Gratis verzending vanaf €75,- 📦 | Bestelling verzonden binnen 1 tot 3 werkdagen

Ideefabriek

voor bijzondere momenten

0

Your Cart

Datenight! 11 x leuke tips voor doordeweekse uitjes met vriend, vriendin of liefje

wandelen huis rood stadswandeling

Wil je niet wachten tot het weekend om iets leuks te ondernemen? Groot gelijk! Tijd voor een gezellige datenight. Wij zetten elf uitjes voor je op een rij die je kunt doen met een vriend, vriendin, vrienden of je geliefde op doordeweekse dagen. Veel plezier!

1. Ga naar een pubquiz

Er zijn veel cafés en kroegen die op doordeweekse dagen een pubquiz organiseren. Je kunt in een team van 2 tot 6 personen je kennis testen. Vaak zijn deze evenementen gratis of kosten ze een paar euro. Het kost dus niet veel geld, maar levert wel een hoop gezelligheid op. En… je kunt ook vaak een prijs winnen. Whoop whoop!

2. Ga naar een gamehal

Flipperkast, grijpmachine en Pacman spelen… je kunt in een gamehal je geluk niet op! Spelletjes kosten vaak maar een euro, dus je kunt het zo gek maken als dat je zelf wilt.

3. Zoek evenementen in de buurt

Er worden genoeg evenementen in jouw buurt georganiseerd, maar waarschijnlijk ken je ze gewoon nog niet! En deze zijn juist geschikt voor een gezellige datenight. Wil jij op de hoogte blijven van de leukste uitjes in jouw regio? Lees dan dit artikel.

4. Kopje koffie/thee of toetje scoren

koffie
Beeld: ideefabriek

Sla na het eten het toetje, de koffie of thee eens over en ga op pad. Ga met je gezelschap in een restaurant nog even een warm drankje nuttigen of een lekker toetje. Jammie…

5. Poolen of darten

Ga naar een plaatselijk kroeg en ga een potje poolen of darten. Gezelligheid gegarandeerd!

6. Spelletje doen

Dol op spelletjes? Kies een leuk (bord)spelletje uit en speel deze. Je kunt ook vrienden uitnodigen. Of… nog beter: ga naar een spelletjescafé. Ja, die bestaan!

7. Cocktailbar

Ga naar een cocktailbar voor een lekkere cocktail. Want waarom zou je wachten op het weekend? Een drankje kan geen kwaad, toch?

8. Wandelen met eigen gids

wandelen
Beeld: ideefabriek

 

 

 

 

 

 

Spreek met je gezelschap af dat je gaat wandelen door een mooi gebied. Helemaal leuk als je besluit om voor eigen gids te spelen. Zoek wat leuke feitjes en geschiedenisverhalen op over plekken waar je langs loopt. Je kunt er voor kiezen om het af te wisselen. Dus de eerste wandeling ben jij de gids en de volgende wandeling je vriend of vriendin.

9. Organiseer eigen toernooi

Organiseer je eigen toernooi! Klinkt heftiger dan we het bedoelen. Nodig wat vrienden uit en organiseer je eigen toernooi. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor darten, bingo, Yathzee of bedenk zelf een pubquiz… En voor dat je het weet heb je een leuke traditie opgebouwd.

10. Mini-kroegentocht

Wanneer je een avondje wat gaat drinken, drink je vaak twee of drie drankjes in dezelfde kroeg. Maar je kunt er ook voor kiezen om een mini-kroegentocht te houden. Selecteer twee of drie kroegen in de buurt en ga na een drankje naar de volgende tent. Helemaal leuk om plekjes te kiezen waar je zelf nog nooit ben geweest. Op die manier leer je snel nieuwe hotspots kennen. Nog een tip: neem een spelletje mee zoals Yathzee.

11. Ranking the ice cream

Dit is hetzelfde idee als ons ‘Ranking the lunch’ idee. Benieuwd naar dit idee? Lees dan dit artikel. Kort samengevat ga je na het eten met je gezelschap een ijsje scoren. Helemaal leuk om dit op de fiets te doen, maar dat is alleen aan te raden als het lekker weer is. Ga de volgende keer naar een andere ijssalon en zo kun je de verschillende ijsjes vergelijken. Aan het einde van de zomer heb je dan een eigen lijst gemaakt met jullie ijssalon hotspots.

Populairste producten in de Ideeshop:

Wees er op tijd bij: shop hier je cadeau voor Vaderdag 🎁 Shop hier