Binnen 1-3 werkdagen verzonden | Gratis verzending vanaf €75,- 📦

Ideefabriek

voor bijzondere momenten

0
Your Cart

Inspiratie! Originele cadeautips voor je collega die met pensioen gaat

printable ideefabriek - pensioen afscheid collega
Wanneer een collega met pensioen gaat wil je natuurlijk een goed afscheid verzorgen. En daar hoort een bijzonder en origineel cadeau bij. Maar wat?! Wij geven je originele ideeën waar je je collega heel blij mee maakt.

Glazen memory box 

Verzamel mooie herinneringen met jullie collega in onze glazen memory boxen. Je kunt foto’s met de collega in de box stoppen, briefjes met mooie herinneringen, of alle collega’s kunnen een mooie wens/herinnering in de box stoppen… Maar misschien weet jij een veel betere invulling voor de box! Om de box extra persoonlijk te maken, kun je de box laten bedrukken. Bekijk hier meer foto’s en details:

Persoonlijke illustratie

Dit noem je nog eens een uniek en persoonlijk cadeau. Ideefabriek maakt aan de hand van jouw aangeleverde foto’s een custom made illustratie. We kunnen alleen de pensionaris tekenen, maar ook collega’s of vrienden. Wat een superleuke aandenken is dat! Neem hier een kijkje voor dit unieke cadeau:

Gepersonaliseerde glazen fotolijst

Geef deze te leuke glazen fotolijst cadeau. We kunnen de lijst bedrukken met een naam, datum of boodschap. Wat en waar we dit plaatsen mag jij bepalen. Kortom: we maken ‘m helemaal voor jou op maat! Stop er een leuke foto bij met alle collega’s en je originele cadeau is klaar! Bekijk hier meer details en foto’s:

Dikke zoen, want jij gaat met pensioen

Deze Ideefabriek-printable is een super origineel aandenken aan iemand die met pensioen gaat. Hoe werkt het? Zodra je de printable hebt besteld en ontvangen, kun je ‘m printen. Je kunt twee dingen doen:

  • Vraag elke collega, familielid of vriend om met lippenstift een kus voor de pensionaris achter te laten op het papier. Hij/zij kan ook nog een kleine boodschap of simpelweg naam erbij zetten. Als mensen het ongemakkelijk vinden om lippenstift op te doen kunnen ze ook alleen een boodschap/naam achterlaten.
  • Je kunt er ook voor kiezen om zelf symbolisch een paar kussen op het papier te zetten en alleen te vragen om een naam of boodschap achter te laten.

Heeft iedereen een kus en/of boodschap achtergelaten? Lijst dit originele cadeau dan in en geef aan de pensionaris. Koop de printable hier:

Geef een bucketlist boek

Tijd om dromen waar te maken! Inspireer je collega en geef een bucketlist boek cadeau. In het boek kan je doelen opschrijven die je ooit nog wil doen. Doel behaald? In het boek is genoeg ruimte om alles te documenteren in tekst en beeld. Een mooie herinnering voor later!

Wil je een origineel bucketlist? Ga dan voor het bucketlist krasboek of kraskaartenset. Dan zijn de activiteiten nog een verrassing!

Herinneringen ophalen

Ben je meer op zoek naar een sentimenteel cadeau voor je collega? Geef dan dit invulboek cadeau. Collega’s vullen van te voren dit boek in met vragen als:

  • Waarom jij een fantastische collega was
  • Dit zal ik nooit meer vergeten
  • Dit moeten we samen nog eens doen

Als alle collega’s het hebben ingevuld, geef je het als afscheidscadeau. Voor de gepensioneerde een uniek en persoonlijk cadeau vol mooie herinneren. Shop hier dit invulboek:

Cadeau namens kinderen: gepersonaliseerde kleurplaat

Het is een origineel cadeau en ook nog eens een leuke manier om kinderen bij deze mijlpaal te betrekken: een gepersonaliseerde kleurplaat. Deirdre Eberwijn van Studio Dee maakt voor Ideefabriek fantastische illustraties. Aan de hand van de door jou aangeleverde foto’s krijg jij een unieke kleurplaat. Shop hier:

Andere ideetjes:

  • Bedenk zes uitjes die echt bucketlist-waardig zijn. Denk aan skydiven, zangles, duikles, etc. Het idee is dat de gepensioneerde drie van deze uitjes ook daadwerkelijk gaat doen. Welke dat zijn bepalen de collega’s. Schrijf op zes glazen potjes het uitje. De collega’s mogen vervolgens op drie van de zes uitjes stemmen. Dit kan doormiddel van briefjes in de pot te stoppen, maar dit kunnen bijvoorbeeld ook kralen zijn. De uitjes van de drie potten waar de meeste stemmen inzitten, krijgt de gepensioneerde cadeau.
  • Met je collega’s ga je natuurlijk altijd koffie drinken of lunchen. Als je met pensioen gaat dan zul je dat vast en zeker missen. Daarom is een koffie of lunch-abonnement een perfect cadeau om te geven aan een gepensioneerde.
  • Achter de geraniums zitten is een welbekende uitspraak voor mensen die met pensioen gaan. Houdt jouw collega wel van een lolletje? Stuur dan elke week/maand een geranium op namens de collega’s.
  • Niet iedereen kijkt er naar uit om met pensioen te gaan. Vooral mensen die niet stil kunnen zitten weten waarschijnlijk niet wat zij met zichzelf aanmoeten. Geef daarom een ‘Eerste hulp bij ouderdom-pakketje’. Dit kun je presenteren in de vorm van een EHBO-doos. In de doos kun je producten stoppen die helpen ontspannen. Bijvoorbeeld een tijdschriftje, een bon voor een koffiezaakje, puzzelboekje, etc.