Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

DIY! Zo maak je makkelijk je eigen vilt figuren

Wil je zelf figuren van vilt maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij laten je zien hoe je dit makkelijk en snel kunt maken.

Waar kun je vilt figuren voor gebruiken?

Voor zoveel dingen! Je kunt het gebruiken voor een houten babygym, corsages, maar ook als slinger bijvoorbeeld. Genoeg dus!

Wat heb je nodig?

  • Vilt
  • Vulling of watjes (voor in de vilt)
  • Optioneel lint en houten kralen

Zo maak je vilt figuren

Zoek inspiratie op internet, op Pinterest kun je bijvoorbeeld patronen vinden. Heb je leuke figuren gevonden? Print deze dan uit, maar je kunt de figuren ook zelf tekenen. Pak twee vilt vellen en leg ze op elkaar. Knip de patronen uit en leg deze op de twee vilt vellen. Vervolgens ga je knippen. Door twee vellen op elkaar te leggen krijg je precies dezelfde grootte.

Klaar? Dan ga je de twee vellen aan elkaar naaien. Dit kun je met een naaimachine of met de hand doen. Laat een stukje open voor de vulling/watjes. Wil je het vilt figuur nog ergens aan ophangen? Houd dan aan de bovenkant van het vilt figuur open. Op die manier kun je ook het lint ertussen stoppen en mee naaien. Vervolgens kun je om het lint de houten kralen naaien.

Neem een kijkje in onze shop:

In deze blog maken wij gebruik van affiliatelinks naar bol.com. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangen wij een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor).

Zoek