Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending op ma, di en do 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Verjaardagstip: zo organiseer je je eigen (pub)quiz

quiz pubquiz verjaardag ideefabriek

Staat er een feestje op de planning? Dan hebben wij een gouden tip voor jou: organiseer een (pub)quiz. Dit zorgt gegarandeerd voor een feestelijke stemming.

Waarom een (pub)quiz op mijn feestje?

Het zorgt voor sfeer! Zeker als het gezelschap elkaar nog niet zo goed kent, zorgt een quiz ervoor dat je gasten met elkaar in gesprek raken. Je hoeft met een pubquiz ook niet bang te zijn dat je een kringverjaardag krijgt, door verschillende groepjes te maken zoekt iedereen een eigen plekje op. Na de quiz heeft niemand dus een vaste ‘zitplek’ en dat zorgt voor meer dynamiek.

Hoe organiseer ik een (pub)quiz?

Er komt helemaal niet zoveel bij kijken, dus dat is ideaal. Laten we beginnen met de benodigdheden:

  • Een quiz (op papier)
  • Pennen
  • Een scorebord
  • Een prijs voor de winnende groep
  • Eventueel een troostprijs voor de groep die als allerlaatst is geëindigd

Voorbereiding van de quiz

De invulling van de quiz is natuurlijk helemaal aan jezelf. In ons geval, hebben wij een verjaardagsquiz gemaakt voor op een verjaardagsfeestje. Wij hebben drie rondes bedacht:

  • Ronde 1: algemene kennis. 18 vragen in verschillende categorieën zoals geografie, technologie, film en natuur. Het is leuk om te variëren in onderwerp en moeilijkheidsgraad.
  • Ronde 2: hoe goed ken je de jarige? Omdat het bij ons een verjaardagsquiz is, stellen wij in de tweede ronde 15 vragen over het feestvarken.
  • Ronde 3: fotoronde. De groepen krijgen twee blaadjes met acht afbeeldingen van verschillende steden. Het is aan de teams om te raden om welke steden het gaat.

Voor elke ronde hebben wij een apart formulier gemaakt waar de gasten de antwoorden op kunnen invullen. Dit zorgt ervoor dat het net lijkt alsof ze in een pub een quiz aan het spelen zijn. Zoals ze zeggen: the finishing touch.

Let’s play

De vragen zijn af, de prijzen zijn ingeslagen en de eerste vragenronde kan van start. Verdeel het gezelschap in groepen, maximaal vijf personen per team. Om te voorkomen dat de ‘vaste’ groepjes bij elkaar gaan, kun je iedereen nummertjes laten trekken. Zo krijg je gevarieerde teams. Geef ze allemaal de opdracht een teamnaam te verzinnen en schrijf die op het scorebord. Na elke ronde kun je een tussenstand bekendmaken, zodat het extra spannend wordt.

Tip voor 40 en 60-jarige

Is het voor een feestje voor iemand die 40 of 60 jaar wordt? Dan hebben wij een tip: met dit verjaardagsspel hoef je niet zelf de vragen te bedenken voor ronde één. Met dit spel reis je terug in de tijd. In de doos zitten quizvragen over gebeurtenissen uit de geschiedenis en de popcultuur. Kortom: wat herinner jij je nog van je jeugdjaren?

Zoek