Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Travel hacks! Tips om goedkope vliegtickets te scoren

goedkope vliegtickets zoeken

Wil jij voor een prikkie een vliegticket scoren? Lees dan snel verder want wij hebben een aantal handige travel hacks voor je opgezocht die jou gaan helpen om echte knaken te besparen!

Laten we beginnen met wat kleine maar vooral handige tips.

  • Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat op dinsdagmiddag 15.00 uur de goedkoopste tickets beschikbaar zijn.
  • De KLM Werelddeal Weken zijn meestal in dezelfde periode, hier kun je rekening mee houden bij het boeken van je tickets. Het wordt altijd geheim gehouden wanneer de weken precies zijn, maar meestal zijn ze in januari en september.
  • Als je een vlucht gaat boeken via een budget vliegmaatschappij, kun je het beste 2 of 3 maanden van te voren boeken.
  • Als je een langere vlucht wilt boeken, kun je het beste 3 tot 6 maanden van te voren boeken.
  • Het is voordeliger om op een doordeweekse dag te boeken en niet in het weekend. In het weekend zijn er namelijk veel mensen op zoek naar vliegtickets. Vliegmaatschappijen weten dit en verhogen dan de prijzen.
  • Heel vroeg in de ochtend vertrekken is vaak het goedkoopste. Als je toch liever wat langer uitslaapt, kun je het beste een vlucht zoeken die vertrekt tijdens lunchtijd of rond het avondeten. Dan zijn de tickets ook voordeliger, veel mensen vind het onhandig om te reizen rond deze tijden.
  • De voordeligste dag om te vertrekken is een woensdag.
  • Bij de meeste vliegmaatschappijen mag je binnen 24 uur omboeken zonder extra kosten. Check dus binnen 24 uur nadat je geboekt hebt of de prijs misschien gezakt is. Is dit het geval? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de luchtvaartmaatschappij om je vlucht om te boeken.

Als je zoekt naar goedkope vliegtickets, moet je wel bereid zijn wat speurwerk te verrichten. Om goedkope tickets te scoren moet je namelijk een aantal websites checken en vergelijken. Twee websites die je zeker moet raadplegen voor het zoeken naar vliegtickets zijn: Skyscanner en Google Vluchten. Bij beide websites kun je op de volgende manieren zoeken.

Datum staat vast, bestemming onbekend

Wanneer je datum ‘vast staat’ maar je hebt geen voorkeur voor een bestemming, dan kun je zoeken op de goedkoopste bestemmingen voor die datum. Bij Skyscanner vul je de luchthaven van vertrek in en als je met je muis in het hokje van ‘bestemming’ gaat staan, krijg je de optie ‘overal’. Je kunt bij de vertrekdatum kiezen voor een bepaalde maand, of bijvoorbeeld de goedkoopste maand. Als je zoekt bij Google Vluchten kun je bij ‘Discover destinations’ verschillende goedkope bestemmingen ontdekken op de door jou gekozen data. Bij zowel Skyscanner als Google Vluchten kun je ook de ‘kaart’ optie gebruiken. Op een wereldkaart kun je dan zien naar welke bestemmingen in de wereld je allemaal kunt vliegen op de door jouw gekozen data. En natuurlijk de daarbij horende prijzen.

google vluchten scoor goedkope tickets
Google vluchten
skyscanner scoor goedkope tickets
Skyscanner

Flexibel qua data, bestemming staat vast

Als je flexibel bent qua data maar je weet wel waar je heen wilt of waar je naartoe wilt vliegen, dan kun je zoeken wanneer de goedkoopste periode is om te vliegen. Er is een optie om te zoeken op een bestemming zonder data om te zien wanneer de goedkoopste vliegtickets beschikbaar zijn. Je kunt dit opzoeken bij Skyscanner en Google Vluchten. In Google Vluchten vul je de luchthaven van vertrek en aankomst in en vervolgens klik je in het vakje om de datum te kiezen. Je zult zien dat er dan opties tevoorschijn komen als ‘flexible dates’ en ‘Price graph’. Als je één van deze twee kiest kun je zoeken wanneer de goedkoopste tickets beschikbaar zijn.

Google vluchten scoor goedkope vlietgtickets
Google vluchten

Op de website van Skyscanner kun je bij de vertrekdatum klikken waarna je de opties krijgt om een overzicht van de prijzen te zien per maand. Je kunt ook de de goedkoopste maand aanklikken, handig!

skyscanner goedkope vliegtickets scoren
Skyscanner

Prijs alarm

Bij zowel Skyscanner als Google Vluchten kun je een prijsalarm instellen voor een route of vlucht. Je krijgt dan een notificatie als de prijzen stijgen of dalen.

Wanneer je een geschikte vlucht, bestemming of data gevonden hebt

Heb je een geschikte vlucht gevonden? Of ben je erachter gekomen welke data het meest voordelig zijn om te vliegen? Dan loont het altijd om voor de zekerheid met die info nog even te zoeken op websites als: vliegtickets.nl, Expedia, Kiwi en Momondo en natuurlijk bij de airlines zelf! Dit kan je nog meer geld besparen. 

Search