Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Cadeautip: vier een bijzondere mijlpaal met een persoonlijke audiotour

60 jaar verjaardag mijlpaal lunch ideefabriek

Een audiotour doe je in een museum, tijdens een stedentrip of grote toeristische attractie. Maar het is ook een hele originele manier om iemand te verrassen die een mijlpaal viert.

Mijn moeder is onlangs 60 jaar geworden en dit wilde ik – Carin – op een bijzondere en originele manier vieren. Zo is het idee van een persoonlijke audiotour ontstaan.

Stappenplan voor een persoonlijke audiotour

Elk familielid heb ik gevraagd om een plek waar ze een mooie, grappige, bijzondere herinnering van/met mijn moeder hebben. Uit praktisch oogpunt moest het een plek zijn in haar woonomgeving. Iedereen moest vervolgens een audiobericht – kan via Whatsapp of speciale apps zoals Dictafoon – inspreken. De briefing was: spreek het in alsof je een presentator bent van een audiotour. Zij staat op de door jou aangegeven locatie en wat wil jij dat zij daarover hoort?

Met de locaties en audiofragmenten op zak ben ik begonnen aan een draaiboek. Denk aan volgorde van locaties, tijdstippen, welk vervoersmiddel etc. Eigenlijk alle praktische punten, om ervoor te zorgen dat alles voor de audiotour was geregeld. Daarna heb ik een draaiboek gemaakt voor mijn moeder. Met allereerst een uitleg van het idee en vervolgens stap voor stap naar welke plek ze moest en op welke locatie ze welk audioberichtje moest luisteren. Ik heb de fragmenten bij elke locatie naar haar Whatsapp gestuurd, maar je kunt er ook voor kiezen om ze op een andere manier te laten afspelen.

Uiteindelijk werd het een hele mooie en persoonlijke trip down memory lane. Vol mooie verhalen van de afgelopen zestig jaar. Bij de laatste bestemming stond het hele gezelschap als verrassing haar op te wachten om af te sluiten met een lekkere lunch. Ben je op zoek naar een uniek cadeau om een mijlpaal te vieren? Dan is dit zeker een tip. Het is voor vele gelegenheden geschikt: verjaardag, huwelijksjubileum, pensioen, verloving etc.

Lees ook:

Zoek