fbpx

Inspiratie! 9 x originele cadeautips voor je collega die met pensioen gaat

By 19 augustus 2018april 14th, 2020Cadeau
cadeaupakket pensioen
Wanneer een collega met pensioen gaat wil je natuurlijk een goed afscheid verzorgen. En daar hoort een bijzonder en origineel cadeau bij. Maar wat?! Wij geven je negen originele ideeën waar je je collega heel blij mee maakt.

Escapes

Met pensioen gaan is natuurlijk spannend. Je hebt veel vrije tijd en misschien word je daar af en toe gillend gek van. Geef daarom je collega de mogelijkheid om af en toe een ‘escape’ in te zetten. Dit kan in de vorm van een fysieke kaart met de tekst ‘escape’ erop. Je kunt deze kaartjes makkelijk zelf maken, kijk hier hoe je dit kunt doen. Zodra je collega de envelop opent, zet hij zijn escape in. Op het kaartje staat wat hij mag doen om even te ontsnappen van zijn/haar pensioen. Ideeën zijn:

  • Uitje met kleinkinderen
  • Langskomen op de zaak
  • Koffie drinken bij koffiezaakje in de buurt
  • Bucketlist experience
  • Ontspanningsuitje
  • Uitje bedacht door de collega’s

Hoera, met pensioen-boek

Geef het ‘Hoera, met pensioen-boek cadeau. Het boek staat vol met leuke sudoku’s, woordzoekers, magische vierkanten, woordladders, lettervullers en nog veel meer. Wil je uitpakken? Bestel dan ons cadeaupakket. Het is een feestje in een brievenbuspakket. Zodra je de doos opent, wordt je verwelkomt door wat confetti, een ballon en een toeter. In het pakket zit het boek en een wenskaartje. Wij kunnen het pakket zelfs voor je bezorgen. Shop hier verder:

Geef een bucketlist boek

Tijd om dromen waar te maken! Inspireer je collega en geef een bucketlist boek cadeau. In het boek kan je doelen opschrijven die je ooit nog wil doen. Doel behaald? In het boek is genoeg ruimte om alles te documenteren in tekst en beeld. Een mooie herinnering voor later! Een bucketlist boek koop je hier:

Herinneringen ophalen

Ben je meer op zoek naar een sentimenteel cadeau voor je collega? Geef dan dit invulboek cadeau. Collega’s vullen van te voren dit boek in met vragen als:

  • Waarom jij een fantastische collega was
  • Dit zal ik nooit meer vergeten
  • Dit moeten we samen nog eens doen

Als alle collega’s het hebben ingevuld, geef je het als afscheidscadeau. Voor de gepensioneerde een uniek en persoonlijk cadeau vol mooie herinneren. Shop hier dit invulboek:

Collega’s bepalen

Bedenk zes uitjes die echt bucketlist-waardig zijn. Denk aan skydiven, zangles, duikles, etc. Het idee is dat de gepensioneerde drie van deze uitjes ook daadwerkelijk gaat doen. Welke dat zijn bepalen de collega’s. Schrijf op zes glazen potjes het uitje. De collega’s mogen vervolgens op drie van de zes uitjes stemmen. Dit kan doormiddel van briefjes in de pot te stoppen, maar dit kunnen bijvoorbeeld ook kralen zijn. De uitjes van de drie potten waar de meeste stemmen inzitten, krijgt de gepensioneerde cadeau.

Koffie of lunch-abonnement

Met je collega’s ga je natuurlijk altijd koffie drinken of lunchen. Als je met pensioen gaat dan zul je dat vast en zeker missen. Daarom is een koffie of lunch-abonnement een perfect cadeau om te geven aan een gepensioneerde.

Geraniums

Achter de geraniums zitten is een welbekende uitspraak voor mensen die met pensioen gaan. Houdt jouw collega wel van een lolletje? Stuur dan elke week/maand een geranium op namens de collega’s.

Tijd om kind te zijn

Wanneer je met pensioen gaat is het net alsof je weer kind mag zijn. Je bent altijd vrij en hebt geen verplichtingen meer, tenminste geen werkverplichtingen. Heerlijk! Laat daarom jouw collega zich weer kind voelen door kinderuitjes cadeau te geven. Wat dacht je van een bezoekje aan een pretpark of een waterpark? Helemaal leuk als diegene ook kleinkinderen heeft.

Eerste hulp bij ouderdom-pakketje

Niet iedereen kijkt er naar uit om met pensioen te gaan. Vooral mensen die niet stil kunnen zitten weten waarschijnlijk niet wat zij met zichzelf aanmoeten. Geef daarom een ‘Eerste hulp bij ouderdom-pakketje’. Dit kun je presenteren in de vorm van een EHBO-doos. In de doos kun je producten stoppen die helpen ontspannen. Bijvoorbeeld een tijdschriftje, een bon voor een koffiezaakje, puzzelboekje, etc.

Populairste producten in de Ideeshop:

Ben je op zoek naar een leuk bedrijfsuitje? Wij hebben leuke ideetjes! Die lees je hier.