Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Zoek
Winkelwagen

Psst, wij verklappen onze geheime hotspots in Antwerpen

Graffitiwall Antwerpen

Een weekend Antwerpen is altijd een goed idee! Het is makkelijk om naartoe te reizen, er zijn genoeg betaalbare hotels en – ook wel makkelijk-  ze spreken er Nederlands. Ben jij nu al enthousiast? Wacht maar totdat je onze tips leest. Wij delen onze originele favo hotspots, gratis bezienswaardigheden en tips voor een weekendje Antwerpen.

Leuke wijken

Graffitiwall In Antwerpen is veel street art te vinden, maar mijn absolute favoriet is een straat met meer dan 2000 vierkante meter aan muren voor graffiti. Je vindt dit in de wijk Zurenborg, in het zuidoosten van Antwerpen. Vanaf Antwerpen Centraal is het ongeveer 30 min lopen. Om de muur te bekijken kun je het beste starten vanaf de Minkelersstraat en dan doorlopen naar de Krugerstraat. In totaal werken 150 artiesten aan hun gigantische kunstwerk tijdens het internationaal (rondreizende) graffiti evenement ‘Meeting of Styles’. Wij beloven je.. je kijkt je ogen uit! Zoveel mooie kleuren, verschillende stijlen en prachtige tekeningen en dat allemaal gratis te bekijken.

Zurenborg Als je genoeg Instagram-waardige foto’s hebt genomen en je je genoeg vergaapt hebt aan de muur, ben je als het goed is aan het eind van de Krugerstraat gekomen. Vanaf hier kun je gaan rondlopen in de wijk Zurenborg. De wijk Zurenborg is een van de mooiste wijken in Antwerpen. Er zijn 170 beschermde huizen te vinden die een mix zijn van art nouveau, neogotiek en neoclassicisme. Je kunt ook veel gezellige pleintjes, hippe cafés en restaurants vinden. Vooral de straat Cogels-Osylei (deze is vlakbij de Krugerstraat) mag je absoluut niet overslaan. Kortom, je kunt er heerlijk rondwandelen, mooie foto’s schieten en daarna neerploffen voor een smakelijk Belgisch biertje of ‘n tas koffie ☕ (=kopje koffie in het Vlaams 🙂 ).

Park Spoor Noord Een andere leuke wijk is Park Spoor Noord. Dit is een voormalig spoorwegterrein wat nu is omgetoverd tot een sport en beleefpark met in de zomer een goede mix tussen locals en toeristen. Er zijn veel speeltuinen en er zit een leuke bar die op een strandtent lijkt waar je heerlijk in de zon kunt chillen. In evenementenhal Parkloods Noord worden vaak leuke dingen georganiseerd, waaronder een rommelmarkt. Via Google kun je er snel genoeg achterkomen of er een rommelmarkt of ander interessant evenement plaatsvindt op de datum dat jij in Antwerpen bent.

Restaurant & café in het centrum

Middeleeuws dineren

Als je op een speciale en unieke manier wilt dineren in Antwerpen is restaurant ‘De Grootte Ganz’ een geweldige ervaring. In dit restaurant kun je namelijk in 15e eeuwse kelders middeleeuws dineren. De kelder is verlicht met kaarsen, je zit op houten banken aan houten tafels, de gerechten zijn naar middeleeuws recept bereidt en eten doe je met een houten lepel, mes en natuurlijk je handen. De locatie van het restaurant ligt heel gunstig, namelijk in het centrum van Antwerpen (Pelgrimsstraat 15). Mocht je hier willen eten, is het wel aan te raden om vooraf te voren te reserveren. Dit kun je doen op de website van De Grootte Ganz.

Biertjes tussen de heiligen

Café Het Elfde Gebod in Antwerpen is toch wel uniek en moet je eigenlijk wel gezien hebben. Als je een plekje hebt kunnen veroveren ben je het verplicht aan jezelf een biertje te bestellen en je ogen uit te kijken. Café Het Elfde Gebod ligt in het centrum van Antwerpen en heeft een groot assortiment bieren. Maar dat is niet waarom wij dit café tippen… De reden is namelijk dat het barstensvol staat met engelen, heiligen, preekstoelen en nog veel meer. Foto’s en meer info kun je vinden op de website van Het Elfde Gebod.

Nog wat handige tips

Fietsen huren Antwerpen heeft een fantastisch fietsverhuursysteem die ook makkelijk door toeristen gebruikt kan worden. De fietsverhuur heet Velo. Je kunt deze Velo-fietsen vinden op speciaal ontworpen stations door de hele stad. Bij deze stations kun je met een creditcard een dag- of weekpas kunt kopen. Je moet je wel eerst inschrijven via de website, dit kan ook makkelijk via je mobiel als je al bij het fietsstation staat. Na registratie ontvang je een gebruikerscode en samen met je zelfgekozen wachtwoord kun je dan bij alle Velo-fietsstations een fiets uit het rek halen. Het makkelijke van dit systeem is dat je je fiets ook weer bij alle Velo-fietsstations kunt inleveren. Via de website kun je zien waar het dichtstbijzijnde station is.

Parkeren Als je met de auto reist naar Antwerpen kun je overwegen om je auto te parkeren bij één van de vele P+R plekken net buiten het centrum van Antwerpen. Je hebt dan de mogelijkheid om je auto gratis te parkeren. Het laatste stuk naar het centrum reis je dan met het OV. Voor meer info over de verschillende P+R plekken, klik hier.

Neem een kijkje in onze shop:

Zoek