Gratis verzending vanaf €75,- 📦 | Verzonden binnen 1-3 werkdagen

Ideefabriek

voor bijzondere momenten

0
Your Cart

Zwangerschapsaankondiging: zo vertel je op een originele manier aan je collega’s dat je zwanger bent

ideefabriek ballonkaart verrassing in een ballon zwangerschapsaankondiging zwanger baby

Vrienden en familie weten inmiddels dat je zwanger bent, nu je collega’s nog! Wij hebben tien ideetjes voor je hoe je dit op een originele manier kunt doen.

Collega’s vertellen dat je zwanger bent

 • Vertel het bijzondere nieuws met een Ideefabriek-onthullingsbox. We hebben twee soorten. Bij de een zie je zodra je de box openmaakt in de flap jullie nieuws staan. In de box zit verder nog superschattige sokjes van Hektik om de box compleet te maken. In de andere box staat er in de flap wat diegene moet doen: de ballon in de box opblazen en doorprikken met de veiligheidsspeld die wij meesturen. In de doorzichtige ballon zit niet alleen confetti, maar ook een briefje met jouw vraag of boodschap. Die stoppen wij voor jou in de ballon. Eenmaal de ballon doorgeprikt, regent het confetti en valt het briefje met de vraag of boodschap op de grond. Shop deze originele zwangerschapsaankondiging hier:
 • Zitten je collega’s achter hun bureau? Plan dan een gezamenlijke afspraak in de agenda en doe dit op de dag dat je met zwangerschapsverlof gaat. Schrijf als onderwerp ‘zwangerschapsverlof’ op en verstuur de afspraak. Als het goed is krijgen je collega’s hier direct een melding van.
 • Laat een of meerdere koffiemokken bedrukken met de tekst ‘ik ben zwanger’ en neem de mokken ongezien mee naar kantoor. Wanneer je aanbiedt om voor je collega’s koffie of thee te gaan halen, kun je het in deze mokken schenken.
 • Geef je collega’s een Ideefabriek-kraskaart! Tijdens het krassen komen ze erachter dat je zwanger bent, want onder de krassticker staat de tekst: Ik ben zwanger. Hoe leuk! Extra pluspunt: dit is een originele maar ook zeker voordelige manier. Bekijk in onze webshop onze kraskaarten:
 • Wacht tot al je collega’s naar huis zijn. Als ze weg zijn kun jij namelijk kopieën van de echo-foto plakken op hun beeldscherm. Als ze de volgende ochtend op kantoor komen zullen ze een leuke verrassing aantreffen.
 • Stop de echo in deze te leuke glazen fotolijst, pak het in en geef het cadeau. We kunnen de lijst voor je bedrukken met een naam, datum of boodschap. Zo kun je op de lijst plaatsen: ‘Ik ben zwanger’ of de uitgerekende datum. Wat en waar we dit plaatsen mag jij bepalen. Kortom: we maken ‘m helemaal voor jou op maat! Bekijk hier meer details en foto’s:
 • Is een collega een poosje weg en kun je makkelijk in zijn of haar computer? Verander dan de achtergrond van het computerscherm in bijvoorbeeld de echo-foto.
 • Stel een interne out of office in. Vertel dat je er nu nog wel bent, maar over een paar maanden afwezig zult zijn omdat je zwanger bent. Wanneer jouw collega’s jou een mailtje sturen, zullen ze deze out of office ontvangen. Verrassing!
 • Vertel je collega’s dat je thuis nog eten over had en het daarom hebt meegenomen naar werk. Ga vervolgens rond met een schaal met bijvoorbeeld chocolaatjes met blauwe en roze muisjes erop.
 • Geef een Ideefabriek ballonkaart. Hoe werkt het? Simpel! Blaas op, prik door en ontdekt wat de verrassing is! In de doorzichtige ballon zit niet alleen confetti, maar ook een briefje waarop staat dat jij zwanger bent. Die stoppen wij voor jou in de ballon. Wanneer jij de ballonkaart geeft, moet diegene de ballon opblazen en doorprikken met de veiligheidsspeld die op de kaart is geplakt. Wil je een andere tekst in de ballon? Dat is geen probleem. Bekijk hier alle beelden, informatie en shop de ballonkaart hier:
 • Heb je een vergadering met je collega’s? Lever dan ‘zwangerschapsverlof’ als agendapunt in, dat zullen ze niet zien aankomen.
 • Leg een stapel tijdschriften voor papa’s en mama’s op je bureau. En dan is het wachten tot de eerste oplettende de tijdschriften spot.
 • Laat visitekaartjes drukken met jouw naam en gegevens van het bedrijf. Maar schrijf onder jouw naam: mama to-be als functieomschrijving. Vertel vervolgens aan je collega’s dat je een nieuw visitekaartjes hebt en laat er eentje zien.
 • Regelen jullie je eigen eten? Koop dan een pak roze en blauwe muisjes. Wanneer jullie gaan lunchen kun je zeggen dat je zelf ook nog wat lekkers hebt meegenomen.
🚨 Mis het niet: scoor snel de laatste items in de uitverkoop Shop hier