Skip to main content

Gastenboek voor op een babyshower of kraamfeest: dit zijn originele ideeën

By 19 april 2021Baby, Babyshower
Gastenboek Wolk Ideefabriek

Een babyshower of kraamfeest gaat zo voorbij, het is belangrijk om de herinnering blijvend te maken. Wie waren erbij? Wie gokt op een jongen en wie zweert dat het een meisje is? En welke boodschap hebben zij voor de kleine spruit? Wij hebben een aantal originele opties voor een gastenboek voor je op een rij gezet.

Houten gastenboek maan of wolkje

Deze houten gastenboeken in de vorm van een maan of een wolk zijn een echte eyecatcher. Bij het gastenboek in de vorm van een maan zitten 30 witte sterretjes. Je kunt alle gasten vragen om wat liefs of hun naam op een sterretje te schrijven. Vervolgens stop je al deze sterretje in de houten maan en je unieke aandenken is af.

De gastenboek in de vorm van een wolkje werkt precies hetzelfde, alleen schrijf je dan de namen of een boodschap op houten druppeltjes. Superleuk om daarna op te hangen in de babykamer.

Babyshower invulkaarten als gastenboek

Invulkaarten voor een babyshower kunnen ook dienen als gastenboek. Zo kun je na de babyshower nog eens teruglezen wat iedereen voorspeld had en wie er gelijk had. De invulkaarten kun je los bewaren maar je kunt ze ook in een mooi fotoboek plakken.

Box met herinneringen

Tijdens de babyshower kun je alle gasten vragen om iets op te schrijven voor de mama, papa en de baby. Bijvoorbeeld hun wensen, voorspellingen, goede adviezen voor de aanstaande ouders of gewoon iets wat ze willen delen. Bewaar vervolgens al deze briefjes in een mooie memorybox. Het is ook leuk om tijdens de babyshower foto’s met een polaroid camera te maken en in de memorybox te doen. Deze box kun je thuis een mooi plekje geven.

Message in a bottle

Voor dit idee heb je alleen een grote vaas of fles, papier en wat touw nodig. Je schrijft met glansmarkers op de vaas de tekst ‘Message in a bottle’. Vervolgens vraag je alle gasten om een lieve boodschap aan de baby te schrijven op een stukje papier. Het papiertje rolt iedereen vervolgens op en sluit het met een touwtje. Nu kan iedereen de boodschap in de vaas of fles stoppen. Super leuk om deze briefjes elk jaar aan je kindje voor te lezen op zijn/haar verjaardag. Dat zal een echte loveboost geven en voor jullie een mooie herinnering aan de babyshower.

Cheers!

Als je zwanger bent, mag je natuurlijk niet drinken. Hoe leuk is het dan om als gastenboek op een babyshower alvast een pakket samen te stellen die de aanstaande moeder na de bevalling kan nuttigen. Met de Ideefabriek-etiketten kun je gasten vragen gelegenheden op te schrijven wanneer de mama to be het drankje mag drinken. Bijvoorbeeld: proost op de eerste slapeloze nacht, proost op jullie eerste datenight samen, proost op je eerste werkdag na je verlof. Vervang het etiket met het originele en je hebt een origineel gastenboek.

Lees ook:

Van verjaardag tot babyshower: shop bij Ideefabriek voor bijzondere momenten Shop hier