Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Review | Een verrassingsweekend weg met srprs.me

srprsme weekend weg

Dit is echt iets voor de avonturiers! Wil jij een goed georganiseerd weekendje of week weg zonder te weten wat de bestemming is? Lees dan snel verder, want ik – Carin – ben een nacht weggeweest met srprs.me. Een bedrijf wat jouw bestemming en verblijf bepaald. Op de dag van vertrek krijg je pas te horen waar je naartoe gaat.

Het begint met een envelop

sprs.me weekend weg pakket

Je kunt op de website van srprs.me verschillende opties kiezen. Zo kun je onder andere kiezen uit een citytrip met het vliegtuig, een roadtrip of een volledige vakantie met meerdere bestemmingen. Alle opties hebben wel één ding gemeen: de bestemming, en daarmee ook het verblijf, weet je pas op de dag van vertrek. Spannend! Zelf koos ik voor een nachtje weg hier in Nederland. Je kunt ook nog kiezen uit stad of platteland en je kunt nog aangeven naar welke plekken je echt niet wilt gaan. Een week voor vertrek ontvang je per post een envelop. In de envelop zitten drie onderdelen: een landkaart, een zwarte envelop en een oranje kaart. Deze heb je alle drie nodig voor je vertrek en mag je nog niet openmaken.

Dag van vertrek

kraskaart srprs.me

Wat nog leuk is om te vertellen, is dat je op de website van srprs.me een eigen pagina krijgt. Op de pagina zie je een grote aftelklok en de weersvoorspelling. Handig voor bij het inpakken. Goed, ik ben klaar voor vertrek. Koffer ingepakt, de envelop met inhoud mee in de auto. Tijd om de oranje kaart open te maken. Daar staat een websitelink op en vier zilveren bolletjes die je open moet krassen. Onder die bolletjes zit namelijk een code die je in moet voeren op de website. Nu krijg je de eerste hint: een rijrichting. Een leuk en spannend moment, want je hebt nog geen idee waar je heen gaat. Mijn rijrichting is: Lemmer. Uuuhm.. Lemmer? Geen idee. Gelukkig heb ik mijn grote vriend Google altijd bij de hand en zie al snel dat dit in Friesland ligt. Op naar Lemmer dan maar!

Bijna bij Lemmer

krassenkaart krassen weekend weg srprs.me bestemming

Tot nu toe bevalt de ervaring erg goed. Je rijdt richting Lemmer, wetende dat je vanaf die plek nog alle kanten op kunt gaan. Er wordt druk gespeculeerd in de auto naar welke plekken we allemaal nog toe kunnen. Als wij nog 15 minuten van Lemmer zijn verwijderd besluit ik het krasvakje op de landkaart open te krassen. Daar staat namelijk de bestemming op. Niet het verblijf, die zit namelijk in de zwarte envelop. Onze bestemming: Veenhuizen in Drenthe. Nog nooit van gehoord, maar wederom Google wel ;). Tussendoor stoppen wij nog even in Drachten voor een lunch, leuke plaats trouwens. Op deze plek maak ik de zwarte envelop open. In de envelop zit een brief met de reserveringsbevestiging voor het hotel Bitter en Zoet in Veenhuizen. En als verrassing heeft srprs.me ook nog fietsen voor ons gehuurd. Leuk!

Ervaring in Veenhuizen

bitter en zoet hotel veenhuizen drenthe srprs.me

Veenhuizen is een klein dorp, een gevangenisdorp. Je kunt er namelijk een aantal gevangenissen vinden. Sommigen nog steeds in gebruik, anderen leegstaand of zijn een museum geworden. Ook een aanrader trouwens. Bitter en Zoet is een schitterend hotel, niet gigantisch groot maar wel leuk en modern ingericht. Aangekomen in het hotel is het noodzakelijk om even het bed te checken natuurlijk…

bed testen bitter en zoet hotel

Drenthe verkennen

Eenmaal gesetteld in de hotelkamer besluiten wij om er op uit te gaan. Lekker Drenthe verkennen. Dat doen wij door naar het gevangenismuseum in Veenhuizen te gaan, te dineren in Norg en natuurlijk… door te (gratis) fietsen door omliggende dorpen. Drenthe bevalt goed. Lieve mensen, mooie natuur en heerlijk rustgevend. Je bent echt even een weekend weg.

fietsen carin platteland srprs.me

Pluspunten

Het idee dat je weekend weggaat zonder te weten wat de bestemming is, geeft al ontzettend veel voorpret en is al een ervaring op zich. Je hebt ontzettend veel voorpret door te speculeren waar je allemaal naartoe kunt gaan. Verder had srprs.me alles goed geregeld. Wat bij mij erg goed in de smaak viel is dat zij alles met de hand hadden opgeschreven, geeft het een persoonlijke touch. Leuk ook dat zij gratis fietsen hadden geregeld. Bij thuiskomst lag er een ‘welkom thuis’ kaartje van srprs.me op de mat. Wederom handgeschreven.

Minpunten

Zijn er ook minpunten aan dit verrassingsweekend? Dit verrassingsnachtje kostte ons 75 euro per persoon per nacht (inclusief ontbijt) en dan komen hier nog reiskosten en toeristenbelasting bij. Het is niet belachelijk duur, maar het is ook zeker niet goedkoop. Voor dit geld hadden wij een mooie en luxe kamer verwacht. Dit was het in de basis ook. Alleen was de televisie de grootte van een postzegel en was er geen koffie of thee aanwezig in de kamer. Dit was een beetje jammer, maar absoluut geen mega afknappers. Het waren voor ons wel puntjes die de ervaring niet fan-tas-tisch maakte, maar fantastisch – zonder de adempauzes.

hotel bed hotelkamer bitter en zoet

Eindoordeel

Zou ik srprs.me aanbevelen? Ja! Net als in echte reviews vind ik het wel leuk om sterren te geven. Komt tie: ik geef srprs.me vier van de vijf sterren.

Neem een kijkje in onze shop:

Search