Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Praktisch maar waardevol kraamcadeau: een mealtrain

Een wat? Een mealtrain: een kraamcadeau waar de kersverse ouders je heel dankbaar voor gaan zijn. Het cadeau is namelijk een liefdevolle daad: koken voor het gezin.

De kraamtijd is een intense periode. Van bijkomen van de bevalling tot kraamvisite en wennen aan de nieuwe gezinssamenstelling en de verantwoordlijkheden die daarbij komen kijken. Het is mooi, vermoeiend en onvergetelijk tegelijktijdig. Tenminste, dat is onze ervaring.

Nergens tijd voor

Een welbekende uitdaging van kersverse ouders is tijd. Zeker in de eerste weken word je elke minuut van de dag geleefd. Dutjes, voeding, verschonen, huishouden, boodschappen… er is altijd wat te doen! Elke dag in de keuken staan om wat lekkers te koken zit er vaak niet in.

Geef daarom een mealtrain cadeau

Dit doe je samen met vrienden en familie van de kersverse ouders. Je helpt de ouders de drukke periode goed door te komen met dit liefdevolle gebaar. Iedereen neemt één avondmaal voor zijn rekening die hij/zij gaat bereiden voor de ouders. Hierdoor is het ook fijn dat ze voedzaam eten krijgen, in plaats van dat ze elke avond gebruikmaken van een bezorgapp.

Zo werkt het

Je stelt eigenlijk een schema op wie wanneer kookt. Dit kan je zelf doen door bijvoorbeeld Datumprikker te gebruiken, om te kijken wie wanneer beschikbaar is. Of om iedereen uit te nodigen in een Google Calender. Maar je hebt er ook een speciale website voor: Mealtrain. Hier start je makkelijk en digitaal een mealtrain. Er zijn zowel gratis als betaalde programma’s waar je uit kunt kiezen. Je kunt dan gebruikmaken van een gezamenlijk agenda. Vrienden en familie kunnen zich dan inschrijven voor een dag waarop ze willen koken.

Paar tips voordat je aan de slag gaat met je eigen mealtrain:

  • Probeer zoveel mogelijk familie en vrienden te vragen.
  • Zorg ervoor dat je geen dubbelingen hebt qua maaltijd.
  • Het spreekt natuurlijk voor zich dat iedereen de maaltijden thuis voorbereid en kant-en-klaar aflevert.
  • Spreek met de ouders een vast tijdstip af waarop het eten wordt gebracht.
  • Geef het eten alleen af. Maak er niet gelijk een kraamvisite van, tenzij de ouders dat anders aangeven.
  • Praktisch gezien is het makkelijker om eten te maken wat kan worden opgewarmd.
  • Vergeet niet vooraf te vragen naar eet- en dieetwensen.

Wij weten zeker dat dit een kraamcadeau is die van onschatbare waarde gaat zijn! Lukt het niet om familie en vriendin hiervoor op te trommelen? Dan kan je natuurlijk altijd zelf aan de slag en als kraamcadeau een x aantal keer voor het gezin te koken.

Lees ook:

Search