Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Buffet op je bruiloft: 6 ideeën om hier een eyecatcher van te maken

Als je aan een buffet denkt, denk je vaak aan lange tafels gevuld met veel en toch wat simpel eten. Zonde, want een buffet kan zeker ook chic en stijlvol zijn. Hoe? Met deze zes tips van cateringbedrijf Spilled Milk tover jij op je bruiloft van het buffet een ware showstopper. 

1.Thema

Foto: Nicoline Rodenburg – Werk met verse ingrediënten die bij het thema passen

Werk met een thema in de aankleding. Geen inspiratie? Kies een onderwerp, land of hobby waar jullie allebei geïnteresseerd in zijn. Zijn jullie bijvoorbeeld allebei geïnteresseerd in mode? Gebruik mode-items om je tafels aan te kleden. Denk aan kettingen, tassen en andere accessoires. Wees hierin creatief én praktisch: modeboeken kun je bijvoorbeeld goed gebruiken als verhoging voor je schalen.

Kijk ook eens welke verse ingrediënten bij het thema passen. Bij een Mediterraans thema kun je bijvoorbeeld veel verse kruiden gebruiken maar ook aubergines, artisjokken, uien, pepers en citroenen. Door de verschillende kleuren van deze verse ingrediënten ziet je buffettafel er prachtig uit.

2. Gangendiner

Wil je op de bruiloft lekker lang tafelen zoals bij een uitgeserveerd diner? Maak van je buffet dan een gangendiner. Dit doe je door de gerechten per gang op te dienen. Kies ervoor om iedereen per gang op een andere plek te laten zitten, zo mengen de gasten zich onderling.

3. Schalen

Schalen zijn een heel belangrijk onderdeel van de aankleding van je buffet. Door het gebruik van de juiste schalen komt het eten beter uit. Kies per gerecht de juiste schaal, kijk hierbij ook naar de grootte en diepte van de schalen. Ook de kleuren van de schalen zijn belangrijk; ze moeten bij het eten passen én bij de rest van de aankleding. Heb je bijvoorbeeld een rustig tafelkleed? Kies dan voor kleur in je schalen. Het trekt de aandacht naar je gerechten en prikkelt de zintuigen.

Foto door: Nicoline Rodenburg –
Serveer je gerechten per gang om lekker lang te tafelen

4. Hoogtes

Werk met plateaus om verschillende hoogtes op het buffet te creëren. Zo krijg je een dynamisch effect en zo maak je je buffet ‘fotowaardig’; volume in je gerechten en op de tafels is namelijk goed terug te zien op foto’s.

5. Naambordjes

Foto: Nicoline Rodenburg –
Schrijf de gerechten met de hand op mooie kaartjes

Zorg ervoor dat bruiloftsgasten altijd weten wat ze eten. Dit kun je doen met leuke naambordjes. Maak gebruik van krijtbordjes of handgeschreven kaartjes waarop je de gerechten schrijft. Ook kun je de menukaarten inlijsten in mooie fotolijstjes en deze op de tafels zetten.

6. Natuurlijke decoratie

Maak gebruik van verse bloemen en kruiden. Leg bladeren op de buffettafel ter decoratie. Ook rozemarijn en takken versie laurier staan prachtig bij een buffet. In het voorjaar kun je gebruik maken van de bloemen van uiensoorten, zoals bieslook en daslook. Deze kleurrijke en natuurlijke decoratie maakt je gerechten helemaal af.

Nog meer inspiratie of vrijblijvend cateringadvies nodig? Bekijk dan eens op de website van cateringbedrijf Spilled Milk

Neem een kijkje in onze shop:

Search