Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Handlettering voor beginners: zo kun je leren handletteren (video)

Handletteren handlettering kalligrafie kalligraferen ideefabriek

Handlettering is helemaal hip. Je kunt tegenwoordig tal van boeken en kalligrafiepennen kopen om het vak onder de knie te krijgen. Maar je hebt al die producten helemaal niet nodig om kalligrafie te leren. Wij laten je zien hoe je gratis kunt leren handletteren.

Wat heb je nodig?

Voor handletteren heb je eigenlijk twee producten echt nodig: pen en papier. Je kunt beginnen met een potlood, zo kun je met een gum makkelijk je beginnende fouten wissen. Krijg je het een beetje onder de knie? Dan kun je een zwarte pen gaan gebruiken. Je kunt ook een kalligrafiepen kopen: een Micron pen bijvoorbeeld. Deze kost ongeveer 4 euro per stuk (of een set voor ongeveer €15). Dat valt nog te overzien. Begin je echt een pro te worden in handlettering? Dan is een brushpen de volgende stap. Ook grappig: je hebt ook pennen met een gum. Handig!

Inspiratie zoeken

Je kunt in (online) winkels tal van boeken vinden over handletteren. Maar die heb je helemaal niet nodig. Je kunt namelijk heel gemakkelijk en gratis op YouTube video’s vinden met tips en tricks. Zoals die van ons (zie hieronder). En als je in Google ‘handletteren alfabet’ intypt vind je heel veel leuke voorbeelden. Genoeg inspiratie dus! Je vindt daar mooie handgeschreven zinnen en duizenden alfabetten. Het enige wat je hoeft te doen is een paar leuke uit te zoeken en die vervolgens overschrijven. De gouden tip is: oefenen, oefenen, oefenen. Heb je moeite met recht schrijven? Gebruik dan een liniaal.

Verschillende lettertypen

Wanneer je een zin wilt samenstellen is het belangrijk om af te wisselen in lettertype en lettergrootte. Vul de zin ook op met hartjes, slingers, bloemetjes of andere leuke objecten… en tada. Je hebt een schitterende handgeschreven zin. Wanneer je fan bent van de klassieke sierlijke lettertype van handletteren, hebben wij een tip voor je. Alle strepen naar beneden moeten dikker zijn dan de strepen die omhoog gaan. Alle tips hebben wij gebundeld in deze video:

In deze blog maken wij gebruik van affiliatelinks naar Bol.com. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvangen wij een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor).

Search