Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending op ma, di en do 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

7 x handige tips voor een low budget vakantie in Amerika

amerika goedkoop reizen suus

Reizen door Amerika kan best prijzig zijn, maar wij hebben de tips voor jou om toch binnen het vakantiebudget te blijven.

Tips voor goedkoop reizen door Amerika

1. Als je gaat rondreizen door Amerika is het aan te raden een auto te huren. Wanneer je in een grote en vooral drukke stad verblijft zoals Los Angeles of New York, kan het heel veel tijd en parkeergeld schelen om gewoon het openbaar vervoer te gebruiken. Naast dat het een goedkope manier is om te reizen, krijg je ook nog eens de ‘local experience’. Hoe check je de vertrek- en aankomsttijden? Wij adviseren je om je route te plannen via Google Maps. Je kunt daar de optie ‘openbaar vervoer’ selecteren en Google laat vervolgens alle opties en prijs zien.

2. Een andere tip op het gebied van vervoer: maak gebruik van een Uber of Lyft in plaats van een reguliere taxi. Uber en Lyft worden heel veel gebruikt in Amerika en het is vooral superhandig omdat je van te voren te zien krijgt wat ongeveer de prijs van jouw rit wordt. Het is verstandig om in Nederland de bijhorende apps te downloaden en je creditcardgegevens te koppelen aan je account. Geloof ons, dit scheelt een hoop stress wanneer je op het vliegveld staat en je een Uber of Lyft wilt bestellen. Ook handig: je kunt zien hoeveel chauffeurs er in de omgeving zijn en hoelang het duurt voordat ze bij je kunnen zijn.

Tips voor low budget eten in Amerika

foodtruck new york suus
Beeld: Ideefabriek – Foodtruck in New York

1. Om de dag goed te beginnen start je natuurlijk met een ontbijtje. Mocht jouw hotel geen (goedkoop) ontbijt aanbieden is het ook een mogelijkheid om een ontbijt te scoren bij een supermarkt of een koffieketen. Dat is vaak veel goedkoper! Je ziet daarnaast veel foodtrucks op de Amerikaanse straten staan, die onder andere bagels, donuts en koffie verkopen.

2. Mocht je rondreizen met een huurauto, is een goede low budget tip om bij de eerste de beste Wallmart of Target een koelbox te kopen. Vrijwel elk hotel heeft een ijsblokjesmachine, deze blokjes kun je in je koelbox doen. Als je dan boodschappen hebt gehaald kun je hier je eten goed in bewaren. Handig voor bijvoorbeeld een ontbijt of lunch voor onderweg.

3. De volgende tip: coupons. Het komt niet alleen voor in de TLC-programma’s, het bestaat ook echt! Kortingscoupons sparen is heerlijk Amerikaans en het loont ook nog eens. Je kunt heel makkelijk online zoeken naar kortingscoupons voor restaurantketens of supermarkten.

4. Het is ook goed om te weten dat de Amerikaanse porties heel groot zijn. Als je samen op vakantie bent en jullie zijn geen grote eters, kun je makkelijk samen één portie bestellen. Als je niet zeker weet hoe groot de porties zijn, kijk dan even om je heen of vraag het aan de bediening.

Tip voor de bagage

Beeld: Ideefabriek – CabinZero rugtas

1. Ben je trouwens nog op zoek naar een handige rugtas voor tijdens je vakantie? Wij zijn groot fan van CabinZero (staat voor Cabin Sized, Zero Hassle). Dit zijn lichtgewicht rugtassen die je als handbagage kunt meenemen. Ze zijn ook nog eens heel stevig en hebben veel ruimte. Zo bespaar je door één rugzak mee te nemen in plaats van ieder eentje.

Moet je nog tickets boeken? Check dan eens dit artikel, waarin wij je tips geven hoe je goedkope tickets kunt scoren.

Zoek