Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Ballon zonder helium: zo laat je ballonnen hangen zonder heliumfles te gebruiken (DIY)

ballon zonder helium ideefabriek diy ballonnen 1

Het ziet er superleuk uit op een verjaardag, feestje, babyshower of andere feestelijke gelegenheid: zwevende ballonnen. Dit kun je zelf creëren met een heliumfles of heliumballonnen bestellen bij een feestwinkel. Echter kan dit best prijzig worden. Maar dat hoeft niet! In deze DIY laten we je een aantal manieren zien hoe je zelf ‘gewone’ ballonnen kunt laten zweven/hangen zonder helium te gebruiken. 

Gebruik plakband of dubbelzijdig tape

ballon zonder helium ideefabriek diy ballonnen 2
Beeld: Ideefabriek

Natuurlijk begin je met het opblazen van de ballonnen. Vervolgens pak je een stukje plakband of dubbelzijdig tape en plak je de beide uiteinden aan elkaar (of bestel speciale ballonstickers). Plak dit op de bovenkant van de ballon en vervolgens tegen het plafond. Herhaal dit tot je alle ballonnen op de muur hebt ‘geplakt’. Om het extra feestelijk te maken kun je nog een touw of lint aan de onderkant van de ballon vastmaken.

Onderste boven

ballon zonder helium ideefabriek diy ballonnen
Beeld: Ideefabriek

Blaas de ballonnen op en knoop er een touw of lint aan vast. Vervolgens bevestig je de onderkant van de touw/lint aan het plafond. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een punaise, plakband of tape te gebruiken.

Slinger van ballonnen

ballon zonder helium ideefabriek diy ballonnen 1
Beeld: Ideefabriek

Hang net als een slinger een touw of lint door de woonkamer. Vervolgens hang je de opgeblazen ballonnen aan de slinger vast. Dit kan je makkelijk doen door een klein stukje touw om de ballon te knopen en daarna aan de slinger.

Ballonstrip

Wil je een tros ballonnen of een ballonboog maken? Dan kun je hiervoor ook een ballonstrip gebruiken. Op deze strip zitten gaatjes, waar je de ballonnen aan kunt rijgen. Op die manier kun je zelf zo’n toffe boog of tros creëren zonder helium te gebruiken.

Lees ook:

In deze blog maken wij gebruik van affiliatelinks naar Bol.com. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangen wij een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor).

Zoek