannen van de gehele bruiloft tot het bieden van ondersteuning op de dag zelf. Hier zijn enkele van de taken die een weddingplanner op zich kan nemen:

 • Leveranciers regelen: van de taart tot de aankleding, een weddingplanner kent voor elk onderdeel van jullie bruiloft de juiste professional. 
 • Tijdschema maken: een gedetailleerd plan van de dag zodat alles soepel verloopt. En een weddingplanner maakt altijd een plan B voor bijvoorbeeld slecht weer. 
 • Problemen oplossen: een weddingplanner komt in actie als er iets misgaat. Dit is vaker dan je denkt! 
 • Budgetbeheer: zorgen dat je niet meer uitgeeft dan gepland. Een weddingplanner zoekt daarom de beste leveranciers die binnen jullie budget passen en doet al dit uitzoekwerk voor jullie. Ideaal!

Voordelen van een weddingplanner 

 • Ervaring en expertise: een weddingplanner heeft vaak jarenlange ervaring en kennis. Hij of zij weet wat wel en niet werkt, wat bij jullie als bruidspaar stress en zorgen kan verminderen.
 • Tijdsbesparing: het plannen van een bruiloft kost veel tijd. Een weddingplanner neemt een groot deel van deze taken over, zodat jij je kunt concentreren op andere dingen.
 • Stressvermindering: door de logistieke en organisatorische taken uit handen te geven, kun je je meer richten op de leuke aspecten van de planning en genieten van de aanloop naar je grote dag.
 • Creatieve ideeën: een weddingplanner heeft vaak creatieve ideeën en kan je helpen een unieke en persoonlijke bruiloft te creëren.
 • Netwerk van leveranciers: dankzij een uitgebreid netwerk kan een weddingplanner vaak betere deals krijgen bij leveranciers en ervoor zorgen dat alles op tijd en binnen budget is.

Nadelen van een weddingplanner

 • Kosten: het inhuren van een weddingplanner kan prijzig zijn. Als je een beperkt budget hebt, moet je afwegen of de kosten opwegen tegen de voordelen.
 • Verlies van controle: sommige mensen vinden het moeilijk om de controle uit handen te geven en willen zelf elk detail regelen.
 • Persoonlijke voorkeuren: het kan zijn dat een weddingplanner niet precies jouw visie deelt, wat kan leiden tot conflicten of teleurstellingen. Daarom is een intakegesprek zo belangrijk. Dan voel je direct of er een klik is tussen jullie. Een professionele weddingplanner vindt dit ook belangrijk en stuurt daarom voorafgaand aan de intake een formulier met vragen om alvast inzicht te krijgen in jullie verwachtingen voor jullie grote dag. 

Is een weddingplanner nodig?

Dus, is een weddingplanner nodig? Het hangt echt van jou af! Wil je de stress vermijden en heb je het budget? Ga ervoor! Wil je graag zelf de touwtjes in handen houden en ben je klaar voor een uitdaging? Dan is zelf plannen een goede optie.

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je geniet van het hele proces. Het draait allemaal om de liefde en het vieren van jullie speciale dag op een manier die bij jullie past. Happy planning!

Beautiful Memories Events 

Christel Photography - beautiful memories events weddingplanner
Beeld: Christel Photography

Heb je de knoop doorgehakt om een weddingplanner in te schakelen voor jullie grote dag? Bea van Beautiful Memories Events is weddingplanner, ceremoniemeester en styliste. Zij staat te popelen om jullie droombruiloft te organiseren. Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Lees ook:

Search