fbpx

Opa, vriend, man, vader, collega: originele cadeaus die je kunt geven aan een man

By 12 mei 2020juli 10th, 2020Cadeau, Partner, Verjaardag
cadeau man origineel bierpakket biergarten

Het is en blijft een uitdaging: een origineel cadeau voor een man. Sokken, luchtje, horloge… Tja, wat kun je nog meer geven? Wij geven je originele cadeausuggesties waar je een man zeker blij mee gaat maken.

Walking dinner

Geef je het cadeau met meerdere mensen, die ook nog in de buurt van elkaar wonen? Geef dan een walking dinner cadeau aan een man. Elk huishouden kiest een gang: voor- tussen- hoofd- of nagerecht die hij of zij gaat bereiden. De jarige moet vervolgens langs elk adres om een gang te nuttigen.

Het is helemaal gezellig als iedereen zich verplaatst en aanschuift voor het diner. Dat vergt wel enige voorbereiding, aangezien je dan je maaltijden moet voorbereiden.

Hoe kan je dit cadeau leuk geven? Ontwerp een menukaart waarop staat welke gang bij welk huis wordt bereidt en hoe laat de jarige aanwezig moet zijn.

Ideefabriek-cadeaupakketten

Op zoek naar een origineel cadeau voor een man? Wij verkopen unieke cadeaupakketten:

Weekend weg: geef het op een originele manier

Een weekendje weg is superleuk om als cadeau te geven aan een man, maar niet het meest originele cadeau. Door een unieke/aparte accommodatie te boeken, maak je het wel iets specialer (heb je bijvoorbeeld weleens van De Librije gehoord?). Ook de manier waarop je het geeft kan origineel. Geef je vader/vriend/man/collega een Ideefabriek-ballonkaart.

Hoe werkt het? Simpel! Blaas op, prik door en ontdekt wat de verrassing is! In de doorzichtige ballon zit niet alleen confetti, maar ook een briefje met jouw cadeautje. Die stoppen wij voor jou in de ballon. Wanneer jij de ballonkaart geeft, moet diegene de ballon opblazen en doorprikken met de veiligheidsspeld die op de kaart is geplakt. Eenmaal de ballon doorgeprikt, regent het confetti en valt het briefje met de boodschap op de grond. Een super originele en spontane onthulling!

Shop onze ballonkaart hier:

Biergarten

cadeau man origineel bierpakket biergarten

Beeld: Ideefabriek

Veel mannen lusten wel een biertje, een perfect cadeau voor een man dus! Om het net wat unieker te maken, kun je een ‘biergarten bierpakket’ maken. Wat moet je doen? Stop de biertjes in een kist of mand en kleed ‘m vervolgens aan zodat het een biergarten wordt. Denk aan: plantjes, aarde, een mini bankje, bloemetjes, een slinger en een lekker borrelhapje voor bij het drinken.

Om het helemaal persoonlijk te maken kun je de Ideefabriek-dranketiket gebruiken. Op het label staat ‘Sip sip hooray! Proost op:’. Het is aan jou om de gelegenheid op te schrijven. Het label kun je heel makkelijk zelf op een bier of wijntje plakken. Bekijk hier meer foto’s en informatie:

Persoonlijk en uniek abonnement

Is hij dol op pizza? Ontwerp dan je eigen abonnement. Klinkt ingewikkeld, is het totaal niet. Je kunt dit op twee manieren doen:

1. Ontwerp een voucher voor een ‘pizza-avondje’. Bedenk hoeveel keer je dit wilt geven en print dat aantal vouchers. Geef dit cadeau. Hij mag vervolgens, wanneer hij wilt, aangeven wanneer hij zin heeft in een pizza en een voucher bij jou inleveren. Jij bestelt vervolgens een pizza naar keuze en laat het bezorgen bij zijn adres.

2. Ben jij een echte planner en weet je liever vooraf wanneer je wat moet regelen? Ontwerp dan een kalender, waarin de jarige in één keer alle data kan doorgeven wanneer hij een pizza-night wilt. Op die manier heb je precies in kaart wanneer je een pizza moet bestellen.

Wij hebben nu pizza als voorbeeld genomen, maar dit kun je natuurlijk ook doen met andere eet- of drinkopties.

Kies en prik

Draai de rollen om en laat de jarige zelf kiezen. Bedenk drie cadeaus in verschillende categorieën; bijvoorbeeld een nachtje weg, een massagebon of een bierproeverij. Schrijf de cadeautjes op losse briefjes en stop ze in drie individuele ballonnen. Blaas de ballonnen op en hang er een label aan met een hint. Vervolgens mag de jarige kiezen – aan de hand van de hints – voor welk cadeau hij gaat. Die ballon mag hij doorprikken en dan komt hij erachter welk cadeau hij krijgt.

Dit idee kan je ook nog uitbreiden, door meerdere ‘rondes’ eraan toe te voegen. Stel hij kiest voor nachtje weg, dat hij dan weer drie ballonnen krijgt met de keuze voor een locatie of soort accommodatie.

Bucketlist met een twist

bucketlist cadeau

Beeld: Ideefabriek

Hier hebben we het al een keertje over geschreven in een blog: hoe leuk is het om een jarige te inspireren met een bucketlistboek. Nu kan je zo’n boek geven en het hierbij laten… maar wij geven je een tip om het nog wat origineler te maken! Geef de jarige de opdracht om minimaal 40 items in het boek op te schrijven. Dat mogen grote doelen zijn als een huis kopen of een wereldreis maken. Maar vergeet ook de kleine lifegoals niet zoals een tatoeage nemen, naar de opera gaan of een huisdier nemen.

Lijstje af? Dan ga jij als verjaardagscadeau één item van het lijstje kiezen die hij ook echt gaat uitvoeren. Spannend! Shop zo’n bucketlist boek hier:

Huur een privé-kok

Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor je geliefde? Vergeet dan niet: liefde gaat door de maag! Je kunt natuurlijk als cadeautje hem mee uit eten nemen. Maar wat helemaal speciaal is, is een chef-kok bij jou thuis. Er zijn genoeg professionele privé-koks die je thuis kunt inhuren. Natuurlijk is het dan ook leuk om je huis een romantisch aan te kleden met kaarsjes, mooie tafelversiering en vergeet vooral de muziek niet. Zo tover je jouw huis om in een privé-restaurant.

Dineren in een bijzonder restaurant

librije hotel ideefabriek restaurant

Beeld: Ideefabriek

Daarop voortbordurend: neem hem mee naar een bijzondere restaurant. Denk aan een restaurant op een bijzondere locatie of een restaurant met een Michelinster. Dat is nog eens een uniek cadeau! Zo nam Carin haar geliefde voor zijn 30ste verjaardag mee naar de Librije. Lees hun ervaring hier.

Nieuwe hobby

Inspireer hem met een nieuwe hobby! Sla alle basismaterialen in die hij nodig heeft om deze nieuwe hobby te kunnen starten. Ideetjes kunnen zijn: bier brouwen, cocktails leren maken, tuinieren of klussen.