Skip to main content

6 x handige tips voor het scoren van goedkope woonaccessoires

By 19 februari 2019juli 10th, 2020Tips, Vrije tijd
woonaccessoires plant

Heb je net een nieuwe woning en wil je het huis leuk aankleden? Of ben je toe aan een nieuwe (woon)stijl maar wil je niet tientallen euro’s uitgeven? Dat hoeft helemaal niet. Wij geven je zes handige tips hoe en waar je goedkope woonaccessoires kunt scoren voor een leuke make-over.

Kringloopwinkel

vaasje woonaccessoire

Beeld: ideefabriek

Bezoek eens een kringloopwinkel in de buurt. Vazen, kaarsenstandaarden, manden, kastjes, lampen… you name it en in een kringloopwinkel kun je het vinden. Bij een woonwinkel koop je een vaas voor 6 euro, terwijl je bij de kringloopwinkel een soortgelijke vaas kunt vinden die een stuk goedkoper is. Zo hebben wij bovenstaande vaas op de kop getikt voor 50 cent. Om het aan te kleden kochten we wat groen voor twee euro en klaar is Kees.

Recycle

woonaccesoires diy

Beeld: ideefabriek

Soms heb je al iets in huis wat je kunt pimpen tot een woonaccessoire. Zo hebben wij een tijdje terug een glazen pot vol nootjes cadeau gekregen. De nootjes hebben we natuurlijk lekker opgegeten en wat doe je dan met de pot? Wij hebben in de pot een waxinelichtje geplaatst en de deksel als stompkaarshouder gebruikt. Om hem iets op te leuken hebben we een bruin touw omheen gewikkeld.

Op onderstaande foto kun je zien hoe we een leeg potje dagcrème hebben omgetoverd tot mini vaasje.

diy woonaccesoires

Beeld: ideefabriek

Tip van ons: kijk eens goed wat je in huis hebt wat je leuk kunt pimpen tot woonaccessoire.

Ruilen

Een kledingruil is een bekend begrip, maar waarom organiseer je niet een woonaccessoire ruil? Dit kan op kleine schaal door eens met een vriend of vriendin wat items te ruilen. Maar je kunt er ook een evenement van maken en meerdere mensen uitnodigen. Zij nemen dan accessoires mee die ze willen ruilen en zo heeft iedereen aan het einde van de dag een gratis make-over gehad.

Goed zoeken

woonaccessoires plant

Beeld: Ideefabriek

Het lijkt misschien wel alsof alles duur is in een woonwinkel of tuincentrum, maar als je goed zoekt dan spot je nog wel eens een pareltje. Zo vonden wij dit grote blad voor maar twee euro in een tuincentrum. Eenmaal thuis hebben wij een passende vaas erbij gezocht en op een mooie plek gezet.

Gratis afhalen

Online kun je ook veel gratis of goedkope producten scoren. Op Marktplaats worden dagelijks (gratis) producten aangeboden die je zo kunt ophalen. Selecteer je eigen regio en sorteer op prijs van laag naar hoog en je zoektocht kan beginnen. Ook zijn er op Facebook speciale (regio)groepen waar gratis af te halen producten op worden geplaatst.

Bezoek een markt

Is afdingen zeg maar helemaal jouw ding? Bezoek dan eens een (rommel)markt. Daar vind je tal van (woon)accessoires die je voor een prikkie kunt meenemen.

Populairste producten in de Ideeshop:

Wil je zelf eens op de markt staan? Lees hier vijf tips slimme verkooptips voor jouw kraam.

Herfst SALE! 🍁 Bekijk snel alle afgeprijsde items Shop hier