Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Wereldreis? Met dit cadeau maak je een reiziger heel blij

reispakket kaartjes met envelop

Wil jij graag iets meegeven aan iemand die op reis gaat? Of hem of haar vermaken tijdens die lange vliegreis? Dan hebben wij het ultieme cadeau voor je! Je kunt iemand verrassen met een reispakket. Dan bedoelen wij niet een mandje met een zeepje en een reisboekje, maar een reispakket met persoonlijke kaartjes en opdrachten wat makkelijk zelf te maken is en weinig ruimte inneemt. 

Een persoonlijk reispakket is makkelijk te maken. Het reispakket bestaat uit verschillende kaartjes met opdrachten, spelletjes of een boodschap. De enveloppen, waar je de kaartjes instopt, mogen op verschillende momenten tijdens de reis door de reiziger open gemaakt worden. Benodigdheden zijn: enveloppen, kaarten en wat voorbereidingstijd. Verder kun je het zo gek maken als je wilt.

Stap 1: de kaartjes

Eerst ga je aan de slag met de inhoud van de kaartjes. Je kunt op een aantal kaarten een lieve boodschap schrijven voor de ontvanger. Maar wij geven je ook wat ideeën voor wat extra entertainment:

Geef een ervaring cadeau
Als je dan toch in een ander land bent, kun je jezelf het beste maar gelijk onder de locals mengen. In deze envelop kun je een klein geld bedrag stoppen en daarbij een opdracht doen om het geld aan te besteden. Maar het geld mag alleen aan iets typisch lokaal besteedt worden. Bijvoorbeeld: Gokken in het casino in Las Vegas, een goede kop koffie drinken tussen de Italianen bij een lokaal koffietentje. Of wat dacht je van een overheerlijk stukje kaas scoren op de lokale markt in Frankrijk? Zonder de envelop zou de ontvanger hier misschien de tijd niet voor nemen of er misschien niet eens aan denken. Op deze manier doe je doormiddel van een klein cadeautje, iemand een groot plezier.

Spelletjes
Als je een reispakket wilt maken voor iemand die veel zal gaan reizen, is het een leuk om als opdracht verschillende spelletjes op de kaartjes te schrijven. Deze kan de ontvanger dan gaan spelen tijdens de reis. Je kunt verschillende enveloppen maken voor verschillende momenten van de reis. Ideeën voor spelletjes zijn:

  • ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’
  • auto bingo, deze kun je downloaden op een website, uitprinten en in de envelop stoppen.
  • een aantal raadsels/ rebussen
  • wie ben ik? (zorg ervoor dat er in de envelop wat sticky notes zitten die op het voorhoofd geplakt kunnen worden)
  • gepersonaliseerde woordzoeker. Je kunt op internet veel websites vinden waarop je zelf een woordzoeker kunt maken. Op deze websites hoef je alleen een woorden in te vullen en er wordt dan automatisch een woordzoeker gegenereerd. Je kunt bijvoorbeeld woorden gebruiken als: naam/namen reizigers, vakantie bestemming, plaatsnamen, land, taal, vervoersmiddelen, klimaat, eten en drinken.

Liefs uit Nederland
Er komt een moment in de vakantie waarop de ontvanger je natuurlijk ontzettend mist. Laat jij daar nou net aan gedacht hebben! Er mag natuurlijk geen kaartje ontbreken met een lieve tekst en wat foto’s bijgevoegd van me, myself and I. Op de envelop kun je schrijven dat het open gemaakt mag worden als je gemist wordt.

Stap 2: de enveloppen

Je kunt op de envelop schrijven wanneer de ontvanger de envelop mag open maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • op het vliegveld
  • in het vliegtuig
  • tijdens het reizen van [punt a] naar [punt b]
  • bij aankomst in een bepaalde stad.

reispakket met kaartjes en enveloppenStap 3: bundelen en bezorgen

De laatste stap is de enveloppen met de kaartjes, op volgorde waarop ze open gemaakt mogen worden, bundelen met een mooi lint eromheen. En natuurlijk ervoor zorgen dat de ontvanger jouw pakketje op tijd in huis heeft om het nog mee te kunnen nemen op vakantie.

Neem een kijkje in onze shop:

Zoek