fbpx

50 jaar! 10 x originele cadeaus voor een Sarah

By 15 februari 2019juni 15th, 2020Cadeau, Verjaardag
persoonlijk wijn- of bieretiket ideefabriek cadeau
Ken jij iemand die binnenkort officieel een Sarah (oftewel 50 jaar) wordt? Dan moet je natuurlijk met een goed en origineel cadeau aankomen. Wij geven je tien suggesties. 

1. Terug in de tijd

Maak een cadeaupakket vol met dingen uit het geboortejaar van de 50-jarige. Denk aan een krant die op haar geboortedag is uitgebracht, een wijn uit dat jaar, een dvd van een film die toen in de bioscoop draaide… Noem het maar op!

2. Bucketlist boek

Inspireer de jarige en geef een bucketlist boek cadeau. In het boek kan zij doelen opschrijven die ze ooit nog wil halen. Ook leuk: je kunt ook een bucketlist boek voor jullie tweeën kopen. Samen bedenken jullie doelen die je zou willen halen en voer je vervolgens uit en documenteer je in het boek. Hoe leuk! Een bucketlist boek koop je hier:

3. Persoonlijk bier- of wijnetiket

Geef een persoonlijk biertje of wijntje cadeau met het Ideefabriek-etiket. Op het etiket kan jij zelf de gelegenheid opschrijven wanneer de jarige het drankje mag openmaken. Je kunt één wijntje geven en één gelegenheid opgeven of bijvoorbeeld een bierpakket geven met allerlei momenten op de labels. Het etiket kan je heel makkelijk zelf op de fles plakken. Shop het originele etiket hier:

4. Help ik word ouder pakket

Is deze Sarah wel in voor een geintje? Dan kun je een ‘help ik word ouder’ pakket geven. Koop producten als een leesbril, grote afstandbediening of een ‘gezond ouder worden voor dummies’ boek.

5. Uitjes

sarah 50 jaar verjaardag cadeau

Beeld: ideefabriek

De jarige mag dan wel 50 jaar geworden zijn, maar het is dan natuurlijk nog lang geen tijd om achter de geraniums te gaan zitten. Maak daarom een lijst met leuke suggesties voor kleine uitjes. Denk aan: een museumbezoek, naar de markt, kopje koffie drinken of een film bezoeken. Lijst de date suggesties in en geef ook een envelopje met geld of cadeaubon, daarmee kan de jarige een deel van de uitjes bekostigen.

6. Luiertaart

luiertaart voor volwassenen en sarah

Op een babyshower krijgt de zwangere dame vaak een luiertaart cadeau, maar wat nou als je er eentje geeft aan iemand van 50 jaar? Deze 50+ variant is gemaakt van luiers voor volwassenen. Leeftijd komt toch met ongemakken ;). Benieuwd hoe je zo’n luiertaart maakt? Bekijk hier het artikel.

7. Hoogtepunten

Een verjaardag is een mooi moment om terug te blikken. Maak daarom een scrapboek met – hoe toepasselijk – vijftig mooie hoogtepunten van de jarige. Dit kun je gewoon opschrijven in een boekje of aan de hand van foto’s.

8. Ik heb een vraagje…

Soms is het goed om je eens antwoord te geven op wat simpele vragen. Om even stil te staan bij het moment van de dag. Bijvoorbeeld:

  • Waar ben je vandaag dankbaar voor?
  • Wat vind je de mooiste eigenschap aan jezelf?
  • Wat wil je vandaag bereiken?
  • Heb je al gelachen vandaag?

Schrijf dit soort vragen op briefjes en maak er een klein pakketje van. Geef dit aan de jarige met als opdracht om elke dag een vraag te beantwoorden. Hoeveel briefjes/vragen je maakt mag je zelf invullen.

9. Origineel abonnement

Ook een leuk verjaardagscadeau: een abonnement. Maar dan niet een standaard tijdschriftenabonnement, nee iets origineels. Wat dacht je van een wijn-, koffie- of kunstabonnement? Meer over deze originele abonnementen lees je hier.

10. Nieuw jaar, nieuwe look

Ga samen met de Sarah een dagje winkelen en trakteer op een bakje koffie met taartje of een lunch. Ook leuk: shop voor elkaar een outfit. Meer over dit idee lees je hier.

Koop in de Ideeshop de perfecte wenskaart voor een Sarah: