Skip to main content

Bedrijfsuitje? Deze leuke uitjes kunnen je collega’s zeker waarderen

By 30 december 2017juli 10th, 2020Uitjes, Vrije tijd
bedrijfsuitje teamuitje organiseren met collegas

Het is altijd weer een uitdaging om een bedrijfsuitje te organiseren wat iedereen leuk vindt en ook nog een beetje teambuilding met zich meebrengt. Wij hebben drie ideeën voor een bedrijfsuitje voor je op een rij gezet voor zowel een beperkt als een wat groter budget.

Teamwork makes the dream work

Hoe leuk is het om samen met je collega’s het complete bedrijfsuitje te organiseren? Je kunt het als volgt aanpakken:

  • Deel je collega’s op in teams en geef ze een taak. Bijvoorbeeld: een team wat aan de slag gaat met het ochtendprogramma, een team met het middagprogramma en een team met het avondprogramma.
  • Zodra de teams gevormd zijn kunnen jullie gaan brainstormen over het thema van jullie bedrijfsuitje.
  • Prik een datum en verdeel het budget over de verschillende teams.
  • In ieder team wordt een opperbaas gekozen die kan overleggen met de opperbazen uit de andere teams.
  • De kunst blijft natuurlijk om het programma geheim te houden. Om de spanning op te bouwen 3 weken voor het bedrijfsuitje, kun je afspreken dat ieder team elke week een hint mag doorsturen of presenteren aan de andere collega’s. Op deze manier voelt iedereen zich betrokken en is er al een hoop voorpret!

Ook leuk: Mocht je een groot budget hebben en veel collega’s kun je bijvoorbeeld ook ook je eigen bedrijfsfestival organiseren. Een team kan zich bezighouden met de locatie en aankleding. Andere teams met de line-up, catering en registratie.

Bereid je eigen maaltijd

Je kunt natuurlijk een kookworkshop boeken. Maar als je in een klein team werkt en een beperkt budget hebt, kun je ook gebruik maken van de kennis en kookkunsten die je collega’s al hebben!

  • Trommel al je collega’s bij elkaar en laat iedereen zijn/haar kookspecialiteit introduceren.
  • Stel daarna met elkaar een menu samen en verdeel het budget.
  • Vervolgens verdeel je iedereen in teams. Een team voor de aankleding van de ruimte, de muziek, entertainment en de boodschappen.
  • Daarna kunnen jullie gezamenlijk het gerecht bereiden en opsmikkelen met een lekker glaasje wijn of een cocktail.
  • Na het diner kan het team wat het entertainment als taak heeft de andere vermaken met een pubquiz, 30 seconds spel of wie weet.. misschien hebben ze zelf wel een spel bedacht.

Tip: Mocht je in je kantoorruimte geen fornuis hebben dan zou je kunnen zorgen voor elektrische kookplaat (deze kun je online huren).

Secret agents on a mission

In Brussel heb je een gigantisch indoor adventurepark (>6.000m2) waarbij je als ‘special agent’ start aan een missie samen met je team. Zodra jouw team een naam heeft en klaar is voor de missie krijgen jullie een speciaal secret agent pak en schoenen aan. De spanning wordt opgebouwd met een introductiefilmpje over de missie. Er zijn verschillende opdrachten die je met je team moet doen en die kun je alleen oplossen door samen te werken. Het adventure park heet Koezio en doet ons een beetje denken aan apenkooien voor volwassenen, een hele leuke ervaring! Want ja, natuurlijk hebben wij het even voor jullie getest.

Je kunt vanuit Nederland met de trein naar Brussel reizen en vanuit daar met een bus naar de locatie. Als je met de auto komt is er een betaalde parkeergarage met 1700 overdekte parkeerplaatsen. Zodra wij het pak hadden aangetrokken zaten wij al helemaal in onze ‘secret agents’ rol ;-).

Populairste producten in de Ideeshop:

Herfst SALE! 🍁 Bekijk snel alle afgeprijsde items Shop hier