Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

9 x geniale DIY kostuum ideeën voor een themafeest of carnaval

photobooth feest attributen

Op zoek naar een grappige outfit voor een themafeestje of carnaval? Wij geven je negen originele suggesties die gegarandeerd de show stelen. En helemaal handig: je kunt de kostuums zelf (goedkoop) maken.

Gesponsord

Voor deze outfit heb je een ‘neutraal’ setje nodig. Bijvoorbeeld een witte broek en wit t-shirt. Koop schoonmaak sponzen en maak die vast aan je outfit. Dit kun je doen met veiligheidsspelden of naald en draad. Wanneer mensen dan vragen wat je voorstelt, dan is jouw antwoord: ik ben gesponsord.

Mister Muscle

Ga verkleed als Mister Muscle! Het enige wat je nodig hebt om deze outfit te realiseren is een oranje broek, oranje t-shirt (plak of schrijf hier een blauwe ‘M’ op), oranje bril en een witte doktersjas. En om de outfit helemaal af te maken kun je water in een gebruikte Mister Muscle spray doen en meenemen naar het feest.

T-splitsing

Heb je geen zin om heel veel moeite te doen? Koop dan een pet of hoed en karton. Snij of knip een langwerpige strook van het karton en bindt het vast aan het hoofddeksel. Als iemand dan vraagt wat je bent, dan hou je je armen naast je lichaam en zeg je: een t-splitsing.

Halve zool

Dit kostuum is een beetje hetzelfde als de gesponsorde outfit. Je koopt inlegzooltjes en knipt deze doormidden. Bevestig de zooltjes vervolgens aan je outfit en je bent verkleed als een halve zool.

50 Shades Of Grey

Je kunt verkleedt gaan als 50 Shades Of Grey. Hoe? Ga naar een bouwmarkt en neem alle grijze verfstaaltjes die er zijn. Vervolgens bevestig je deze staaltjes aan een t-shirt en je bent klaar.

Sugarmama

Nog een doe-het-zelf-kostuum voor op een themafeestje. Plaats een pak suiker in een babydraagzak en je bent officieel een sugarmama. Simpel, maar origineel en grappig! Hier heb je natuurlijk wel een babydraagzak voor nodig. Misschien heb je er zelf eentje of kun je er eentje van iemand lenen. Zo niet, dan kun je met een lange sjaal een draagdoek namaken.

Miss verstand

Maak een sjerp die altijd wordt gebruikt bij missverkiezingen. Wat je hier voor nodig hebt zijn twee lange stroken stof en die naai je aan de uiteinden aan elkaar. Vervolgens schrijf je op de scherp: ‘Miss verstand’. En je outfit is klaar!

Vee

Ga je naar een ‘foute party’? Dan zijn spelfouten een leuke inspiratiebron voor een kostuum. Zo kun je verkleed gaan als fee met op je top of t-shirt een grote V. Dan ben je een fee met een spelfout, namelijk een vee.

Groepskostuum

Ga je met een groep vrienden feest vieren en willen jullie dezelfde outfit aan? Daar hebben wij ook nog wel wat ideetjes voor. Ga verkleed als een onderdeel van een spelletje. Denk aan Teteris-blokjes, Stratego-stukken of Risk-poppetjes.

Neem een kijkje in onze shop:

Zoek