Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

DIY! Ontwerp je eigen katoenen tas makkelijk en goedkoop

katoenen tas fantastisch ideefabriek

In winkels zie je ze overal: katoenen tassen. Handig om mee te nemen voor tijdens het shoppen of als je boodschappen gaat doen. En natuurlijk kun je er eentje kopen in de winkel, maar het is nog veel leuker om er eentje te ontwerpen. Wij leggen je uit hoe je dit kunt doen.

Stap 1: Benodigheden in huis halen

transferpapier
(Beeld: Ideefabriek)

Wat heb je nodig om je eigen tas te maken?

Stap 2: Ontwerp maken

Het begint allemaal bij het ontwerp. Wat wil je op de tas hebben? Wij hebben voor een simpel ontwerp gekozen namelijk ‘fanTAStisch’ met een vierkant lijntje er omheen. Maak je ontwerp in een programma naar keuze, dit kan heel simpel in Word, maar kan ook in Adobe Photoshop of Adobe InDesign. Print het ontwerp eerst even uit op gewoon A4-papier om te kijken of je de juiste afmetingen hebt. En heel belangrijk: vergeet het ontwerp niet te spiegelen!

Stap 3: Printen en plakken

katoenen tas
Knip het ontwerp uit en plaats het bakpapier erover voordat je gaat strijken (Beeld: Ideefabriek)

Tevreden met het ontwerp? Print het dan – gespiegeld – op transferpapier. Laat na het printen het papier 15 minuten afkoelen. Knip vervolgens om het ontwerp heen en zorg dat je ongeveer 2 mm overhoudt. Leg de tas op de strijkplank en plaats aan de binnenkant een stuk karton. Zo voorkom je dat de inkt door de stof heen drukt. Vervolgens plaats je het uitgeknipte ontwerp op de tas en leg je het bakpapier eroverheen. Nu ga je strijken. Doe dit voor 1 minuut en je mag wat kracht gebruiken.

Stap 4: Transferpapier afhalen

Laat de stof helemaal afkoelen. Wanneer dit het geval is kun je het transferpapier er zachtjes en gelijkmatig afhalen. Als het goed is zit het ontwerp nu op de tas. Goed bezig! Nu is het tijd voor de laatste stap.

Stap 5: Fixeren

Het is fijn als je deze tas af en toe ook kunt wassen. Daarom moet je de tas fixeren. Plaats het bakpapier weer over het ontwerp en ga met je strijkijzer over de afbeelding. Doe dit voor 20 seconden. Vervolgens strijk je ook nog alle randjes, druk even stevig aan. En tada! Je tas is klaar.

In deze blog maken wij gebruik van affiliatelinks naar bol.com. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangen wij een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor).

Zoek