Binnen 1-3 werkdagen verzonden | Gratis verzending vanaf €75,- 📦

Ideefabriek

voor bijzondere momenten

0
Your Cart

Leuk idee: zo maak je makkelijk en goedkoop je eigen wenskaarten (DIY)

wenskaart wenskaarten kaarten verjaardagskaart diy zelf maken trouwkaart

Verjaardagskaarten, huwelijkskaarten, condoleancekaarten… Welk wenskaartje je ook wilt geven, je kunt het zelf makkelijk en goedkoop maken. Hoe? Wij laten het je zien!

Optie 1

Je hebt twee opties om je eigen wenskaarten te maken. Optie 1 is de goedkoopste. Koop online of in een boekenwinkel A4 papier, bij voorkeur dikker papier van rond de 200 gram. Een velletje kost nog geen euro. Ontwerp op de computer de lay-out van je kaartje. Je kunt hiervoor Adobe Photoshop gebruiken. Als je slim bent maak je vier ontwerpen, dan kun je van één papier vier kaartjes maken. Print het ontwerp op het papier. Verdeel met een potlood het papier door vieren, doe dit heel lichtjes en gebruik hiervoor een lineaal. Knip vervolgens op de lijn het papier in vier stukken.

Je kunt ook de lay-out van de kaarten zelf maken, doormiddel van handletteren. Hier bekijk je een video voor beginners. 

Optie 2

Optie 2 is niet heel veel anders dan optie 1, maar wel iets makkelijker en duurder. Je kunt namelijk het papier ook snijden met een papiersnijder. Online kun je een papiersnijder kopen vanaf 20 euro. Tip van ons: ga niet voor de goedkoopste, want die zijn kwalitatief niet altijd even best.

Geen Adobe Photoshop

Heb je geen Adobe Photoshop of andere professioneel programma? Gebruik dan Word! Via de website Dafont kun je gratis allerlei lettertype downloaden. Tip: werk in een doorzichtig tabel. Deze kun je makkelijk slepen.

Populairste producten in de Ideeshop:

Je hebt een wenskaart, nu nog een cadeau! Bekijk eens onze cadeaupagina voor inspiratie.