Gratis verzending vanaf €75,- | Verzending: elke werkdag 🚚 |
Eerstvolgend verzendmoment:
Search
Winkelwagen

Leuke uitjes tijdens de lockdown: deze dingen kun je doen in coronatijd

Uitjes tijdens corona tips

Nu we door de coronamaatregelen minder vrijheden hebben, kan het best lastig zijn om iets leuks te ondernemen. Maar zeker niet onmogelijk. Wij delen graag wat tips voor uitjes die je nog steeds kunt doen tijdens corona. En zijn natuurlijk coronaproof!

Ontdek Amsterdam zonder toeristen

Normaal gesproken is Amsterdam bedolven onder de toeristen. Door corona zijn deze toeristen er nu niet en dat betekent dat de stad er wat stilletjes bij ligt. Ideaal om een dagje de stad te verkennen. Een goede tip is om bijvoorbeeld richting het Vondelpark te gaan. Op zondag kun je gratis parkeren in de straten rondom het Vondelpark (check dit wel even goed in de straat waar jij je auto zet). Vervolgens kun je ervoor kiezen om een rondje Vondelpark te doen, maar wij vonden het zelf nog veel leuker om door de straten te lopen rondom het park. Je ziet dan de prachtige oude woningen, mooie auto’s en je komt af en toe een koffiezaakje tegen waar je een warm drankje to go kunt kopen.

tips uitje tijdens coronatijd_ amsterdam wandeling vondelpark
Beeld: Ideefabriek
Tips voor uitje coronatijd_amsterdam vondelpark
Beeld: Ideefabriek

Ga op zoek naar ‘schatten’ met geocachen

Met geocaching heb je tijdens het wandelen een doel. Je gaat namelijk aan de hand van coördinaten op zoek naar verstopte ‘schatten’ – een cache. Dit kunnen Tupperware-dozen, oude munitiekisten, PVC-buizen of totaal iets anders zijn. In het voorwerp zit een logboek en ruil items. De bedoeling is dat als je de cache gevonden hebt (dit kan nog best lastig zijn) dat je je naam in het logboek schrijft, eventueel een item ruilt en je ervaring van deze cache deelt in de app. De caches die je kunt zoeken hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Als je het voor het eerst gaat doen, kun je het beste een cache met als moeilijkheid ‘1 ster’ kiezen. Door het geocachen kom je op plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel zou komen. Kortom, super leuke bezigheid! Ben jij enthousiast geworden? Dit is het enige wat je nodig hebt:

  • Een gratis account bij Geocaching
  • Je smartphone of GPS ontvanger
  • Pen
  • Eventueel kleine ruilitems

Streetart tour in Rotterdam

Rotterdam heeft een levendige streetart scene en je kunt deze kunstwerken zelf opzoeken wanneer het jou uitkomt! Rewriters010 heeft deze kunstwerken letterlijk in kaart gebracht en jij kunt zelf de kunstroute volgen via een app.  Ze bieden tours aan in zes wijken in Rotterdam en jij krijgt toegang tot deze routes door middel van een app. Je betaalt voor de aanschaf van de app eenmalig €1,09. De route kan via wifi worden gedownload zodat de app ook zonder internetverbinding werkt tijdens de wandeling. De app wordt continu bijgewerkt met de nieuwste straatkunst dus er is altijd wat nieuws te ontdekken. Bij alle kunstwerken krijg je achtergrondinformatie door tekst en audio zodat je meer leert over het kunstwerk en de kunstenaar(s).

Tips voor uitje coronatijd_ streetart tour rotterdam 3
Beeld: Ideefabriek
tip voor uitje coronatijd_streetart tour rotterdam 1
Beeld: Ideefabriek
Tips voor uitje coronatijd_ streetart tour rotterdam 2
Beeld: Ideefabriek

Lees ook:

Search