Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Rommelmarkt: 5 x slimme verkooptips voor jouw kraam

IJ-Hallen verkooptips kraam

Als je de grote voorjaarsschoonmaak weer hebt gehad en je garderobe is uitgespit, zit met een grote voorraad aan spullen. Je kunt het weggeven maar een andere optie is verkopen. Als je op een vrijmarkt gaat staan, heb je een gezellige dag en verdien je ook nog een leuk centje! Wij geven je verkooptips om de drukst bezochte kraam van de rommelmarkt te worden.  

Tip 1: Onderzoek

Het is vooral belangrijk een goede markt te zoeken om je spullen te verkopen. Daarbij is het goed om te checken hoeveel kramen er aanwezig zijn, hoeveel mensen er ongeveer op afkomen en wat een beetje de doelgroep is. Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn altijd goede dagen om te verkopen. Mensen gaan dan graag naar vrijmarkten om koopjes te scoren. Als er regelmatig een vrijmarkt bij jou in de buurt is, ga dan eerst eens kijken en besluit dan of je een kraam neemt ja of nee. Een gouden tip: huur een kraampje op de IJ-Hallen in Amsterdam. De IJ-Hallen is de grootste vlooienmarkt van Europa. Zij organiseren elke maand een markt met 500 tot 700 kramen. Het wordt altijd druk bezocht en uit ervaring weten wij dat je er goed verkoopt. Je kunt al een kraam huren vanaf €31, zorg er wel voor dat je op tijd een kraam boekt via de website.

Tip 2: Hang de slingers op

Je moet zorgen dat je opvalt tussen al die kramen. Dus, aan de slag en versieren die kraam! Hang een geinige slinger op en neem een kleed mee die je op je kraam kunt leggen. Dat ziet er gelijk verzorgd, schoon en gezellig uit. Je kunt de slinger trouwens ook zelf maken, check dit artikel waarin wij 3 x DIY toffe slingers laten zien. 

Tip 3: Pareltjes

Het is belangrijk om een goede selectie te maken van je koopwaar. Zorg ervoor dat de kwaliteit nog goed is. Dus die trui met dat kleine gaatje erin kun je beter thuis weggooien. De mensen moeten het gevoel hebben dat ze parel voor parel tevoorschijn trekken, want daar worden ze lekker hebberig van…

via GIPHY

Tip 4: Special price for you my friend

Je wilt natuurlijk niet met al je koopwaar weer richting huis, dus zorg ervoor dat je scherp prijst. De bezoekers van een rommelmarkt zijn echt op zoek naar spotgoedkope deals en het gaat hierbij meestal om een paar euro. Natuurlijk kun je wat meer vragen voor je absolute topstukken. Kijk niet raar op als mensen zelfs nog onderhandelen over iets waar je bijvoorbeeld maar 1 euro voor vraagt. Het onderhandelen is een spel en je moet er gewoon in meegaan. Bedenk wat je er echt minimaal voor wilt hebben en ga daar iets boven zitten. Zo kom je uiteindelijk op een prijs uit waar jullie beide tevreden mee zijn. Wel in gedachte houden dat je de spullen niet meer mee naar huis wilt nemen ???? en dat elke euro mooi meegenomen is.

Tip 5: Wees actief

De laatste tip vergt wat enthousiasme maar dit zal je absoluut resultaat opleveren. Wees actief, houdt je glimlach vast en blijf enthousiast! Je zult niet veel verkopen als je achter je kraam blijft zitten of staan en de bezoekers aanstaart terwijl je schietgebedjes maakt of ze alsjeblieft wat zullen kopen. Probeer een actieve houding aan te nemen en ‘druk’ te lijken. Zo krijgen de bezoekers het gevoel dat ze rustig tussen je spulletjes kunnen snuffelen en er niet zo op hun vingers gekeken wordt. Je kunt ‘druk’ lijken door je kraam te reorganiseren. Dit kan door stapeltjes kleding te vouwen, een nieuwe indeling te maken etc. Ook een goede tip: als je ziet dat iemand erg enthousiast wordt van je spullen of juist een beetje twijfelt..gooi dan je marketing skills in de strijd! Bijvoorbeeld: ‘Alle schoenen zijn 2 euro, en het is allemaal schoenmaat 38’, ‘Die kleur zou u echt goed staan mevrouw! Pas het anders even’.

Neem een kijkje in onze shop:

Zoek